Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde myšlenka přesahuje obsah, nicméně ani děj není úplně nezajímavý, přidejte trochu francouzského humoru a máte výsledek. Vzpomínám si, když jsem viděl Nádhernou Zelenou, zrovna v pro mě zajímavém období, jako bych při sledování pocítil takovou hlubokou pravdu a krásu. Chápu, že někomu tahle tématika moc neřekne a vypne jí po prvních pár minutách, nicméně já si to užil naplno :) ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná hipísácká komedie. Nebyl jsem si vůbec jistý, co mě čeká... film mě ale nakonec potěšil svojí úžasnou vtipností a tím, že se dokázal vyhnout většině kýčů, které mohlo být s tímto tématem vnějšího pohledu na nesmyslnost lidského konání spojeno. A musím uznat, že přestože jsou občas trochu naivní, myšlenky a hlavní smysl filmu jsou prostě nádherné... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, že byl zakázán v celé EU? No, to je vážně vtipné. EU už zakazuje nádherné pohádky. Vždyť tam na prdeli sedí jeden velký pohádkář vedle druhého. Nad tím se musím opravdu smát. Na druhou stranu je to velmi dobrý marketingový tah, který se mnohonásobně vyplatil. Čekala jsem totiž něco šokujícího, co mě srazí na kolena, ale nic takového nepřišlo. Byla to příjemná sci-fi pohádka se zajímavými, bohužel nerealizovatelnými, myšlenkami. Ono je moc hezké snít o lepší společnosti, kde by nebyly žádné válečné konflikty a lidé se měli dobře. Jestlipak si Mila uvědomila, že se také změnila? Zvláštní, že se na schůzích planety neobjevili černoši, arabové, asiati nebo latinoameričani, když ta společnosti byla tak dokonalá a ideální? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zdegeneroval jsem a ani nevím kdy. Já bych prostě hodně chtěl spát pod širým nebem, ale nesmělo by pršet a teplota by nesměla klesnout pod 20 stupňů Celsia. Taky bych se chtěl živit pouze rostlinnými bioprodukty, ale musel by k tomu být pořádný kus masa. Koncert ticha bych si určitě taky užil, ale bez pojmů hard, heavy či punk by můj život ztratil smysl. A kdybych viděl fotbalisty baletit na hřišti, tak bych se šel ekologicky zrecyklovat do nejbližšího vodovodu. Pro mne je již pozdě, ale přeji budoucím generacím, aby napravily naše chyby. Nádherná Zelená mi zkrátka dala hodně podnětů, ale to naivní provedení zabilo spoustu zajímavých myšlenek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi ještě docela líbil, ale s postupem času mi přišlo, že autoři netuší, jak film vést dál - zhruba od první scény v porodnici. Navíc vážné téma zkoušeli podat vtipně (to volání domů s prsty v uších a nohama v umyvadle), ale časem už to prostě vtipné nebylo, spíše uječené a hysterické. Koncert vážné hudby ještě dejme tomu, ale co ti fotbalisté? Proč tančili operu a proč se líbali dva chlapi? Co to mělo společného s alternativním způsobem života? Zkrátka - myšlenka dobrá a ta různá porovnání v začátku jsou skvělá, ale postupně naprostý zmatek a příběh značně nelogický. Až to dokonce chvílemi ani alternativní nebylo, pokud tedy neschvalujeme krádeže a ničení cizího majetku. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)

Reklama

Reklama