Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

maddy 

všechny recenze uživatele

VEILebnosti, jdu blejt! Lacná, otrepaná, c-éčková ducharina ako z príručky „Ako netočiť horor“. Nestrašidelné, bez akejkoľvek atmosféry, celé to nedáva žiaden zmysel a celkovo absolútne nefunkčné ako horor, totálne zbytočné ako film, neskutočne nudné a ešte to niekto prehnal aj s tým kamerovým filtrom a tak aj na pohľad odporné. Tu skutočne ani nie je čo pochváliť, akurát nerozumiem čo tu robí pár známejších hereckých mien (Jessica Alba, Lily Rabe, Thomas Jane). I keď v prípade toho Thomasa Janea k tomu radšej ani nemuselo dôjsť. To je tak cez čiaru napísaná a zahraná postava, že hraničí s paródiou a nechápem ako to niekto čoby len na sekundu mohol myslieť v tomto, ehm, horore vážne. To nám ten hororový rok 2016 začína ... toto nie je hodné snáď ani ako direct-to-video/VOD snímok. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane neuvěřitelně přehrává a svého maniakálního vůdce sekty si vysloveně užívá a to mi vůbec nevadilo, naopak to byl s námětem jediný dobrý aspekt dalšího zničeného potenciálu.Prazvláštní mix několika hororů by měl určitě navíc, kdyby se všichni nezavřeli v pár budovách někde na venkově a režisér nenechal nudné vybíjení herců jen občas rozseknout výtečnou lekačkou.Jessica Alba je sice neskutečně nádherná ženská, ale hereckýho talentu posbírala co Agáta Hanychová a tyhle holky by měli jen ukazovat svoje perfektní těla na obálkách časopisů a na herectví se vážně vysrat.Škoda, že finální pointa je ve finále zabitá buranským natočením příšerných vidláků v sektě, protože teprve finiš má koule a nést film či pokračování v duchu posledních pěti minut, měli bysme zaděláno na kultovní dvd masaker.Škoda...zase.49%. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, ktorý Vás nenadchne dejom, ani výkonmi hercov aj keď téma bola natoľko zaujímavá, že za iných okolností, pod taktovkou iného režiséra to mohlo dopadnúť oveľa lepšie. Dobrá myšlienka spracovať film ako dokument s návratom jediného člena sekty na miesto nešťastia po rokoch zaujme pravdepodobne iba v úvodných 20 minútach, potom sa už film nesie v duchu tak neprirodzenom že si budete želať, aby film čím skôr skončil prípadne ho nedopozeráte. Ďalší nezvládnutý film s obrovským potenciálom. 50%. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Náboženská sekta vedená rešpektovaným mužom sa rozhodne spasiť a poslúchne pokyny svojho vodcu. Ten im ponúkne spôsob, prostredníctvom ktorého môžu získať večný život výmenou za ten pozemský. Pri tomto obrade príde o život 47 ludí. Súrodenci Maggie (Jessica Alba) a Christian (Jack De Sena) chcú zistiť dôvody, kvôli ktorým prišli o svojich rodičov, a tak kontaktujú Sarah (Lily Rabe), ktorá sa k nim po krátkom váhaní pripojí. Spolu s tímom filmárov prichádzajú do oblasti, v ktorej sekta svoj obrad vykonala a ešte nevedia, že kvôli tomu, aby odhalili pravdu o svojich rodičoch, budú musieť prežiť najhoršie chvíle svojho života. - The Veil je ďalším hororom, ktorý mám vo svojom zozname, a dnes ma potešila prekvapujúca správa o tom, že je dostupný dva týždne pred oficiálnou premiérou, aj keď sa na stránkach so zakázaným ovocím skrýval za úplne iným The Veil. Zvrátené komunity mám rád, lenže u hororov tohto druhu mi velmi často nesadne scenár. Rovnako to bolo u The Veil, ktorého téma sa mi páčila, čo ale nemôžem povedať o celkovom koncepte. Už od začiatku mi vadil velmi intenzívny filter, ktorý mi kazil dojem už u Dark Was the Night a Hellions, u ktorého však mal aspoň významnú úlohu. Keďže neznášam čiernobiele filmy, zvolený filter bol pre mňa silno iritujúci. Kamera mi tiež velmi nevyhovovala, pretože často snímala v dosť nezmyselných uhloch. Hudba je však perfektná. Pán Nathan Whitehead má skvelý cit a som velmi rád, že po obidvoch častiach The Purge bude robiť hudbu aj k tretej časti a taktiež k niekolkým ďalším hororom. Lakačky fungujú celkom dobre a v temnom a tmavom prostredí boli dobre načasované. Záver bol celkom predvídatelný, ale myslím, že v tomto prípade vela iných možností nezostávalo. The Veil je pre mňa ako očakávaný horor z produkcie Jasona Bluma miernym sklamaním, ale som presvedčený o tom, že ludia, ktorí uprednostňujú horory s touto tematikou, budú s týmto hororom spokojní. + herečka z American Horror Story: Hotel + herec z Endangered + herečka z The Shortcut + herečka z Wrong Turn 2: Dead End + herečka z Paranormal Activity: The Ghost Dimension ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, od kterých toho moc nečekám, a ony mě potom nečekaně překvapí. Jako The Veil. Říkal jsem si: "Sebevražedná sekta, duchařina, to by mohlo fungovat, doufám že to nebude horší než za tři... no tak kdyžtak aspoň mrknu po čase na Albu a na Janea..." Kurvadrát a ono to bylo ještě mnohem lepší! Po celkem triviálním rozjezdu film postupně nabírá tempo a graduje až do posledního záběru, zatímco u spousty obdobných horrůrků tomu bývá zpravidla naopak. I zápletka je nakonec hodně neotřelá, aspoň myslím. Kromě občas mizerné kamery (hlavně v začátku) nemám filmu co vytknout - pro mě ukázková ba dokonalá oddechovka. Oblíbené scény: Dívka se s očima vlhkýma láskou tulí k milému, očekává vroucí polibek... a on jí místo polibku s úsměvem rozšlehá kedlubnu masívním plocháčem. Nebo excelentní jurodivec Jane mašluje do chlápka kladivem a přitom extaticky řve: "Uvolňuji tvého ducha!" Fakt hlína. Strašně bych se chtěl dočkat dvojky, ve které by Jane a jeho zástup věrných šli světem a uvolňovali by z lidí duchy... už to úplně vidím před očima... krááása! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama