Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (151)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vězení, domácí... za zdí pan domácí. Ošklivka s náramkem, s ošklivou mutr, kameňák s přídavkem, kvalitní šutr!" Už pouhý pohled na Kylie (Morgana O'Reilly je skutečná Morgana) by dokázal k smrti vystrašit i toho nejoprsklejšího maorského adolescenta. Pravda, krásu zde neměla po kom zdědit :-). Zvláštní filmový zážitek. Postupně jsem se pronudil, proprudil i prochechtal několika diametrálně odlišnými stavy. Od mylného dojmu, že hlavní příšerou hororu je ona onáramkovaná delikventka, přes "asi budu muset sníst ještě hodně vačic na smetaně či na paprice, než dorostu novozélandskému pojetí humoru", až po smíchy utrženou bránici a slzy v očích. Pár ponaučení z filmu: Pří výběru z bankomatu, pomocí pětikilové palice, pozor na palici! Domácí vězení mladistvým je trestem spíš pro rodiče. A pokud vás prudí nějaký duch, v baráku máte nasviněno ektoplasmou a bordel jako v tanku, svěřte se svému probačnímu úředníkovi, možná bude rád :-). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Místy hodně vtipné i nápadité, v hororových momentech vychytané a po celou dobu si udržující příjemný nadhled. Navíc matka s dcerou zahrály výborně. Bohužel ta stopáž je příšerně natažená, takže jsem měl v mnoha momentech tendence použít rychloposuv. Čekal jsem trochu víc, ale za podívání to stojí. 55% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dievčina na začínajúcej zločineckej dráhe vyfasuje za trest domáce väzenie, avšak v jej detskom rodinnom dome, ktorý je považovaný za, ehm, strašidelný. A netrvá dlho kým sa tu podivné veci naozaj začnú diať, takže túto záhadu treba za asistencie prítomných svojských postavičiek objasniť. Hravá a celkom sympaticky pojatá hororová komédia s príjemnou hlavnou hrdinkou. Na môj vkus to bolo trochu zdĺhavé a miestami nudné, takže vyššie hodnotiť nebudem, ale uznávam, že to vcelku fungovalo; ako po stránke čiernej komédie, tak aj po stránke bytového hororu a dokonca ani tá primárna záhada nebola márna. Takže fajn, pohodové 3*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Netradičný žánrový spletenec čiernej komédie na začiatku, mystery hororu v strede a thrilleru v závere, neustále však vo veľmi odľahčenom podaní. Prvú polhodinu som mal však chuť to vypnúť kvôli snáď tej najotravnejšej hlavnej hrdinke všetkých čias. Viem, že to bolo podstatou tej postavy, ale tak drzú, nepríjemnú, nesympatickú hus som už dlho nevidel. Našťastie iritovať postupne prestala a z Housebound sa vykľul celkom svieži film, ktorý sa príjemne pohráva so žánrovými klišé a prekvapivo sa s pribúdajúcimi minútami ukázalo, že ani tá zápletka nie tak márna a zbytočná ako sa na prvý pohľad zdá, ale postupne sa stala čoraz pútavejšou, navyše aj so zaujímavým rozuzlením (v pár minútach som si spomenul na The Pact). Dlhšia stopáž vôbec nevadila, keďže tempo ani raz nedrhlo a aj keď to výrazne nefunguje ani ako horor (vyslovene sa tu nie je čoho báť), ani ako komédia (poteší pár sarkastických narážok hlavnej hrdinky, inak film výrazne nerozosmieva), tak nakoniec to bol celkom hravý mix a zásluhu na tom má rozhodne režisér (jeho ďalšiu tvorbu určite ďalej sledujem), pretože toto sa mohlo veľmi ľahko rozpadnúť do nefunkčného mišmašu, ale prekvapivo tá zmena nálad/žánrov drží bez problémov pohromade. CELKOVO: 3* (6/10) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Novozélanský humor pro mě není úplná španělská vesnice - zaučil mě Braindead Petera Jacksona a nějaké ty filmy od Taika Watitiho. Je docela přímočarý, drsný a občas svou absurdností až za čarou. Domácí vězení má tyhle symptomy taky. Je tak na divákovi, aby si rozhodl, jestli mu zrovna tohle sedne. Ze začátku jsem měla problém s hodně nesympatickou hrdinkou, ale v druhé polovině filmu holka ukáže, že není z cukru. Záhada okolo strašidelného domu je zajímavě vyřešená - trochu dokonce připomíná detektivku, která se na konci zvrtne ve slash film. Na páteční hororově laděný večer fajn. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama