Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (342)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdrsnější "prevence" v historii televize? Jo, nespíš jo. A zároveň řádná pohodička po "konci světa"? Jo, nejspíš jo. Díl plný paradoxů? Ne. Mám ráda, když je v postapo žánru zobrazena i tahle naděj. Protože co by nás jinak posouvalo dál? Proč bychom jinak šli dál a hned to nevzdali? Skvěle napsané, podané a zahrané. Tohle bylo skvělé  :) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nenáviděl jsem svět a byl jsem šťastný, když všichni umřeli. Ale mýlil jsem se, protože jedna osoba stála za záchranu (…). Proto jsou tu muži jako ty a já. Máme práci. A Bůh pomáhej všem zmrdům, kteří nám stojí v cestě.“ Bill a Frank jsou fajn chlapíci, kteří jsou odříznutí od dění za plotem, ačkoliv vládce pevnosti Bill je zpočátku trochu pařez. Každopádně to chce odvahu hodit navzdory očekávání fanoušků do placu komorní story dvou hošanů, kteří v sobě najdou víc než jen pokec. Ale jo, odvaha fajn, ale fakt se nikam neposuneme. Nicméně celkově vnímám účelné zachování tajuplnosti toho všeho okolo. Jen by to chtělo neztrácet tempo. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zkrocená hora uprostřed apokalypsy. Nejsem si úplně jistej, jestli mě baví sledovat seriál o mutantech bez mutantů, kde dvě buzny pijou víno, pěstují jahody a plejou zahrádku. Na druhou stránku začátek, když Joel vysvětluje Ellie nějaký věci a jejich vztah se utužuje je fajn, Billova linka ze začátku byla skvělá a normálně by si řekla o celý samostatný seriál. Je to sice fajn, ale když už nám tvůrci museli naservírovat romanci uprostřed drsného seriálu, mohli přidat taky víc akce a hororu. Z útoku na jejich základnu se dočkáme čeho? Dvou minut výbuchů a ještě se nechá Bill postřelit jak nějaký amatér. Já vám nevím. 65%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád by som si prečítal komentáre ľudí (no bojím sa spoilerov), aby som videl, či je ich kritika korektná, a nie homofóbna, pretože inak nerozumiem, z akého dôvodu môže mať 3. časť najnižšie hodnotenie. V mojich očiach zatiaľ The Last of Us stúpa. Prvej časti som dal sedem bodov, druhej osem a zatiaľ poslednej môžem dať veľmi slušnú deviatku. Páčilo sa mi prepojenie dejovej línie Billa/Franka na minulosť Joela/Tess, ale aj na súčasnosť Joela/Ellie. Odbočka od hlavných hrdinov mi vôbec nevadila, práve naopak, bola naozaj osviežujúca a seriálu dodala väčšiu hĺbku. Sám sa čudoval, ako som si mohol za jednu jedinú epizódu natoľko obľúbiť dve nové postavy, až mi ich osudu bolo ľúto. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímalo by mě, jestli si ho Neil Druckmann honil jen u psaní scénáře nebo i během sledování včerejší premči. Ale chápu, aby scéna čtení dopisu měla ty správné emoce, museli jsme vidět 30 minut zbytečné kinematografie o postavách, které už do děje, ale ani zhola nijak nepřispějou. Dobře natočeno, ale zbytečně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • V seriáli sa neuvádza, akou degeneratívnou chorobou Frank (Murray Bartlett) trpel. Podľa spolutvorcu Craiga Mazina to bola buď SM (skleróza multiplex) alebo raná ALS (amyotrofická laterálna skleróza). (molcan2)
  • V čase 01:07:00, když Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) přijdou do sklepa, je v pozadí slyšet skladba „Chains of Love“ od britské hudební kapely Erasure. (Trajektt)
  • Obsadenie Nicka Offermana do úlohy Billa bolo možno inšpirované jeho slávnou úlohou Rona Swansona v seriáli Odbor městské zeleně (2009-2015). Obe postavy majú pravicové prozbrojné a protivládne názory a obe majú Gadsdenskú vlajku s nápisom "Don't Tread on Me". (molcan2)

Reklama

Reklama