Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (115)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neplánovaná zastávka ve westernovém městečku a setkání s bráškou na extrémně nepravděpodobném místě. Této epizoda zásadně chyběla nějaká zápletka a vzrušení. Utopistická komunistická společnost v městečku působila poněkud nudně, když z ní záhy opadlo prvotní tajemno. Příšerně statický díl s takřka nulovým posunem kupředu. Na druhou stranu mu právě tohle dodávalo na důvěryhodnosti a nebylo zde na sílu tlačeno nějaké napětí. V závěru znovu nechyběly opičky. Oddechnutí před, doufejme, epickým finále. [75 %] ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pedro byl na začátku tvrdej jako šutr a tady plakal jako želva. Neklamný znamení, že se mu stane něco zlýho. A jako se mění charaktery, měnil se i budget na jednotlivý díly. Tentokrát ušetřili i za benzín. Jsem maličko jízlivej, pravdou nicméně je, že to celkově lehce vyměklo a čekal bych, že se schyluje k velkýmu finále, který dá na ty oddechový díly zapomenout. P.S.: Lidi jsou na vymření a opicím ta houba neva? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra moderného westernu, navyše v zasneženom prostredí na úpätí hôr, to si nechám páčiť. Riešia sa rodinné vzťahy, Joel musí premýšľať, ako ďalej naloží s Ellie a nakoniec sa rozhodne. Ono tie vzťahové pletky fungujú síce skvele, ale pokiaľ nie ste na tieto postavy a ich osudy už od počiatku správne nastavení, tak to príliš nezaváži. Opäť sa toho veľa neudeje, v podstate sa dá na základe toho, kde začína šestka povedať, že predchádzajúce epizódy z hľadiska deja nemali príliš veľký význam, keďže sú všetci mŕtvi. Ale NLMDA na konci dostáva ten pravý význam, ktorý jej ešte chýbal na konci pilotu. ()

Baru.Class 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestý díl a já musím bohužel konstatovat, že kvalita jde postupně dolů a dolů. To, jak byl našláplej první díl, následně i druhej, a pak to šlo celkem razantně doprd*le, jenom potvrzuje téměř NULOVÁ akce v týdle epizodě. Spousta keců a keců, zombíci žádný a v posledních dvou minutách jakože bitka, která nás má asi uchlácholit k tomu, abysme dali dalšímu dílu ještě šanci. Ach jo ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. - Prozatím jednoznačně nejsilnější a nejlepší díl první série. Počáteční cesta Ellie a Joela je překrásná, jde opravdu vidět, že se vztahově posunuli a jejich chemie čím dál tím více roste. Znovu setkání bratru Joela a Tommyho bylo taktéž kouzelné a celková atmosféra městečka Jackson je plná naděje pro nový začátek. Za mě nejlepší části téhle epizody byli Joelovi záchvaty paniky a strachu, jak se po dlouhých 20 letech pořád nedokázal smířit se smrti Sarah a že se bojí, že v takovém vztahu nedokáže Ellie nadále chránit. Jak to skoro u každé epizody bývá, závěr vás opět posadí na prdel a nechá vás čekat celý týden v rozpacích. Povedená epizoda! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení epizody bylo použito přes 300 figurantů, včetně koní. (mikki089)
  • Craig Mazin chtěl, aby hádka Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) byl téměř totožná s herní verzí, vzhledem k tomu, jaký dopad tato scéna měla na něj samotného. Považuje ji za nejslavnější scénu ze hry. (mikki089)

Reklama

Reklama