Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (342)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zkrocená hora uprostřed apokalypsy. Nejsem si úplně jistej, jestli mě baví sledovat seriál o mutantech bez mutantů, kde dvě buzny pijou víno, pěstují jahody a plejou zahrádku. Na druhou stránku začátek, když Joel vysvětluje Ellie nějaký věci a jejich vztah se utužuje je fajn, Billova linka ze začátku byla skvělá a normálně by si řekla o celý samostatný seriál. Je to sice fajn, ale když už nám tvůrci museli naservírovat romanci uprostřed drsného seriálu, mohli přidat taky víc akce a hororu. Z útoku na jejich základnu se dočkáme čeho? Dvou minut výbuchů a ještě se nechá Bill postřelit jak nějaký amatér. Já vám nevím. 65%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastický díl, který jde nicméně proti očekávání fandů předlohy i nových diváků. Je bezpochyby překvapivé věnovat většinu času novým postavám, navíc takovým, které nakonec budou na "jedno použití". Ale proč ne. Jako milovník hry jsem tenhle prodloužený alternativní pohled na věc hltal plnými doušky. A pokud se i další epizody nebudou bát ukazovat příběhy ostatních postav, aspoň se svět The Last of Us jen tak neokouká. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K apokalypse netřeba zmutovaných hub, stačí LGBT kvóty...Dobově poplatná nadbytečná vsuvka...Degenerujeme...Tohle nemá s hrou cokoliv společného...Sexuální orientace Ellie byla tehdy odvážným, křehkým a smysluplným inovátorstvím...Teď dostáváme jen otrocký diktát homosexuálního kánonu...Kde je vidět ten obří rozpočet? V záhonu jahod nebo láhvích Beaujolais od Louise Jadota v ceně 11 dolarů za sedmičku? ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když byl seriál oznámený, tajně jsem si přál vidět příběh, který nebyl ve hře, než dostat obyčejné převyprávění stejného v rozdílném médiu. Chtěl jsem rozšíření tohoto světa a například i další osudy Joela a Tommyho. Přece jenom museli něco dělat dvacet let. A tato epizoda mi nabídla alternativní variantu. Jinak pojatá část, ale zcela v duchu Last of Us. Zatím největší odklon od herního originálu, přesto mě to neurazilo, páč byl představený krásný příběh nesoucí se v duchu původní látky. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I'm really hungry. I haven't eaten for two days. That doesn't sound as bad when it's said out loud." _____________ Z prvých troch častí bola pre mňa práve táto zo všetkých najemotívnejšia (dokonca ešte viac ako srdcervúci úvod v prvej epizóde) a aj keď môže pre množstvo divákov pôsobiť iba ako výplň, brzda alebo obrovská odchylka od pôvodného príbehu (aktuálne percentuálne hodnotenie tejto epizódy hovorí za všetko), tak mne osobne to nijako neprekážalo (asi je to tým, že som nehral hru). Dozvedáme sa tu viac o príbehu Billa a Franka (pre neznalcov hry, ako ja, to boli dve úplne nové postavy), ktorého výsledný dojem je (aspoň pre tolerantných divákov) naozaj mimoriadne silný – pri poslednej večeri Billa a Franka som mal husiu kožu a slzy na krajíčku... A aj keď dejová linka o ich vzťahu takmer nijako neovplyvnila hlavný príbeh, tak si myslím, že sa jedná o naozaj poctivo natočenú a prepracovanú epizódu, ktorú som si vychutnal aj napriek tomu, že som heterosexuál! Ale najlepšie na tom je to, že táto časť nie je postavená iba na príbehu z minulosti, ale brilantne kombinuje aj súčasné dianie v seriáli – úvod pri spadnutom lietadle, kde Joel vysveľuje Ellie počiatky apokalypsy je geniálny, veľmi silná je aj scéna, keď Ellie číta list od Billa, ale potešila aj scéna v aute (A.K.A. vesmírnej lodi 😉). A to isté platí aj o predĺženej stopáži – 75 minút! Prosím, nech aj ďalšia časť bude aspoň takáto dlhá... To by bolo odo mňa ku tretej časti všetko, dúfam, že tá ďalšia poriadne dupne na plyn! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Po prezlečení do nového oblečenia má teraz Ellie (Bella Ramsey) presne svoj outfit z letnej kapitoly prvej hry. (molcan2)
  • Joel (Pedro Pascal) v dialógu rozvíja náznaky z minulých epizód, že infekcia cordycepsom bola masívna a prebehla celosvetovo v krátkom čase kvôli kontaminácii potravinárskych plodín, pravdepodobne múky a obilia. (molcan2)
  • Linde Ronstadtovej, ktorej pieseň "Long, Long Time" zaznela v seriáli a ktorá sa stala aj inšpiráciou pre názov epizódy, bola diagnostikovaná progresívna supranukleárna obrna, degeneratívne ochorenie, ktoré je podobné Frankovmu (Murray Bartlett) stavu v epizóde. (molcan2)

Reklama

Reklama