Reklama

Reklama

Dospívající Ed, který si zvyká na novou školu v novém městě, se spřátelí se svým sousedem Ashbym. Jde o bývalého zabijáka CIA, jenž chce odčinit své hříchy dřív, než prohraje boj s mozkovým nádorem. Ed od něj dostane řadu životních lekcí. Když Ed Wallis nastoupí v novém městě na novou školu, jeho prvním úkolem je napsat esej o některém z příslušníků starší generace. Obrátí se proto na svého souseda, samotáře Ashbyho, který mu přislíbí pomoc, ale jen pod jednou podmínkou: když bude mít Ashby nějaké pochůzky, musí ho Ed vozit po městě. Chlapec ovšem netuší, že je Ashby bývalý zabiják CIA, kterému zbývá jen pár měsíců života. A co víc, Ashby zjistí, že na něj před několika lety jeho bývalí šéfové ušili boudu a přiměli ho zabít nevinného muže. Rozhodne se je proto před svou smrtí zavraždit. Ed tak nevědomky dělá Ashbymu, který sleduje a zneškodňuje své staré kolegy, řidiče na útěku z místa činu. Během toho se mezi nimi vytvoří silné pouto. Ashby zaplňuje prázdnotu, kterou v sobě Ed po otcově odchodu pociťoval, a povzbuzuje ho, aby odhalil svůj skrytý talent a vstoupil do školního fotbalového týmu - k velkému překvapení všech spolužáků i dívky, kterou Ed tajně miluje. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Šialene sexi Mickey Rourke, od ktorého som nemohla odtrhnúť zrak bol asi to najvýraznejšie z celého filmu. Jeho charizma a vynikajúce herectvo prevyšovali všetko ostatné. Suma sumárum Ashby bola dobrá oddychovka, s hŕstkou vtipných scén, excelentným Mickeym Rourkom, no kto si filmm náhodou nepozrie, o nič moc nepríde. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rom-com, zprvu tak obyčejně a klasicky natočená a přesně tak, jakých jsou tucty, ovšem po určité době jsem se do tempa přecijen dostal a nebudu zastírat, že v tom velkou roli hrál Mickey Rourke, kterého v nových filmech moc často nevídám a už vůbec ne v podobných dramatech. Velice milé překvapení, kterému jsem až nepovážlivě dlouho unikal...8/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

U Rourkea platí, že čím horšie vyzerá, tým lepšie hrá. Trošku zbytočne veľa nepodstatných vrážd z toho urobili polodrámu, poloakciu a tým nemohlo hodnotenie vyskočiť viac. Chápem, že Mickey sa hodí do drsných rôl, ale ak už umiera na rakovinu, mohli sa pustiť dramatickou líniou. Alebo sa na to vykašľať a riešiť ho čisto akčne. Aj tak ale tento herec je nosným pilierom celých 100 minút tohto filmu. Nebolo to nakoniec celkom zlé, aj mladá dvojica bola vybraná vhodne, ale z nich dvoch to ťahá Emma Roberts. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Nemôžem inak ako začať Mickeym. Fascinujúce, ako sa tento chlap vyrovnáva so svojím vlastným starnutím a s tým spätým výzorom. Nielen v tomto fliku pôsobí, akoby sa ho to ani netýkalo, akoby bol život pre neho ozaj iba povinná jazda bez cieľa, ale práve takýto chlapík potom často vyžaruje akúsi „auru“ a jeho vonkajší vzhľad je pre neho niečo také nepodstatné, že si kľudne s ksichtom jak rozmlátený nárazník a s neodmysliteľným medvedíkom čistotným na hlave, trúfne na čokoľvek a kohokoľvek (včítane balenia trebárs aj miss amerika). Môj obdiv je o to väčší, že musí všetky pocity odohrať iba očami, max. ešte tak vycerenými zubami. A aj tak to dáva, čéče. Čo sa týka filmu, videl som lepšie videl som horšie, v zásade sa o nič svetoborné nejedná, ide o to, že je to hodne príjemné a odpočinkové pozeranie. Pohodovka na nedeľné popoludnie. 70%. PS: U toho kňaza to mal dosť jednoduché, také ľahké by to nebolo. Bolo? ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Je vyrovnané a zostáva 10 sekúnd do konca." Jak ja to kurva neznášam! To patetické filmové vyvrcholenie športových podujatí s nekompromisne tesným výsledkom pre vypchané dresy a hlavy. Inak ale v pohode film, aj keď nemá nijak objavný príbeh. Herci sú sympatickí, čo nepokazí ani strašidelný zjav Mickey Rourkea. Predsa len je tu majiteľom krásneho zánovného auta s pomerne netradičným účelom. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • V scéne v reštaurácii, kedy Ashby (Rourke) a Ed (Wolff) jedia lievance, Ashby chytí Eda v jednom zábere za jeho ľavú ruku a posunie ju po stole. V ďalšom zábere mu však drží jeho pravú ruku. (Johnny.ARN)
  • Ve chvíli. kdy si jde Ed (Nat Wolff) promluvit za jedním z partnerů své matky do ložnice (65. minuta), má muž rozepnutou košili, avšak v témže okamžiku, po změně úhlu kamery, ji má zapnutou až po krk. (Athree)
  • Ve scéně, kdy Ashby (Mickey Rourke) mluví s knězem a chce se vyzpovídat, mu v jednom záběru najednou zmizí brýle. (moznazitra)

Reklama

Reklama