Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

togaf 

všechny recenze uživatele

Sice dávám jen dvě hvězdičky, ale Nádherná Zelená je dobrý film. Jen mi prostě byla prosti srsti ta eko-agitka. Pozemšťané i mimozemšťané jsou vesměs sympaťáci, snad jen Milini synové jsou trochu moc střelení. Ale zase je tu nejlepší fotbalový zápas, jaký jsem kdy viděla (a že jsem viděla asi dva....s tíhmle záznamem dva). ()

whack 

všechny recenze uživatele

Predstavte si svet, v ktorom sú všetci ľudia k sebe dobrí, láskaví, delia sa o všetko spoločne, nepotrebujú peniaze a žijú v súlade s prírodou. Nemožné? Film "Nádherná zelená" hovorí otvorene o našej spoločnosti. S humorom vykresľuje, aký nesprávny je dnešný pohľad na svet. Mnohí ľudia už dávno tušili, že niečo nie je v poriadku, ale tento film si nedáva servítku pred ústa a nebojí sa povedať, že chorá je naša spoločnosť, naša veda a technika, naše stravovanie, politika a najmä to, že ešte stále používame peniaze. Hovorí sa, že dôvodom toho, že tento film je taký neznámy, nikde v televíziách sa nevysielal a takmer nikde sa o ňom nepíše, hoci v ňom vystupujú známi herci ako Vincent Lindon, Coline Serreau a Marion Cotillard, je to, že ho proste politici a iní mocipáni nemohli stráviť. Verte tejto konšpirácii alebo nie, táto jednoduchá eko-spiritualistická agitka ľuďom na chvíľu zloží ružové okuliare z hlavy. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tendenční, propagandistické, hlavní herečka trhlá kráva (postupem času přeci jen snesitelnější). První půlku jsem chtěl dát jasnej odpad, pak se přeci jen pár podařených fórků našlo (u fotbalu jsem se fakt zasmál a to mám fotbal rád a balet ne). Když však ekologickou agitku, tak něco ve stylu Avatara, tohle už po druhé nedám. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Emzo vegan v kouli jásá, zelená je naše spása!" Není didaktika jako didaktika. Zatímco po Třech králích jsem měl povznášející pocit i chuť seknout s ateismem a vstoupit do klubu spravedlivých a vědoucích mudrců, po Nádherné zelené, plné býložravých, nesnesitelně uvědomělých mimozemšťanů Homo artistic jsem akorát dostal chuť na pořádný biftek (a to říkám já, starý ekolog, v mládí s mnoha tisíci zasazenými stromky). A taky chuť jít se, jako správný konzumní macho, zase jednou pěkně vyřvat z podoby na naši fotbalovou Viktorku. Obrovská hromada ekologicko sociálních mouder v trestuhodně málo nápaditém scénáři s berličkami infantilností a násilného humoru, viz "odpojené" televizní zprávy s "pojídači hovínek". Ha ha ha. Velmi humorné. Škoda, protože některé vtípky byly vpravdě boží, např. ten před Ježíšem na kříži: "Hele, ten byl taky od nás. Poslali jsme ho sem před 2000 let." Jen tři nedomrlé mrkve sklízím. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Dneska nám to učitelka češtiny přinesla na hodinu a když nám řekla název filmu, říkal jsem si, jaká to bude strašná blbost. Potom jsem zjistil, že jde o francouzský film a můj názor byl takový, že by to nemuselo být špatné, protože francouzské věci jsou dobré... V prvních minutách to vypadalo jako sci-fi, pak zase jako komedie, občas to pokulhávalo, ale asi tak po pěti minutách mě to chytlo... a velice, skutečně velice překvapilo. Zajímavá zápletka, stále aktuální ekologické poselství, dobré obsazení a spoustu humorných situací. Někdy to teda na mě bylo moc, ale jinak jsem se fakt nehorázně bavil (fotbal, hledání vody atp., orchestr) a mejvíc mě dostali synáčci, kteří přistáli na poušti a divili se, jak jejich matce hrabe...:D. Ne, ne, tak jsem to nemyslel... Docela chápu, že z nádherné čisté planety na Zemi nikdo nechce, ale jinak bychom přišli o fakt dost příjemný a vtipný film. Nemám slov, je to prostě geniální dílo, které se opravdu, ale opravdu dost povedlo. Vtip vede, poselství taky. Ale ona je to nakonec všechno přeci jen pravda... 80%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)

Reklama

Reklama