Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizoda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po rozpačité třetí epizodě jsme se vrátili opět k tomu lepšímu. Vztah Joela a Ellie se prohlubuje a cesta městem byla jako ze hry. Tvůrci jsou opravdu autentičtí, lpí na každý detail a láska k dílu je cítit z každého záběru. Možná je jen škoda, že tohoto jsme se mohli dočkat až o epizodu dál. Klidně by to sneslo jeden díl s Billem, jeho pastmi a městem. Hra nabízí nespočet dialogů mezi ním a Joelem a na nějakou půlhodinovou epizodu by to také vyšlo. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět velmi povedená epizoda mapující další sekci hry a musím uznat, že se to opravdu povedlo. Konečně tu máme pořádný sbližování Joela a Ellie, které funguje skvěle. Do toho první pořádnou přestřelku, upřímně chápu proč spousty akce ze hry je vystřiženo z příběhu, ale osobně bych přeci jen ocenil trošku více boje proti lidem a nakaženým. Pokud by tu byla aspoň jedna sekce plížení, kterou by autoři dobře zachytili, mohli bychom mít opravdu napínavou sekvenci. No snad v příštím díle. Poprvé tu také epizoda nepůsobí uceleně jako epizoda, ale jedna půlka příběhu, proto možná bude další díl o něco dříve. Každopádně mě nebaví ta záporná žena a velitelka lidí. Působí dost nudně a jakože nemá co dělat na své pozici. ()

Reklama

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa povenovali v tejto epizóde vzťahom medzi hlavnými hrdinmi dosť výrazne oproti predošlým častiam. Takže tentokrát pohodová epizóda o Joelovi, Ellie a ich vzájomnom spoznávaní sa. Opäť majú k sebe bližšie a sú k sebe aj častejšie úprimní. A konečne aspoň jedna akčná pasáž. Len stále je to na môj vkus málo. Ja nehovorím, že keby sa tam stále strieľali, tak je to veľmi záživné. Tu je toho však až príliš málo a berie to na uveriteľnosti toho sveta. Vedel by som si predstaviť aj nejakú ďalšiu stealth pasáž proti ľudom alebo nakazeným. Hlavná záporná postava, ktorá zapečie hlavným hrdinom v ďalšej epizóde (najpravdepodobnejšie) zatiaľ pôsobí veľmi genericky a nudne. Uvidíme ako si s ňou poradia neskôr. A vizuál je rovnako dychberúci ako už od začiatku seriálu. Tam sa fakt nedá vytknúť prakticky nič. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel a Ellie hľadajú cestu za Tommym do cesty sa im ale postaví hnutie odporu a to nejdená práve v rukavičkách. Prevedenie: Vraciame sa do apokalypsy čo oceňujem ale je to strašne zdĺhavé a vlečie sa to. V prvých dvadsiatich minútach len ideme z bodu A do bodu B za sprievodu strašnej dekády kecov. Zas na druhú stranu asi je to nutné na emočné zblíženie našich hrdinov. Stretávame aj nové postavy, kde ten típek čo akoby práve vyšiel od barbera dúfam nebude záporák lebo si ho dosť idem.  A tá vzdúvajúca sa podlaha, to zas bolo čo do riti..... 80% ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda je to dobrá, ale přes něco jsem se nemohl přenýst. Já chápu, že Joel nemůže, nebo nemusí bejt zabiják jako ve hře, ale když tam venku řádí Runneři, Clickeři, FEDRA, nájezdníci a uskupení lidí, co se snaží za cenu života přežít a v minulém díle zanechal Bill vzkaz, ať si vezme Joel všechno co potřebuje a na zdi měl desítky ručních zbraní, samopalů, brokovnic, pušek na dálku, granátů... A Joel si vezme Carabinu s pomalým přebíjením co se zasekne...  Blbosti řeším co? Nějak jsem se přesto nemohl přenést. Zrovna ve filmu, ve hře, ve světě, kde je každá kulka i zbraň vzácná. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Kniha vtipov, z ktorej Ellie (Ramsey) číta, "No Pun Intended Volume Too" od Willa Livingstona, je presne rovnaká ako tá, ktorú používa vo videohre. Mimo boja Ellie vyťahovala knihu a čítala vtipy nahlas rovnako ako v tejto epizóde, pričom Joel (Pascal) reagoval podobne podráždene. Niektoré vtipy v seriáli sú dokonca presne tie isté, ktoré zazneli v hre, napríklad vtip o obálke, vtip o strašiakovi a vtip o hnačke. Craigovi Mazinovi sa páčilo použitie Elliinej knihy vtipov v hre a mal pocit, že jej zaradenie do série umožnilo efektívny vývoj medzi ňou a Joelom. (molcan2)
  • Na začiatku epizódy vidíme Joela (Pascal), ako varí kávu. V hre je naznačené, že káva už nie je dostupná alebo že je to luxus, čo vysvetlí, že ju dostal z Billovho (Nick Offerman) domu počas predchádzajúcej epizódy. (molcan2)
  • Na začiatku epizódy môžeme vidieť horskú dráhu Mamba. Geograficky by však mala byť Steel Force v Dorney Parku, pretože ešte neprešli Pittsburghom. (molcan2)

Reklama

Reklama