Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

VOD (1)

Epizody(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (197)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrál, nebyl jsem tedy příběhu vůbec znalý a absolutně jsem netušil, co všecko nás v dneska již nejsledovanějším HBO seriálu čeká a nemine. A možná i o to víc jsem si užil téměř každičkou epizodu, i ty, které schytaly průřezem internetu extrémní bídu. Já jsem se totiž mnohem víc než samotnou story kochal naprosto precizním zpracováním, kde se od dokonalé hudby dá opěvovat hlavně práce s kamerou a i na to se nesmí v seriálovém/filmovém světě zapomínat. Na základě toho si uvědomíte, jak důležitý je pro tuhle branži pokrok ve vývoji technologií. A jaký zážitek díky tomu můžete dostat. [viděno na HBO Max] ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mazin-Druckmann paradox. Nevím, nakolik bych si to užíval coby divák neznalý předlohy, na druhou stranu bych se pozici „tabula rasa“ nebránil. Tak či tak, je to podívaná z alternativního vesmíru, ve kterém nic zásadního nechybí a všechno navíc je jenom ku prospěchu. Při vynechání dlouhých minut plížení a krvavých soubojů, zůstane cca oněch 8 – 9 hodin dějového materiálu (kredity za point posílám sem), který je zužitkován naprosto ukázkově. Minimum clickerů nejde na vrub tvůrcům, ale k dobru Joelově zkušenosti, který putování vede promyšleně, a veškerá setkání s nimi jsou dílem momentů, kdy se promyšlený plán podělá. Drobné výhrady detailněji u jednotlivých dílů, jinak výsostná spokojenost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hru som nehral, očakávania som žiadne nemal, len som mal proste chuť si s odstupom pozrieť predstavenie ďalšieho postapokalyptického sveta. No a dostal som "iba" predstavenie ďalšieho, za mňa zameniteľného postapokalyptického sveta. Niektoré epizódy ma zaujali viac, niektoré menej, niektoré vôbec. Istú príťažlivosť som tam cítil, zároveň som ale niekde hlbšie cítil ešte viac, že toto nie je látka pre mňa. Súvisí to aj s tým, že ma neoslovil casting, pričom Bella je tu viac doma ako Pedro. No a na konci som si musel chtiac nechtiac povedať, že dej všetkých deviatich epizód by sa dal bez problémov vtesnať do funkčného celovečerného filmu. A ten by mal zrejme aj skutočné finále. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jako jo a ne. Last Of Us od HBO je víc psychologické drama, než akční nálož. Rozumím rozhodnutí použít clickery spíš sporadicky, jenže některá místa si o ně přímo říkala. Takhle divák dostává epičtější Cestu od Cormaca McCarthyho. Protože to je přesně ten dojem, který po sobě těch devět epizod zanechává. Scenérie, masky, triky, herci výborní. Jen to není taková šleha, jako byla hra. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Měla jsem naladěno od prvního dílu, Pedro Pascal vlastní velice příjemné mužné charisma a mladinká Bella Ramseyová je zajímavá osůbka, působivá herečka a to budování vztahu otec-dcera mě vyloženě bavilo.. K tomu tedy musím dodat, že mám slabost pro muže, kteří chrání děti.. Vizuál pohledný i zajímavý, hudební podmaz vyhovující, příběh dobrodružný i napínavý, místy kolísající logika a pár děr by se našlo, nicméně mě to bavilo a líbilo se mi to, tedy hodnotím shovívavě.. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (115)

  • Perryho, jedného z Kathleeniných (Melanie Lynskey) mužov, hrá Jeffrey Pierce, ktorý vo videohre prepožičal svoj hlas a pohybovo stvárnil postavu Tommyho (Joelovho brata). (molcan2)

Reklama

Reklama