Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (322)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Často se nestává, aby se adaptace hry povedla, aniž by někdo nebrblal. Když neberu v potaz lidi bez mozku, kteří nadávají jen na barvy kůže, tak se tady zrodila asi nejlepší adaptace hry v historii téhle soutěže. Vše naprosto funguje, atmosféra ze hry je přenesena 1ku1 do seriálové podoby, která přidává ještě věci navíc, a dokáže příběh trošku více rozvětvit. Pedro i Bella jsou Castingové trefy a já věřím, že se to celou dobu ponese v takovém duchu. Po 1. díle jsem naprosto nadšený a jako hráč i spokojený :) ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Takhle se dělá adaptace! Úvod rozhodně slibný. Atmosféra přesná, odsýpá to a vypadá to suprově. Pedro klasicky v topu, jen na tu Ellie si člověk bude muset zvykat delší dobu. Jestli to takhle Mazin s Druckmannem budou zandávat po celý seriál, tak tu bude kandidát na seriál roku hned v prvním měsíci. ()

Reklama

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný štart seriálu a to aj pre neznalca hry, ako som ja. Veľa som si o seriáli nezisťoval, takže som iba okrajovo vedel o čo pôjde. Prvá epizóda ale dokonale vtiahne do deja, načrtne tento svet a po celý čas drží slušnú atmosféru. Bol som zvedavý na “zombie” drámu zasadenú do post-apokalyptického sveta, ktorá stavia na príbehu a na skvelých postavách, no výsledok predčil moje očakávania.  Už viem, že pondelky vôbec nebudú zlé.  Na záver si dovolím vyjadriť sa ku “zdejšímu hororovému expertovi” ktorého recenzie nemajú žiadnu výpovednú hodnotu a ani logické odôvodnenie hodnotenia, iba zaujaté drísty  Ak je toto objektívne recenzovanie, tak už potom naozaj neviem. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po přečtení komentářů zdejších kritiků si snad začínám myslet, že ve všech nových seriálech musí být celých 80 minut akce, střelba a zachraňování světa, aby tito lidé byli spokojeni. Jinak si nedovedu představit ty výtky, že je to "nudné". Tak a teď k 1. epizodě, která se náramně povedla a pokud jste hru minimálně 1x hráli a dávali u ní pozor a příběh jste vnímali, musíte být v sedmém nebi, jako jsem byl po shlédnutí já. Ty detaily vyšperkované a tu přidanou hodnotu (o ty scénky, které ve hře nebyly) jsou skvělé. Věřím, že tohle byl pouze zlomek toho, co nás čeká. PS: Ten flashback na konci epizody, kdy se Joel ocitl ve stejné situaci jako v roce 2003 kdy epidemie začala pro mě byl peak této epizody. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto absolutní laik, který nikdy nehrál tuhle extra slavnou herní pecku, jsem velmi spokojen. Apokalypsa je dávkovaná postupně skrze autentický dvacetiminutový otvírák, který má naprosté minimum otravně šokujících/lekacích momentů a spíše sází na syrovou autenticitu a peckové first person záběry, které primárně z auta vypadají naprosto výborně. Celek se spíše nese v duchu minimalismu a tenze, než-li okázale velkolepých scén ala World War Z. Jakmile se děj přesouvá do přítomnosti, už je to malinko méně soudržné a trochu to ztrácí tempo, navíc zničené město není vlastně ani tak cool, protože není rozpočet na to mít to cool. Ale hlavní postavy fajn a dějová linie je přinejmenším zajímavá. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Keď Joel (Pedro Pascal) kráča sám ulicami bostonskej karanténnej zóny, na soundtracku zaznie niekoľko akustických tónov piesne "Future Days" od Pearl Jam. Túto pieseň Joel hrá Ellie na gitare v úvode hry "The Last of Us Part 2". (molcan2)
  • Keď Tommy (Gabriel Luna) prechádza okolo horiaceho domu, hovorí: "To je Jimmyho dom." Vo videohre Jimmy býva vedľa Joela a Sarah a je vlastne prvým nakazeným, s ktorým sa v hre stretnete. (Vo videohre sa horiaci dom nazýva "Lewisova farma".) (molcan2)
  • V čase 00:04:50 můžeme na stole u Sarah (Nico Parker) v pokoji spatřit přání k narozeninám. Jedná se o téměř stejné přání s dinosaurem, které Sarah zapomněla dát Joelovi (Pedro Pascal) ve hře. Dinosaurus je na přání, protože Sarah v něm píše, že Joel ještě není fosilie. (DavidSe)

Reklama

Reklama