Reklama

Reklama

Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice – manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí: Sambův strýc synovce varuje, že jej žena opustí, jakmile bude psychicky zase v pořádku, a Aliciiny kolegyně jí zase vyčítají, že si od klienta neudržela profesionální odstup. (AČFK)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (137)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Kapkama se proplétám, co rytmem samby zní, hledám suché místo s teplým té.... aneb nymfomanka Charlotte Gainsbourg, která už zase není nymfomanka, ale vlastně stydlivá, zakomplexovaná a křehká holka, která si hledá své útočiště na zemi. Odmítám tenhle příběh srovnávat se současnou politickou situací, protože byl natočen před ní a nespravedlivě vyznívá jako sluníčková agitka. Pro mě je to příběh o lidech a romantice, sice možná neuvěřitelný, i když ani ne tak kvůli barvě pleti jako odlišnému sociálnímu postavení, zkušenostem a vzdělání (přece jenom holka z vrcholového managementu a myč nádobí mnoho společného nenajdou), ale pořád v podstatě krásný a ano, já byla spokojená. Rozhodněo chlup víc než s bájnými Nedotknutelnými. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Základní pravidlo znáš?“ - „Jo…anebo mi ho radši řekni.“ - „Nikomu nedávat svoje telefonní číslo nebo adresu. Nebo ti budou volat ve 3 ráno a spát na rohožce.“ Ale to by Alice musela svou kolegyni poslechnout…Eric Toledano a Olivier Nakache mě potěšili již v případě filmů Nedotknutelní a Dokud nás svatba nerozdělí. I v případě Samby u mě zabodovali. Samba je sice v mnohém takovou příjemnou pohádkou, ale zase ne přeslazenou v duchu hesla „s přeháněním to nepřeháním“. Oceňuju fakt, že to oťukávání je trochu rozpačité a skutečný zájem má zpočátku vlastně jen jedna strana. Vyvine se to každopádně v milou romanci s převážně příjemnou atmosférou (podbarvenou výbornou hudbou), u které si divák může tipovat, jak moc velkou má ústřední dvojice naději na budoucnost. Charlotte Gainsbourg je ve své roli naprosto přesná a Omar Sy má také cosi do sebe (ačkoliv nezastírám, chvíli jsem si pohrával s představou, jaké by to asi bylo, kdyby Idris Elba uměl francouzsky…no nic, třeba příště). Za mě slušné 4*. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Charlotte Gainsbourg si nasadila růžové brýle a dovedla Omara Sy až do... doplň podle svého, co nejraději považuješ za happy end. V tomto filmu se nabízí varianta a) do svého lože, b) do slunce západu, c) k Eiffelovce. Aneb nedotknutelně nepoužitelné setkání nymfomanky s uprchlíkem. I tak může vypadat francouzská romance dneška. Kam ten svět spěje? #LFŠ ()

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebyl jsem z toho sice tak mimo jako z Intouchables, ale pořád se jedná o velmi slušný počin. Tvůrci se mi svým humorem povětšinou trefovali do vkusu (a to je u mě co říct, obzvláště když jde o film) a dvě hodinky ve společnosti elegantní múzy Charlotte Gainsbourg a zdatně sekundujícího smíška Omara Sy utekly velmi příjemně. 80% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Samba je milostným filmem v současné evropské džungli, s aktuální otázkou imigrantů...ale politika zde naštěstí tančila až druhý part, ten první tančil jednoznačně pan Omar Sy aka Samba Cisse, se Charlotte Gainsbourg....oba dva mě hrozně bavili, a svými strhujícími výkony mě vykouzlili přesně to, co jsem teď potřeboval. A to dobře míněný film s přirozenými dialogy, křehkou romantikou a přirozeným, dojemným koncem. U mě za 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Paříži. (Terva)
  • Filmovanie snímky trvalo od 20. októbra 2013 do januára 2014. (MikaelSVK)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama