Reklama

Reklama

Chvění 5: Pokrevní linie

  • USA Tremors 5: Bloodlines
Trailer

Burt Gummer se po svých posledních dobrodružstvích věnuje jen své reality show a své pověsti lovce příšer. Jednoho dne dostanou Burt a jeho nový kameraman Travis Welker nabídku od jihoafrického vládního činitele Ericha van Wyka, aby zlikvidovali graboidy, kteří se objevili v jedné z přírodních jihoafrických rezervací. Burt a Travis do Afriky odletí a společně s Wykem a jeho zástupcem Dreyerem do rezervace odjedou. Hned po svém příjezdu, kdy se seznámí s vedoucí rezervace Nandi Montabuovou, se dozvídají, že graboid zabil dva paleontology, kteří zde pracovali. Burt si ihned uvědomí, že místní graboidi jsou mnohem větší a nebezpečnější než ti, se kterými se dosud potkával. V noci, když je Travis na místní lidové slavnosti, na rezervaci zaútočí Ass Blaster (forma graboida) a zabije zřízence Thabu. Burt ihned nařizuje Nandi, aby nechala rezervaci evakuovat. Sám s Wykem a Dreyerem vyrazí za létajícím Ass Blasterem. Toho sice zabije, ale příšera se po zásahu z Burtovy zbraně zřítí na Dreyera a zabije ho. V tu chvíli se ale ukáže, že Wyk je ve skutečnosti pytlákem, a ne vládním úředníkem. Zmocní se totiž Ass Blasterova vejce a chce s ním uprchnout… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Lovec Burt Gummer (Michael Gross) je povolaný do odlahlej rezervácie v Južnej Afrike, pretože sa tu objavili gigantické červy, ktoré sa živia ludským mäsom. Po príjazde však zisťuje, že červy sú ovela lepšie vyvinuté a tak sa boj s nimi stáva ovela ťažším. - Žiadne Tremors som dodnes nevidel, a tak som nevedel, čo od toho očakávať. Vyzerá to, že je to zrejme podobná 'nesmrtelná' séria ako Wrong Turn a tvorcovia už nemajú čo vymyslieť. Ja som sa ale celkom dobre bavil a považujem to za horor, ktorý ma znovu obohatil a ukázal mi niečo, čo som na scéne ešte nevidel. Už v úvode mi bolo jasné, že gore bude na amatérskej úrovni, a tak sa tvorcovia budú zameriavať hlavne na komediálnu stránku. Tá na mňa celkom dobre fungovala a často tu boli vydarené vtipy. K hereckému obsadeniu nemám žiadne pripomienky, len by som nemal zabudnúť pochváliť nádhernú černošku. Graboids aj Ass Blasters ma svojim výzorom zaujali a celkom sa mi páčili. Akčné scény sa tu tiež nájdu, aj keď mi pripadali vcelku amatérske. Hudba bola zaujímavá a k tomuto hororu velmi príznačná. Všimol som si, že prvé Tremors z 1990 je v červenej farbe, takže si na to určite niekedy nájdem čas. Na internete som zistil, že Tremors majú aj vlastnú Wikipédiu, takže ak niekoho tieto tvory zaujímajú,, môže tu o nich zistiť viac informácií. + herec z The Houses October Built ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Zhovadělost nejvyššího kalibru. Tomuhle nemůžu dát ani jednu hvězdu, i kdybych se rozkrájel. Nevím, co předešlé filmy, koukl jsem se až na tento pátý v rámci nočního vysílání a nelibosti usnout. Příšery se ve filmu objevily, když sečtu všechny druhy, cca na 2 minuty. Zbytek se zabýval akorát necharismatickými postavami, totálně nezáživným příběhem bez napětí či jakékoliv šťávy a hlavně bez humoru. Komedie? Kde? Trapnost snažící se být vtipná tak, že nebyla vtipná absolutně ničím. Nefungovala dynamika mezi úhlavní dvojkou. Nefungovala hororovost. Jistě, v dnešní době každý natočí film, který s dobrou kamerou místy vypadá celkem dobře, stejně tak vytvoří v grafických programech příšery, které se už zdaleka nemohou měřit s digitálními hrůzami začátku tisícíletí. Ale to nedělá dobrý film. Hrozně jsem se nudil, od poloviny doslova trpěl a doufal, že už tu neviditelnou potvoru zabijou a já budu moct jít napsat tento komentář, jehož psaní mě baví milionkrát víc, než tento celý stopáží přepálený film o ničem. ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

No sice to nemá na dvojku a trojku ale je to lepší než první a čtvrtý díl. Příběh je dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je dobrá, atmosféra tu je docela povedená, napětí je zde docela časté, akce tu je velmi dobrá, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je velmi dobrá. Pro mě docela zábavný kousek který má i hodně dobré vtipy u kterých jsem se zasmál. Za mě 5,5/10. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je to asi druhá najlepšia časť po jednotke. Čaro Afriky urobilo svoje, ako aj moderné prevedenie a špeciálne efekty. Na to, že je to iba video film, je táto časť na veľmi vysokej úrovní, ktorej sa vôbec nevyrovnajú ani "céčka" z produkcie SyFy. Škoda, že do 5iateho pokračovania nezainvestovali viac a neurobili z toho kinofilm. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Děj se přesouvá do Afriky. Vrací se Burt Gummer (Michael Gross) a síly s ním spojí Trevis Welker (Jamie Kennedy), který tvrdí, že je jeho fanoušek. V Africe jsou všechny druhy monster, které se objevily v předešlých filmech, ale jsou zmutované a efektivnější. A na to Burtův arzenál nebude stačit. tehdy se osvědčí Trevisov kreativní myšlení. Technicky je film dokonalý, s moderními triky si filmaři můžou vymyslet tvory, jaké jen chtějí. Ale to napětí z prvních filmů přece jen chybí. není to ani horor, ani komedie. ['Tremors' (1990), 'Tremors II: Aftershocks' (1996), 'Tremors 3: Back to Perfection' (2001), 'Tremors 4: The Legend Begins' (2004)] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Michael Gross je jediným hercom, ktorý hrá v celej sérii. (beso74)

Reklama

Reklama