Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

VOD (1)

Epizody(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (198)

Helo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z těch lepších věcí natočených podle hry a to díky silný technický stránce, hudbě použitý i ve hře a hlavně "odvahy" dost natěsno se držet předlohy. A když píšu natěsno, tak fakt myslím natěsno, protože velká část momentů téměř do posledního pixelu odpovídá sekvencím ze hry a stejně tak množství dialogů je do písmene stejných. Což by doposud bylo prakticky za 100% hodnocení. Jenže pak přichází jenže. Tvůrci si z nějakých důvodů řekli, že některý dějový momenty je třeba předělat a motivace postav při nejmenším lehce pozměnit, což funguje u Joela, nebo je taky úplně převymyslet a detailně vysvětlit, což s přivřením očí možná funguje i u některých ostatních postav, ale vlastně to působí úplně zbytečně odvádí to pozornost od ústřední dvojice. Úplným zklamáním je pak epizoda s Billem, která v celý sérii působí jako pěst na oko, protože s předlohou má společnou snad jen podobu a partyzánství Billa a atmosférou je úplně mimo a do celku ani trochu nezapadá. A co se týče castingu, tak trefa do černýho je tu právě jen snad Bill + černý (pun not intended) postavy. Pedro Joela ještě dává dobře, ale Ellie zkrátka není Ellie. A taky je zajímavý, že většina původně bílých postav je tady zcolorwashovaná, zatímco (pokud mi něco neušlo) všechny černošský postavy jsou tady... inu pořád hraný černochama. Já myslím, že tohodle trendu si může nevšimnout už jen člověk s taktickou slepotou. To je ale jen pozorování na závěr, který však do hodnocení promítat nehodlám. Myslím si totiž, že HBO se tady z lehce nadprůměrný hry (ne, skutečně nesdílím názor o její geniálnosti) podařilo udělat seriál, kterej je schopnej se jí až na pár výjimek dorovnat. ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Sice jsem hru nikdy nehrál, ale i tak jsem čekal (asi díky marketingu) pořádný nářez a kvalitní hororový seriál. První dva díly se mému očekávání mírně blížily a vypadalo to, že z toho možná něco bude. Pak přišel zlom třetím dílem, kdy místo zombie hororu přišel LGBT horor a další následující díly jen nuda a nuda. Jediný horor, který to byl, spočíval v utrpení vydržet takovou blbost celou první sérii. Seriál nepřinesl nic nového a boj mezi komunitami o poslední zásoby a nesmyslné chování hlavních hrdinů, hledání léku a další zoufalství jsme již viděli v seriálu The Walking Dead. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nechápu celý ten hype okolo seriálu. Je mi sice jasné, že to je veleúspěšná hra, ale zfilmované je to nanejvýš průměrně. Řekl bych dokonce, že to ve výsledku zachránil pouze enormní rozpočet, jinak by to snad ani nestálo za ten rozhovor v hospodě. A pokud přeci jen nějaká diskuze proběhne, bude se týkat buď pocitů zklamání a nebo polemizací nad kontroverzními částmi seriálu; čili zda takové na sílu tlačené PC epizody spíše nekazí celkový prožitek. No já osobně jsme velmi zklamaný a to ač jsem si mnohé části užíval, pravděpodobně již nemíním dále ztrácet čas další sérií. Za nejtrestuhodnější chybu tvůrců považuji, že přestože by byly zapotřebí alespoň 2 série a nebo spíše  dvojnásobek času, k co možná nejlepšímu zážitku a dokonalému představení onoho postapokalyptického světa, dostáváme něco, čemu by mnohem více slušely 3-4 epizody (každá maximálně hodinu dlouhá)! V žádném případě však ne 9! Nepochopím kolik zbytečné výplně a hloupostí tam naházeli za tak krátkou dobu. Škoda. ,,Nejúspěšnější seriál od dob Hry o trůny", vážně skvělý vtip! 55% ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu výživné, silné a ... depresivní. Nutně potřebuji dávku Jane Austenové, protože tohle skvěle zahrané a výstižně natočené dusno na téma lidi jsou svině, mě dost vyčerpalo. Oceňuji, že tvůrci na sebe nenechali tlačit a dovolili si i lyričtější pasáže a snad právě díky nim mi to přišlo tak děsivé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som milovníkom hororových hier a vždy budem tvrdiť, že priame prepojenie s dejom, človeka ďaleko viac zasiahne, či už po akčnej, alebo samotnej hororovej stránke. Prešiel som jednotku, prešiel som dvojku, pričom k pokračovaniu hry môžem povedať akurát jednu vec, že je to spolu s Resident Evil dvojkou, remake-om z 2019, najlepšia hororová hra, akú som kedy v živote hral. Ja osobne som bol od počiatočných prezentovaných názorov tvorcov seriálu, skeptický. Nič totiž nenasvedčovalo tomu, že pôjde o pružný, dynamický, hororový projekt, ale skôr drámu, ktorá bude námetovo čerpať z iného projektu, ktorý však v porovnaní s týmto, dokázal zaujať nie len príbehovo, ale aj hororovo. No a výsledok? Tak 3 epizódy boli skutočne hororové, ostatok boli len samé tliachanice, ktoré sa navyše stali hlavnou črtou celého seriálu. Nie, toto určite nie je najlepšia filmovo/seriálová adaptácia hry. Resident Evil I, alebo III, či dokonca Raccoon City, boli ďaleko hodnovernejšou kópiou. Druhú sériu si ale rád pozriem, i keď ten čo hru hral, zrejme nebude nijak dejovo obohatený, keďže sa zrejme bude pokračovať v kopírovaní deja, no snáď už aj s akciou. Dobrý, silný priemer .. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (115)

  • Na začiatku epizódy vidíme Joela (Pascal), ako varí kávu. V hre je naznačené, že káva už nie je dostupná alebo že je to luxus, čo vysvetlí, že ju dostal z Billovho (Nick Offerman) domu počas predchádzajúcej epizódy. (molcan2)
  • Joel (Pedro Pascal) v dialógu rozvíja náznaky z minulých epizód, že infekcia cordycepsom bola masívna a prebehla celosvetovo v krátkom čase kvôli kontaminácii potravinárskych plodín, pravdepodobne múky a obilia. (molcan2)

Reklama

Reklama