Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film sa dejovo toci stale dookola a tym padom aj vyborne cynicke a suche hlasky Thorntonova Santu prestavaju byt velmi rychlo vtipne a nastupuje nuda. Navyse ta "ostrost", prezentovana hlavne slovne, sa ku koncu vdaka absolutne nasilnemu nanuteniu vychovneho elementu straca este vacsmi a vo mne po pozreti ostala pachut spackaneho slubneho potencialu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +herci a jejich postavy, pohodová hudba, zábavné, krátké -no rozhodně ne pro děti (ale to vlastně nevadí)/// Zábavně sprosté. Santu už jsem viděl v mnoha podobách, ale určitě ne jako lihem nasáklího a sprostě mluvícího Billy Bob Thorntona. Lauren Graham je děsně sexy a ostaní herci jsou taky hafo v pohodě. Chvilku mi sice trvalo, než jsem tomu přišel nachuť, ale víceméně jsem se dobře bavil. Film nabídne spoustu vtipných situací, kterým vévodí hlavně slovní dialogy./// Celkem 70%/// ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Toto je 1000. film, kterej tady hodnotim a jsem rád, že tohle jubileum nepadlo při hodnocení nějaký sračky. Abych pravdu řek, tak ten název mě trochu odrazoval. Čekal jsem totiž, že to bude nějaká vánoční blbina ve stylu "Rolničky, kam se podíváš", ale nakonec jsem se odhodlal, že se na to podívám. A udělal jsem dobře. Billy Bob Thornton si svou roli zřejmě pořádně užíval a vožralýho Santu, co nemá rád fakany, zahrál naprosto dokonale. Ostatní jsou tam jen tak do počtu, ale to vůbec nevadí. Santa je prostě alfou a omegou celýho filmu. Asi tak do půlky to mělo jasně našlápnuto k pěti hvězdám, ale jak se blížil konec, tak se do filmu začalo pomalu vkrádat nějaký to morální poučení, že každej se může změnit a udělat třeba taky pár dobrejch skutků. Mam pocit, že bez toho se snad už žádnej film neobejde. Někdy bych se pro změnu rád dočkal komedie, kde žádný moralizování nebude... 75% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Problém je, že komediálně vděčná situace - shitující a fuckující Santa v přítomnosti nevinných dětských tváří ("Co chceš?" - "Kačenku na péro." - "Co to kurva je?" apod.) - funguje jen ze začátku, ale celý film se na tohle utáhnout nedá a brzo začne mít děj trpkou příchuť stereotypu. Nápad převléci se za elfa a Santu a připravit si tak půdu pro krádež není špatný, ale moralistně laděný závěr hodně kazí a plazící se Thornton s růžovým slůnětem je vrchol scenáristické křečovitosti. Ten film se ze začátku tváří kontroverzně, aby pak skončil zcela konvenčně a nevěrohodně. Mix rádoby kontroverze a moralistního vyznění, tak to možná američani chtějí, tržby (60 mil.) na takový film nebyly vůbec špatné. Jinak Thornton byl již tradičně výborný. Fuck. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Boží Billy Bob Thornton (tuhle jeho věčně fuckující, chlastající a souložící postavičku jsem si fakt zamiloval) v nářezové černé komedii roku! Zásluhou nápaditého a neotřelého scénáře (kontrast ožralý loser vs. nadšená naivní dětská přání je kouzelný a geniální) a zručné režie stále zajímavějšího Terryho Zwigoffa (Přízračný svět) vznikla pro milovníky tohoto žánru skutečně labužnická záležitost, která dává většině ostatních uslzených a přeslazených vánočních filmů pořádně na p#del! Konec mi přišel (navzdory očekávání) hodně v pohodě. 80 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Společnosti Universal Pictures a Working Title Films scénář odmítly kvůli tomu, že byl příliš oplzlý, sexistický a protivánoční. Poté se ho ujala společnost Dimension Films. (imro)
  • Na konci titulků je ve volném překladu sdělení, že: „Výrobci vodky Stolichnaya radí divákům, aby konzumovali alkoholické nápoje s rozvahou a podle zákona, a aby je nekonzumovali nezodpovědně nebo závadně.“ (JayZak)
  • Režisér Terry Zwigoff se do povědomí filmových kritiků dostal v roce 2000 díky filmu Přízračný svět (2001) o dívkách na prahu puberty, který natočil podle stejnojmenného komiksu. (imro)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama