Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (341)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel a Ellie musia nájsť útočisko u svojich známych na ceste z Bostonu. Sekvelový Billov príbeh o stretnutí spriaznenej duše. Prevedenie: Tí z váš, ktorý moje príspevky sledujete dlhšie, viete že nemám rád buzerantov. Homosexualita mi nevadí ak mi nie je nasilu vtláčaná. Bill je prototyp dokonalého chlapa, ktorý je ale na chlapcov a nemá potrebu to z niekým riešiť. Iba vo svojom súkromí a tak to má aj byť. Vôbec nie som pohoršený a seriál to síce neposúva vpred po stránke príbehovej ale po tej emočnej určite áno. Joel už má svoje vysnívané auto a smeruje za Tommym a myslím, že sa máme na čo tešiť. Za mňa emočne dokonalo zvládnutá epizóda. 90% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta deep hole seznamka zafungovala líp, než tinder s badoo dohromady, vzešla z ní krásná love story- aspoň co jsme směli vidět. Líbí se mi snaha o důraz na detaily- zaprášenej nábytek například, ale dokonalý to v tomhle směru není- loď za 20 let nezestárla ani o den a po nepoužívaných silnicích se dá jezdit, jako by se tam nikdy nechumelilo (otázka je, jestli se tam někdy chumelí- kde že to jsme?). Tenhle díl nepřekypoval akcí, ale bavil mě ten konstrukt existence lidskosti všemu okolnímu srabu navzdory. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod a jeden z nejlepších odklonů od původní hry, co jsem měl zatím tu možnost vůbec kdy vidět. Na skoro celovečerní stopáži si můžeme vychutnat milostný vztah mezi Billem a Frenkem. Hra ho jen načrtávala, ale zde je probrán skutečně do hloubky. A tak důkladně, až jsem se s charaktery plně ztotožnil, ač jsem plně heterosexuálně orientovaný jedinec. Příběh o lásce ve světě, který lásce nepřeje. A o tom, že i když se člověk může připravit na cokoli, i na apokalypsu, na svou vlastní smrt se připraví jen těžko. A to ji má stejně jistou, jako svou minulost. Tuze křehká a romantická odbočka, která celému seriálu dodává nový osobní rozměr tragédie, která tu lidstvo postihla. Za mě nejlepší epizoda postapo seriálů, kterou jsem dosud měl tu možnost vidět. Protože na malém prostoru je tu toho tolik řečeného, hlavně v emotivní rovině, aniž bychom to museli sledovat v nějaké Rkové krvavé formě. Dávám za tu odvahu natočit takto výjimečnou epizodu: 98%! ()

Triple H 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzťah Ellie a Joela sa vyvíja dobre, stále sú tu pekné momenty z videohry (herný automat, Elliina zvedavosť), atmosféra ako má byť. Odbočka k Billovi a Tedovi sa podarila, niektoré povedzme intímnejšie časti už nie sú úplne pre mňa, ale vzťahovo/emocionálne to funguje. A stále to triafa správnu atmosféru a vibe z videohry, máme iný pohľad na apokalypsu, na to ako by ju prežívali prepperi a Offerman bol castingová trefa do čierneho. SPOILER. Nevadí mi odklon od hry, v ktorej ukončenie vzťahu Franka a Billa (a Frankovho života) bolo o dosť trpkejšie, negatívnejšie, a Bill pôsobil ako až pomerne nesympatická postava. Seriálová verzia Billa je ľudskejšia a neškodí to. Ale nepáči sa mi, že na konci zomreli obaja. Epizódu som bral ako backstory, ktorá sa zúročí v ďalšom diele - tzn. kde vďaka nej budeme lepšie chápať prečo Bill je trpký. Ale takto vlastne celý diel aj v rámci celku stráca význam...ukazuje a približuje nám postavy, ktoré nijako do deja nezasiahnu, hoci reálne ich približuje zaujímavo. A naozaj je škoda Offermana, lebo úloha mu fakt sedí a bolo by fajn vidieť ho v nej ešte aspoň jeden diel. Čiže jednotlivo dobrý diel, stále je to to čo Last of Us má byť, ale pomerne samoúčelný. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Unikátní bromance ve světě plném ruin a utrpení. Křehká, dojemná a nepodbízivá. V prvních minutách to sice vůbec tak nevypadá, ale postupně si vás dva parťáci získají kousek po kousku. Pokud tedy nejsi úplný ignorant a nehledáš za tím něco, co tam není. Je zde jednoduše řečeno vše důležité o smysluplném vztahu jakéhokoliv pohlaví. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Táto epizóda venuje významnú pozornosť hygienickým potrebám, ako sú tampóny, toaletný papier a dezodorant. Hry sa nápadne vyhýbajú diskusii o tom, ako sa ľudia v postindustriálnom svete zaobídu bez týchto vecí. (molcan2)
  • Keď si Ellie (Bella Ramsey) prečíta Billov (Nick Offerman) odkaz, spomenie, že si môžu vziať, čo chcú. V hre je Bill stále nažive, keď Joel a Ellie prídu do mesta, a stále hovorí Ellie, aby sa nedotýkala žiadnych jeho vecí. (molcan2)
  • Záverečný záber epizódy je priamym odkazom na titulnú obrazovku prvej hry. (molcan2)

Reklama

Reklama