Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|52%| Béčková akční sci-fi jednohubka. Je škoda, že to takto nazývám, poněvadž potenciál byl hodně velký. V poslední třetině se ale vše jaksi pokazilo. Ne, že by se dostavila vlna nelogičnosti a tak, ale už mě to moc nezajímalo, i akce měla takový fantasy look. To je prostě to, co mi vadilo a utopilo to tenhle béčkový snímek do pouhého průměru. Přitom první 2/3 filmu byly hodně dobré. Akce dobře natočena, i solidní atmosféra, příjemní herci. PG-13 rating mi také nevadil. Říkal jsem si, že to bude velká nízkorozpočtová pecka. No, to se občas stává, že závěr tomu nasadí korunu. Někdy pozitivní a nebo naopak (bohužel v tomto případě) negativní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo áčkovo vyznievajúca produkcia z dielne Netflixu. To sa ale týka najmä výbornej vizuálnej stránky. Čo sa týka logiky chovania vycvičených profesionálnych vojakov a samotnej zápletky, tam to už tak ružové nie je. Film ale smeruje k prekvapivému odhaleniu, pričom všetky tri pôvodné verzie záhadných udalostí sa zdajú byť rovnako pravdepodobné a k nim si ešte pridáte nejaké tie svoje. S odhalením prichádza samozrejme aj posolstvo a mňa ním štyria scenáristi relatívne presvedčili o opodstatnenosti takého množstva ľudí s perom v ruke a papierom. Pozrel by som si to celkom rád aj na veľkom plátne. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Kvalitní akční scifi béčko, které připomíná to nejlepší a nejoblíbenější z akcí jako Call Of Duty, Fear, Stalkera, Ghost Recon a x dalších her, ve kterých má spousta hráčů své kořenové začátky v plenkách. Né moc známé herecké obsazení, což nevadí, protože i tak to jsou sympatický xichty, kteří vypadaj profesionálně, přirozeně - taktický postup, držení zbraní, komunikace, gestikulace - proto já a i další nadšenci máme slabost, pro tyhle detaily. Někteří zdejší vám potvrdí, že mi stačí detaily ve filmu, aby mě nasral - právě detaily mi však udělaj radost a dovolí si ty filmy užívat, "cítít jejich dotek", vnímat je a bejt ponořen do dění. Co nejvíce musim ocenit, tak že dialogy a celkověj děj plynou přirozeně, totéž výbava, taktické postupy a zbraňový arsenál jednotky. Tak jako ve hrách, kde se hráč učí a vylepšuje si svojí postavu; nové, neoptimalizované zbraně, moderní optiky, vytuněná výstroj s lepší helmou, nová naděje, motivace a smysl pro bandu těch borců a pro diváka sled novejch informací - krom sympatického a drsného Maxe Martiniho, James Badge Dale je součástí i když to není ostřílený mariňák, čte soupeře, učí se jejich slabiny a dle toho se odvijí právě taktika a optimalizace pro další boj. Tam, kde ze začátku jednotka byla vyhlazena téměř okamžitě, ke konci jsou ti kteří zbyli vyrovnaným soupeřem a scénaristé nejsou vypatlaný hlavy, takže děj plyne a vyvijí se logicky v rámci filmu a toho, co se tam děje. Film má jemné filozofické prvky a jistý přesah v momentech, kdy hlavní postava pronese "jsou věci, na které věda nestačí" nebo "jsou uvězněni mezi žitím a smrtím" a samotná myšlenka, že válka je svinstvo. Závěr, který sice značí vítězství a však smutné, strhané tváře vojáků, působí lidsky a "NEférově", protože vyhráli "pouze" boj, né samotnou válku a musí opět do terénu. Hudba nevýrazná, film by se bez ní obešel a chybí nějakej motiv, kterej bych si zapamatoval a asi nikdy střílení z plazmovejch zbraní nebude tak záživné, jako ostrá munice, která zde bohužel neměla šanci. Audiovizuální stránka úchvatná pro rejžu, kterej tenhle film je jako první v kariéře a akce je přehledná. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vetřelci, Předátor, i trochu toho Terminátora jsem tam našel a těch inspiračních zdrojů bude více. Kupodivu je tahle směska celkem koukatelná, i když supertajný výzkumný komplex postavený přímo uprostřed města (jakož i další veselé nápady, např. energetické zbraně snadno a rychle) vzbuzuje úsměv. Největší chybou pak je přílišná anonymita vojenského týmu, což atmosféře neprospívá. Ale na jedno podívání to docela ujde. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

US Army vs. moldavští bubáci a i když to tak nezní, tak je to celkem neotřelý námět. Jinak se jedná o béčko se vším všudy, takže i přes dobrý nápad je tu samozřejmě pár úsměvných záseků a všechno vrcholí macgyverovskou vložkou, která celkový dojem trochu sráží. Ale i tak jsem se bavil výborně, protože film je celkem našlápnutý, akce je dostatek, vizualizace strašidel (?) je také na úrovni a navrch vyšel casting se sympatickým hlavním hrdinou a spolehlivou Emily Mortimer. A překvapivě nevadí ani zdánlivě přetažená stopáž. Milé překvapení. 75% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)
  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)

Reklama

Reklama