Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (342)

Tereza_T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se do postapozombie seriálu dostane romantický minifim skoro jako by to bylo pro mě na míru. Parádní díl od začátku do konce… mám prostě ráda ty omáčky kolem a tohle podává mimo slaďárny typu “nikdy jsem se nebál, dokud jsem nepotkal tebe” i hezkej obrázek o životě PO, aspoň u těch velmi připravených jedinců. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Epizodě vévodí Offermanův citlivý výkon. Příběh odbočí, ale servíruje dějovou linii s neskutečně silným emočním nábojem a neprvoplánovým rozšířením postapokalyptického světa. Homofobové ať se jdou zahrabat. Navíc si velmi cením, že v takhle mainstreamový věci vidíme stárnoucí pár, mám totiž pocit, že (i hetero) romantiky mají sklony k ageismu a zobrazování výhradně relativně mladých a pohledných lidí - třetí epizoda TLOU to krásně boří. Oprávněně jedna z nejlepších televizních epizod posledních let. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To chce velkou tvůrčí odvahu, do seriálu, který, jak jsem pochopila, je hlavně střílečka a hra, kterou z 95 procent pari hlavne muzska cast populace, tak udělat díl o dvou gay typcích (otazkou pro me je, jestli by oba byli ciste  gay i normálním světě, kdy je z čeho si vybirat), co jsou jak nebe a dudy a vytvoří si vlastní svět, který je udrží mentálně normální. Vůbec celý svět Billa „pripéra“ je prostě boží, jak si to umí udělat hezký, ale holt lidský kontakt je lidský kontakt a mít se o koho starat dá tomu životu větší smysl. Za mě moc povedené 😊 ()

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MA-SA-KR! Nejlepší postapo love story ever! Chyba v produkci: Města jsou zarostlá, ale naše dvojice jde lesem po vyšlapané cestě... Odkopaní homofobové tady, to je panečku přehlídka "argumentů". Já tu naopak klidně napíšu, že bych si regulérně přál bejt bisexuální. Vzkaz odpaďákům a málohvězdičkářům: "Hele, nikdo vás nenutí na to koukat... pusťte si nějakou Marvel píčovinu a mějte se fajn!"(Už bych pomalu uvítal možnost blokace uživatelů - kompletní blokace, prostě nějaké profily vůbec nevidět.) ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně povedená epizoda. Nápad ukázat blíže vztah Billa a Franka, který byl ve hře jen naznačen, by nebyl špatný, kdyby se držel předlohy. Frank ve skutečnosti zemřel dosti surovějším způsobem, ne takto idealizovaně s nudnou, přihřátou romantickou omáčkou okolo. Ani emoce tu tentokrát příliš nefungují a ke všemu jsme byli úplně ochuzeni o setkání Billa s Joelem a Ellie. Škoda, takhle mi to přijde, že bylo příliš času věnováno postavám, které nejsou pro seriál vůbec důležité. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Záverečný záber epizódy je priamym odkazom na titulnú obrazovku prvej hry. (molcan2)
  • Táto epizóda venuje významnú pozornosť hygienickým potrebám, ako sú tampóny, toaletný papier a dezodorant. Hry sa nápadne vyhýbajú diskusii o tom, ako sa ľudia v postindustriálnom svete zaobídu bez týchto vecí. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno