Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bella si poslední scénou tuto epizodu získala pro sebe a vlastně ji i vykoupila, páč jinak ve mně zanechala herní verze více emocí, dramatu a naléhavosti, že se jednalo o stěžejní část tohoto putování. Jsem na vážkách jaké hodnocení udělit. Opět se pospíchalo. Chtělo to přidat větší základy pro novou osadu. Střih druhé poloviny se nepovedl a nedával příliš smysl. Vlastně kromě závěrečného zúčtování se nedostavilo nic zásadnějšího. Zbytečně se pospíchá do cíle, který měl být lemovaný košatým a hutným představením postav, světa okolo a budování pouta mezi Ellie a Joelem. Takto se spíše odškrtávají kapitoly hry, a je to zbytečná škoda. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, ak si odmyslíme to, že si Ellie vždy hodí na critical hit a váhové kategórie neexistujú, tak to mohlo dopadnúť aj takto. A kam sa podelili všetci ostatní? 🤷 To že s pastorom nie je všetko v poriadku vidíme snáď hneď na začiatku, keď sú ovečky skôr vystrašené ako uchlácholené. A potom tá hrubá facka "na Kollára". ()

Reklama

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně nemám potřebu nadhodnocovat závěr v jinak obyčejném díle, ale sem tam si mohu dovolit trochu odklonu. U finální scény jsem skoro nedýchal a ten naprosto fantastický výkon Belly Ramsey mě nakonec přiměl to o pár desítek procent posunout hodnocením nahoru. Možná jsem byl u ní trošičku zaujatý, hlavně proto, že Pedro Pascal se, na rozdíl od Belly jakožto Ellie, pro mě stal Joelem prakticky ihned. Teď už nemám prakticky vůbec pochyb o jejich chemii. Jen je škoda, že se tak stává až ke konci série (tak musel jsem si rýpnout, ne?). ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A prstek - RUP!!!. :) A hlavicka "chop, chop,....chop!!!" Akcnejsi diel, ako ten predosly a konecne nam predstavili skupinu prezivsich, ktora nesmie chybat v ziadnom postapokalyptickom filme. Som si takmer isty, ze keby takato situacia nastala na Slovensku a nejakym sposobom by boli pokope poslanci slovenskeho parlamentu, tak je dost vysoka pravdepodobnost, ze by ho svojou tvrdohlavou zabednenostou a "bozou predurcenostou" ovladla Zaborska a par jej vernych. Aj tvrdi mafiani a smeraci by si srali do gati. :D Vsetko fajn, az na tu "prozretelnu" vyludnenost "jedalne" v komunite. Ale uznavam, zrejme mali obednu siestu vo svojich pelechoch. 85% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90 procent? Aha…haha. Asi za tu zázračnou medicínu, která Joela postavila během vteřiny na nohy. Nebo za požár společenské místnosti a pravděpodobně hlavní budovy sídla sekty, která vůči tomu zůstala netečná a jedinej člověk nešel tu spoušť omrknout. Hype 15 procent, říkala paní Veronika Bednářová z Reflexu. Vychází mi to na 30, ale čert to sper- 90 ani náhodou. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)
  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)

Reklama

Reklama