Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (184)

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani herní přídavek Left Behind se nedotáhl kvalitami na svého rozsáhlejšího bratříčka a u seriálové odbočky je tomu zrovnatak. ALE ve hře i v seriálu má své opodstatnění a místo a je mi opravdu líto vocasů, kteří nedokážou docenit to, že Bella Ramsey je v poloze Ellie takřka bezchybná a nebo to, že The Last of Us je doceňováno pro svůj příběh a ne pro střílení "zombie". Jinak poslechy podcastů k jednotlivým dílům, kde spolu debatují Troy Baker, Craig Mazin a Neil Druckman skvěle doplňují to, co v epizodách vidíme a doufám, že podcast bude s druhou sérií pokračovat. ()

Slayaphine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápem prirovnania k tretej epizóde vzhľadom k tomu že v polovici tejto nastáva geniálny žánrový obrat k hororu kvôli ktorému som bez dvoch hodín spánku. Využitie divákovej znalosti z predchádzajúcich epizód skombinované s veľmi hravým rozsahom vedenia ktoré neskutočne buduje napätie. Ramsey sú výborní ako vždy a tu dávajú asi najlepší výkon ktorým sa krásne komunikuje vnútorná melanchólia hanblivého tínedžera.  Trochu mimo, recenzie "expertov" sú zase hnus, nič o dieli nehovoria a argument "Však sa nič nestalo1!!11!!1!1!" je už tak zbytočný. Ak chceš aby sa stále niečo dialo prečítaj si anotáciu. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ona i předloha DLC Left Behind nebyla úplně nejsilnější a nejšťastněji napsaná, ale tady se tvůrci alespoň snaží a hned v několika příkladech byli naprosto věrní původnímu materiálu (obchoďák, kolotoč, fotobudka apod.). Jelikož jsem věděl, do čeho jdu, čekal jsem pomalejší epizodu, která hlavní děj nikam moc neposune, ale zase na druhou stranu ukáže Ellie i z jiného pohledu. Za mě se moc nepovedl casting Riley. Herečka hraje o dva stupně hůř než Ellie a očividně je i věkově mimo. Já byl nakonec v rámci možností spokojen, na druhou stranu chápu ten hate. Po výplachu s Billem tahle epizoda může působit jako další rána pod pás devítidílného seriálu. Tady to ale mělo opodstatnění, s Billem to bylo mimo. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nepřekvapivě nejslabší epizoda. A jak zdejší hodnocení napovídá, tak jsem se nemýlil. Ve hře bonusový příběh "Left Behind" je sice slabší část hlavního příběhu, přesto jde pořád o dobrou záležitost. Zde je to pořád nadstandartní podívaná, která sází na dialogy mezi Ellie a Riley. Má to pomalé tempo a určitě by to chtělo trochu přidat, ale autoři se snaží o věrnou adaptaci. A já jako fanoušek hry prostě musím tomuhle seriálu trochu nadržovat, protože to dělají opravdu dobře. Epizoda nám krásně vysvětlí, proč Ellie neopustí Joela. A sakra, ten konec mezi Joelem a Ellie mi zahřál u srdíčka. Tahle epizoda je tzv. Ticho před bouří. Ve zbylých dvou epizodách nás čekají ty nejlepší pasáže hry - David (osmá epizoda) a finále. A mě zatím děsí jedna věc. Poslední dvě epizody mají podle mě krátkou stopáž. Osmá bude mít hodinu a poslední bude mít pouhých 45 minut. A už zahraniční recenze mluví o tom, že finále je uspěchaný. Tak prosím, fakt prosím, doufám, že to tak nebude, protože finále musí být síla jako ve hře. Tohle mi prosím nedělejte. Já už se nemůžu dočkat na další epizodu, protože pasáž s Davidem je moje nejoblíbenější ze hry. P.S. Troy Baker is coming! ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scénu prichádza Zendaya z Wishu a snaží sa ukradnúť si nielen poslednú noc s Ellie, jej srdce, ale aj väčšinu tejto časti. Darí sa jej to žiaľ skvele až kým nepríde osudový cucflek. Táto časť nič nevyriešila, je to čistý filler ktorý má ukázať čosi ohľadom konania postavy Ellie. Jeden by povedal, že sa dá celá časť proste preskočiť pretože nič nerieši a celá časť je veľkým Flashbackom. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Ve 27. minutě, když se Riley (Storm Reid) a Ellie (Bella Ramsey) točí na kolotoči, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Just like Heaven“ od anglické kapely The Cure, kterou do instrumentální podoby převedla kapela Rockabye Baby!. (Trajektt)
  • Elliina (Ramsey) izba v internáte FEDRA je plná odkazov na jej postavu v hrách. Na prvý pohľad sme si všimli množstvo odkazov na Elliine obsesie, vrátane kresieb dinosaurov, plagátov Mesiaca a iných predmetov súvisiacich s vesmírom, komiksov "Savage Starlight" a plagátu "Mortal Kombat II", knihy Willa Livingstona "No Pun Intended Vol 1" a dokonca je tu aj obrázok žirafy. (molcan2)

Reklama

Reklama