Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

SyL3r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podstatne lepšia epizóda po tej predchádzajúcej s*čke. Konečne je to už zaujímavejšie medzi Joelom a Ellie, osobne mi nevadí takéto komornejšie pojatie, cestovanie. Pokiaľ sú dobré dialógy a dobrá atmosféra tak to žeriem. Jediné čo mi nesedí je Rose z Dva a pol chlapa. Nie že by bola zlá herečka alebo čo, len mi nesedí do roly drsnej vodkyne, proste jej to nežerem. 70% ()

Cringy_Tommy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl. Díl který se drží předlohy a zároveň přidává pár nových zajímavých scén. Vztah mezi Joelem a Ellie se vyvíjí a funguje skvěle. Dostali jsme sice pořádnou přestřelku ale i tak bych uvítal víc akce a zombáků. Mám pocit že se toho seriál bojí ale poslední scénka s Clickerama byla super. Taky mi na tomhle díle vadí ta záporačka těch pytláků. Ty pasáže a scénky s ní mě nebavili a kdyby byly vystřihnuty vůbec nic se nestane. Jinak super epizoda 8,5/10 ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Produkčně je to za mě zatím perfektní a podařilo se jim vykreslit i tu atmosféru. Jenom se mi ten příběh neprodává tak dobře, jako ve hře. Možná to je tím, že jsem začal účelově dávat replay, abych se víc navnadil a ta podobnost, neboli přímá adaptace je prostě zvláštní. Nebaví mě se dívat na něco, co už jsem viděl ve hře a odříkávat premiérové dialogy společně s herci a nebýt ani trochu napnutý, protože přesně vím, jakým směrem to půjde. Chápu, že tohle je rozcestí, kdy by někteří uvítali změnu a někteří skalní fanoušci nic neměnili a zůstali u jádra příběhu, aby jim to nekazilo představu a oni si mohli spokojeně na internetu scény porovnávat. Já bohužel patřím k té první skupině. Zároveň mě to ale jaksi vnitřně pořád baví, protože jsem taky obrovský fanoušek tohoto světa a bylo by mi proti srsti jít dolů s hodnocením. Rád bych uvítal co nejvíc inovací a zásahů do příběhu. Třeba perfektním způsobem, jak to zvládli tvůrci interpretovat do třetí epizody. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda je to dobrá, ale přes něco jsem se nemohl přenýst. Já chápu, že Joel nemůže, nebo nemusí bejt zabiják jako ve hře, ale když tam venku řádí Runneři, Clickeři, FEDRA, nájezdníci a uskupení lidí, co se snaží za cenu života přežít a v minulém díle zanechal Bill vzkaz, ať si vezme Joel všechno co potřebuje a na zdi měl desítky ručních zbraní, samopalů, brokovnic, pušek na dálku, granátů... A Joel si vezme Carabinu s pomalým přebíjením co se zasekne...  Blbosti řeším co? Nějak jsem se přesto nemohl přenést. Zrovna ve filmu, ve hře, ve světě, kde je každá kulka i zbraň vzácná. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joel a Elli se dostávají do Kansas City, tam je ale čeká nepříjemné překvapení. Ve hře tohle byla slušná stealth akce, takže jsem zvědav jakým stylem půjde filmová předloha. Vztah mezi Joelem a Ellie se začíná prohlubovat, atmosféra byla skvělá, došlo i na obchůdek a konec taky potěšil. Uvidíme, zdali dojde i na akční složku, ať už s živými, nebo mrtvými. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Kniha vtipov, z ktorej Ellie (Ramsey) číta, "No Pun Intended Volume Too" od Willa Livingstona, je presne rovnaká ako tá, ktorú používa vo videohre. Mimo boja Ellie vyťahovala knihu a čítala vtipy nahlas rovnako ako v tejto epizóde, pričom Joel (Pascal) reagoval podobne podráždene. Niektoré vtipy v seriáli sú dokonca presne tie isté, ktoré zazneli v hre, napríklad vtip o obálke, vtip o strašiakovi a vtip o hnačke. Craigovi Mazinovi sa páčilo použitie Elliinej knihy vtipov v hre a mal pocit, že jej zaradenie do série umožnilo efektívny vývoj medzi ňou a Joelom. (molcan2)
  • Časopis pre dospelých, ktorý si Ellie (Ramsey) pozerá v aute, bol v pôvodnej hre odnesený z Billovho domu. Bola to jedna z veľkých indícií, vďaka ktorej hráči vedeli, že Bill je kanonicky gay. (molcan2)
  • Na začiatku epizódy môžeme vidieť horskú dráhu Mamba. Geograficky by však mala byť Steel Force v Dorney Parku, pretože ešte neprešli Pittsburghom. (molcan2)

Reklama

Reklama