Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po minulém dílu jsme zase v pořádném drivu, scéna v autě úžasná, jsem rád že jí udělali identicky podle hry. Nová smyšlená postava Kathleen asi zatím v pohodě, jen mi teda přišlo že neumí projevovat emoce, byla trošku jak NPC. Je vidět že Joel začíná mít k Ellie city a konečná scéna při usínání byla boží. A konec dílu jsem trefil úplně přesně, bylo mi úplně jasný že díl bude končit setkáním s Henrym a Samem, klasickej bait na další díl, akorát je asi škoda, že to není jak ve hře, tam to bylo akční. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí romanci konečně zase pořádná epizoda plná apokalyptické atmosféry. Jestli začalo konečně něco pořádně fungovat, je to vztah Joela a Ellie. Už jsou cítit nějaké emoce a sympatie k postavám začínají mít nádech. Pořád se ale nemůžu zbavit pocitu, že dvouhodinový film by herní předloze prostě seděl víc. Mám mnohem radši filmy než seriály odjakživa. Hlavně tyhle devítidílné minisérie jsou prostě hromada tlachání, tlachání a tlachání. Walking Dead jsem kdysi zvádnul první sérii a chtěl si ze všech těch vykradených klišé a keců vystřelit mozek a je mi úplně jedno, jestli se to v dalších sériích trochu rozjelo. Pro mě to byla jen kopa hoven, nudy a vykradených scén a situací které jsem viděl 100x jinde ve filmech. Last of US má štěstí, že mám v oku herní předlohu, Pedro je prostě skvělej a miluju postapo. Takže seriál po předchozím duhovém failu dokoukám, ale že bych skákal vyloženě štěstím do stropu, to ani omylem. Btw zajímalo by mně co hulil casting director, protože obsadit do role vůdkyně lidí ve městě tu ukňouranou slepici z Dva a půl chlapa, to je teprve kumšt! 70%. ()

Reklama

MuggyCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

•90%• Jestli tento díl nedokáže zaspokojit hráče předlohy, tak už nic. Celý děj jsou prakticky cutscény s nějakými dodatky, které pomáhají nasát stmosféru post-apo světa. Líbí se mi, že místo kombinace hodně akce-málo atmosféry, máme hodně atmosféry-méně akce, ale chápu, že to nebude sedět každému. Dovolím si odvážné přirovnání- je to jako vyčítat Avatarovi, že film není dobrý, protože se v něm v zásadě nic neděje. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další pomalejší konverzačka. Akce je pomálu, ale zas je tu prostor pro vývoj postav. S nově představenýma vedlejšíma jsem zatim váhám (zejména slečna "silná ženská postava" ve svojí vůdčí úloze zatim moc nepřesvědčila), ale postavy hlavních protagonistů se vyvíjí slibně. Mladá Ellie se postupně seznamuje s krutou realitou života mimo karanténní zónu, přesto si dál udržuje svůj optimismus a humor. Proti umorousený povaze Joela, kterej už si v postapokalyptický pustině zažil svoje, to vytváří zajímavej kontrast, a je zajímavý sledovat, jak se ti dva navzájem ovlivňujou. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neplánovaná zastávka v Kansas City, kde se střetneme s dosti početnou složkou rebelů, která v nedávné době svrhla vládnoucí složky FEDRA. Hodně ukacené, ale to už seriálu snad nejde ani vytýkat, takovou zkrátka nastavil laťku a tón. Je to hodně atmosférické a když už se odehraje nějaká akce, tak zpravidla stojí za to. Seriál je velmi statický a posouvá se kupředu především prostřednictvím kratších či delších časových skoků. [75 %] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Joel (Pascal) a Ellie (Ramsey) kráčajú a kamera sa presunie na hromadu mŕtvol spálených na nepoznanie. Klikeri sú slabí proti ohňu, takže týchto ľudí zabili nenakazení, pravdepodobne rebeli, ktorí slúžia ako hrozba pre túto epizódu. Je to vizuál, ktorý videohry často používajú na upozornenie hráča, že vstupuje do nebezpečnej osady a aby sa mal na pozore. Seriál robí presne to isté. (molcan2)
  • Joel (Pascal) musí Ellie (Ramsey) pomôcť preliezť malým okienkom, aby mohla otvoriť dvere z druhej strany. Túto hernú mechaniku hráči poznajú, pretože Joel by mal Tess a Ellie vyzdvihnúť na vysoké miesta, aby mu mohli zhodiť rebrík alebo nájsť alternatívnu cestu. (molcan2)

Reklama

Reklama