Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (320)

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to jak jsem byla vůči seriálu skeptická, jsem nyní velice příjemně překvapená. Jakožto fanoušek hry jsem ráda, že se to zatím předlohy drží. Moc se mi to líbilo i po vizuální stránce. Ten postapokalyptický svět plný pocitů beznaděje, paniky a chaosu byl ztvárněn dosti věrohodně, řekla bych. Nad Joelovou scénkou s dcerou jsem stejně jako ve hrách uronila nějakou tu slzičku, pro mě osobně to byl dost emocionálně silný moment, který ve mně ještě dlouho vzbuzoval svíravé pocity. Nicméně mám ze seriálu takový pocit, že pro neznalce herní předlohy byl první díl málo informativní, tudíž to může působit trochu zmatečně, ale uvidíme, jak se to bude nakonec vyvíjet. Myslím si, že našlápnuto mají tvůrci zatím pěkně, tak snad to neposerou… ()

čidlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat.. Hru mám odehranou minimálně 7x je mou společně s druhým dílem nejlepší hrou co jsem kdy hrál. Měl jsem obavy o herce ale jak Pedro(téměř 100%) tak Bella(u ní jsem byl nejvíc na pochybách a budu)se mě zatím líbí. Pojetí prvního dílu je věrné originálu tak 85% každopádně u hry jsem měl více napjaté emoce(ale to je asi samozřejmé) Největší obavu mám o vykreslení brutality která dělala ve hře minimálně polovinu emocionálního zážitku...po dnešní druhé projekci musím hvězdičku ubrat. Bella byl omyl jako kráva! 70% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Ľudstvo opäť raz čelí nákaze, kedy parazitické huby napadnú ľudský organizmus a menia ho na neľudské beštie. Joel sa po strate milovanej dcéry a nezvestného brata snaží v tomto svete prežiť. Jediná cesta ako sa dostať k potrebným zásobám je prepraviť neznáme dievča na opačnú stranu štátu. Prevedenie: Prvej pol hodinke tohto počinu by som dal nie päť ale hneď desať hviezd. Už dlho som v pilote nezažil také tempo a takú silnú dávku emócií. Na druhú stranu posun v deji o 20 rokov neskôr tempo hodil do bodu mrazu a dejové linky dosť spomalil. Ale aspoň sme tam kde chceme byť a to v nehostinnej prírode mimo ochranných múrov a druhá časť určite prinesie nemalé akčné divadlo. 85% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Rozvleklé a násilných scén zbavené postapo, které dělá znamenité herní předloze pouze ostudu. Co bylo záměrem tvůrců? Vytvořit konkurenci zombie telenovelám typu The Walking Dead? Osud této nepovedené adaptace byl zpečetěn již během samotné předprodukce, kdy došlo k fatálnímu miscastu jedné z hlavních postav. Bella Ramsey by nepochybně uspěla v konkursu na Voldemortovu vnučku, ale čím si proboha vysloužila roli pohledné a sympatické Ellie? Zdá se, že Druckmann s Mazinem hrubě podcenili některá specifika zdrojového média. Během desítek hodin strávených ve virtuálním prostoru totiž exponenciálně vzrůstá pravděpodobnost, že si k postavám vybudujete o poznání silnější vztah než třeba při čtení krátké povídky o dvaceti stranách. Diváci obeznámení s herní předlohou se tak již s protagonisty do značné míry identifikovali, v důsledku čehož nyní zákonitě odmítají tolerovat jejich jakékoliv výraznější vzhledové odchylky. V tomto ohledu však nejsem žádný purista. Obsazení Pedra Pascala do role Joela považuji za výbornou castingovou volbu, dokonce překousnu i jeho notně diverzifikovanou rodinu, leč moje benevolence má své limity. Bella Ramsey coby Ellie totiž působí natolik rušivě, že svou pouhou existencí nabourává uvěřitelnost daného fikčího světa. Snad zůstane po celou příští epizodu ukrytá před sporami v plynové masce... Jakožto zdejší hororový expert tak pilotnímu dílu seriálu The Last of Us uděluji jednu silnější hvězdu. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi kvalitní a věrný převedení herního příběhu do seriálu, který se nebojí využít více seriálového média a zkrátit nebo vystřihnout čistě herní pasáže z příběhu. Skvělá vysoká produkční hodnota vás naprosto přenese do škaredé post-apokalyptické budoucnosti, kde beznaděj a utrpení na vás dýchá z každého záběru. Obsazení je perfektní, kdy herci i přes vizuální odlišnosti postav zachycují herectvím a ztvárněním jejich esenci. Joel je Joel a Ellie je Ellie, tak jak mají být a jak je znáte a jejich dynamika opět udrží diváky zažrané do jejich společné cesty. Kreativní tým prostě odvedl skvělou práci, pokud byl jejich cíl odvyprávět stejný příběh v jiném médiu pro nové a širší publikum, bez toho aniž by naštvali a nebo pobouřily fanoušky hry. Zároveň ale seriál zatím působí tak, že fanoušek hry ho zkoukne jednou, řekne si že fajn, ale nic mu to nepřinese a vždy se radši vrátí k perfektní hře, která je zábavnější už jen díky hratelnosti a imerzi. Mimo to i příběh působí u hry svižněji bez zbytečné zátěže navíc. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Keď Joel (Pedro Pascal) kráča sám ulicami bostonskej karanténnej zóny, na soundtracku zaznie niekoľko akustických tónov piesne "Future Days" od Pearl Jam. Túto pieseň Joel hrá Ellie na gitare v úvode hry "The Last of Us Part 2". (molcan2)
  • V závěru zní z rádia skladba „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode. Zatímco Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) bloudí troskami civilizovaného světa, David Gahan v rádiu zpívá: „I'm taking a ride with my best friend.“ A to není dobře. Ne proto, že by nikdo neměl ponětí o dobré hudbě v blízké budoucnosti, ale proto, že „Never let me down again“ od Depeche Mode, stejně jako každá píseň z 80. let, kterou hrají undergroundová rádia, je poplašným signálem. Varování však přichází příliš pozdě. Joel a Ellie jsou již za plotem karanténní zóny. Tvůrce seriálu Craig Mazin vysvětluje použití právě této skladby takto: „Moje žena má encyklopedické znalosti hudby 80. let. A já si říkal: ‚Dobře Melisso, tohle je to, co potřebuju.' A doslova jsem řekl všechny ty věci, které právě řekla. Potřebuju, aby to byla písnička, kterou tak nějak znám, ale dlouho jsem ji neslyšel. Nějakou, která ještě nebyla do mrtě ohraná. A potřeboval jsem, aby měla kontext. Potřeboval jsem, aby měla smysl. Potřeboval jsem, aby byla temná a v ideálním případě, aniž by byla nějak extra na očích, mi dala nějaký komentář. Potřeboval jsem začít určitým způsobem, abychom mohli ukázat, že se rádio zapíná. A ona pak řekla: ‚Never Let Me Down Again.‘ A já na to: ‚Panebože.‘“ (Dangerous2)
  • V epizodě dá Sarah (Nico Parker) Joelovi (Pedro Pascal) film k narozeninám. Jedná se o fiktivní film „Curtis and Viper 2, v herní sérii též oblíbená filmová série Joela. Ve hře můžeme mj. vidět plakáty již na čtvrtý díl. Zároveň, když si Sarah u sousedů prohlíží poličku s filmy, jsou v ní tituly sedící době (2003) jako třeba Dannyho parťáci (2001) a Není král jako král (2000). Zároveň se tam ale objeví i nesedící Škatuláci (2014). (Guilemot)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno