Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná akčňárna, která má ale dvě části různé kvality. Zatímco na začátku se rozjede hodně slušně našláplé akční sci-fi, které nepůsobí ani blbě, tak ve druhé polovině Vám začnou i něco vysvětlovat a vrcholem všeho je, když se na ty neviditelné zabijáky začnou zbrojit. Opravdu MacGyver hadr. Jelikož ale akčních sci-fáren podobných kvalit mnoho není, nebudu si stěžovat a pokorně za tento film Netflixu poděkuji. Ostatně jako za celou řadu dalších sci-fi kousků. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je tam až priveľa vecí, ktoré majú logické diery. V jednom okamžiku anomália jednu vec dokáže, pretože to v konkrétnej scény fajn pôsobí. V ďalšej už to nedokáže, pretože by tým rozbíjala inú scénu. Hlavný mozog útokov/obrany Dr. Clyne je v jednom okamžiku technický génius (výroba zbraní v bunkri, ktoré vo výsledku vyzerali ako funglovky z fabriky) a zároveň nedokáže poskytnúť užitočné rady (nedal základni info o efekte železa a podobne). U filmu sú uvedení štyria scenáristi, čo sa podpísalo na výsledku. Zlepenec nápadov u ktorých nefunguje prepojenosť. Béčko, ktoré sa samo zrazilo do céčka. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix Terminátora, Vetřelců a Matrixu. Nejsem odborník a fyzika nebyla mým koníčkem, tudíž po technické stránce nemohu soudit. Ale napínavý snímek s příjemným vizuálem, slušnými triky, zajímavým nápadem a střílečkami mi utekl jako voda v horské bystřině. Vědec Clyne je poslán vládou a armádou USA do Moldavska, kde se americké jednotky dostávají do střetu s neviditelným nepřítelem. Jelikož vyvinul speciální brýle (a kromě toho ještě půl výbavy bojových jednotek včetně vylepšení pancéřových bojových vozidel), které umožňují vidět i okem neviditelné, má se pokusit přijít záhadě na kloub. Přiměřeně a neokázale vlastenecké (kéž by Češi dokázali býti alespoň polovičními vlastenci, jako jsou Američané). A samozřejmě antimilitaristické, anžto válka je svinstvo a generálové se vždy snaží udržovat války při životě bez ohledu na příslušnost k národu. Podařené béčko! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná military sci-fi točená v Maďarsku a na Slovensku za pár šušňů. Vizuální stránka je prvotřídní. Boseho-Einsteinův kondenzát je vysvětlení přesně na hranici uvěřitelnosti, kterou jsem u těchto filmů ochoten akceptovat. Badge Dale solidní do chvíle než začne ze šrotu stavět plazmové pušky, pak jde důvěryhodnost jeho postavy do kopru. Akční scény jsou opravdu vydařené (& Tatrovky potěší), především finále a extrakce na náměstí. Příjemné překvápko. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Utajené Pičí hnízdo v Moldávii. Toho hezkého a poklidného dne v moldavském přístavu lásky, víry a naděje zavedly ožralé hlavy vládních špiček EEG i EET. Následně v tom vznikl chaos, narychlo se ustanovil Program neviditelnosti, aby se zabránilo represáliím. Hrdinná americká armáda, co vypadla z nějaké konzolové videohry, se snaží potlačit nastalé občanské nepokoje, jenže už je pozdě. A tak dochází k několika pěkně technicky vyvedeným střetům s hlavouny, kteří brání svá koryta. Sympaticky u toho asistují James Badge Dale a Emily Mortimer, děti dodal moldavský dětský domov Šplíganěc. Netflix promarnil šanci na celkem neotřele vedený akčňák. Všechno bylo zprvu optimálně nastavené. Jenže režisér postupně podléhal slabě koncipovanému scénáři, který začal vršit stereotypní střet vojáků se zákeřným gavermentem, což na dvě hodiny nemůže vystačit. Ke všemu má film přístupný rating, tudíž film z větší části vypadá, jak když třináctiletý (ano, přesně takovým ročníkům je film určen) stěr z hajzlu přijde domů ze školy, a pustí si svoji oblíbenou gamesku, zde se dostaneme jen ke dvěma levelům. Tím chci napsat, že film není ideálně ukončený. A to tedy vadí. Když to shrnu, je to film použitelný, vypadá dobře, vizuálně i technicky, pořád je to sice béčkově orientované, nicméně je znát, že bylo zamýšleno nasadit jej do kin. A najednou zde chybí pořádné kulervoucí finále, vadilo i odbourané gore, a chyběla i nějaká silně zapamatovatelná scéna. Nic Mathieu toho moc nezrežíroval, určitě nemělo smysl chtít od něj přehnané režijní cíle. Kdyby film ale víc hrábl do strun, zůstal tak dobře posazený, jako jeho prostřední část, vymázl se na přístupnost, hodil gore, výsledek by atakoval horní příčky béčkových akčních spektáklů. Za pár dní nevím, o čem to bylo. 6/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)

Reklama

Reklama