Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (185)

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám jeden problém s touhle epizodou. DLC, kterým je inspirovaná, bylo intenzivní a skvělý, bohužel, když se hrálo napoprvé. Napodruhé a další průchody to už nebylo ono. A to samý platí tady o téhle epizodě, jelikož když víte, jak to dopadne, a co vás čeká, je to prostě nuda. Plusy? Hodně easter eggu ze hry (dokonce i gumový masky, fotobudka a song, co se pamatuju, jsou stejný) a epizoda se drží (opět s menšíma zmenama) původního příběhu DLC. Mínusy? Chybí druhá příběhova linka z DLC z uzavřeného supermarketu, kdy Ellie hledala lékárničku a léky. Tahle část byla taky celkem intenzivní... Co je ale úplně největší minus - pokud je tu nějaký hráč, co TLoU hrál, dá mi za pravdu odflaknutej konec. V DLC nahanela Ellie a její kámošku pomalu horda nakazenejch. V seriálu to odflakli jedním? Hlavní minus není Elliina homosexualita, ale neuvěřitelná odflaknutost, s kterou tvůrci přistupujou k nakazenejm. Je jich tu čím dál tím min... ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že už celé 2 epizody seriálu z celkových devíti musí být věnováno gayům a lesbám je k zamyšlení. Sedmá část s názvem Left Behind je v pořadí již druhý díl, který děj neposouvá absolutně nikam. Ano, moc dobře vím, že se děj drží předlohy DLC ke hře, kde struktura příběhu byla podobná. To samé se však nedá říct o třetí epizodě o Frankovi s Billem, kde nás tvůrci ochudili o mnoho epických a akčních momentů a zároveň zničili postavu herního Billa. Celý vztah Riley a Ellie rozhodně šlo vmáčknout do poloviční stopáže a podobně jako v DLC, tak to více prolnout se sháněním léků pro Joela. Bohužel nejnudnější a nejhorší díl ze všech, kde ještě trpím nesympatickou Bellu Ramsey, která (alespoň pro mě) Ellie není a nikdy nebude. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po třetí úmorné epizodě jsem doufal, že zbytek bude pecička jako ostatní díly, ale bohužel přišel DLC díl, kterej lehce sebere všechny body za nejvíc zbytečnou a nudnou chujovinu. DLC samo o sobě bylo naprostej odpad a nudná pichovina, ale stejně jsem doufal, že to trošku obzvláštní a jako seriálový díl by to mohlo bejt ucházející, ale bohužel je to stejná blbost jako samotné DLC. Snad jsme si tímhle dílem odbyly všechny resty z nudných canon pasáží a už nás čeká jen pořádné finále. Dílů už je málo už takhle to prokládají až moc velkými fillery. Btw LIVINGDEAD už si řekl, že pojede full retard mod? Jako bezcennej ubohej potrat to byl vždy, ale ty jeho recenze poslední půlrok jsou fakt jak z jiný reality. Je ubohý, jak se někdo, kdo očividně neví nic o filmu a seriálu a vlastně jen zvrací na všechny populární věci dostane v žebříčku čsfd tak vysoko. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nepřekvapivě nejslabší epizoda. A jak zdejší hodnocení napovídá, tak jsem se nemýlil. Ve hře bonusový příběh "Left Behind" je sice slabší část hlavního příběhu, přesto jde pořád o dobrou záležitost. Zde je to pořád nadstandartní podívaná, která sází na dialogy mezi Ellie a Riley. Má to pomalé tempo a určitě by to chtělo trochu přidat, ale autoři se snaží o věrnou adaptaci. A já jako fanoušek hry prostě musím tomuhle seriálu trochu nadržovat, protože to dělají opravdu dobře. Epizoda nám krásně vysvětlí, proč Ellie neopustí Joela. A sakra, ten konec mezi Joelem a Ellie mi zahřál u srdíčka. Tahle epizoda je tzv. Ticho před bouří. Ve zbylých dvou epizodách nás čekají ty nejlepší pasáže hry - David (osmá epizoda) a finále. A mě zatím děsí jedna věc. Poslední dvě epizody mají podle mě krátkou stopáž. Osmá bude mít hodinu a poslední bude mít pouhých 45 minut. A už zahraniční recenze mluví o tom, že finále je uspěchaný. Tak prosím, fakt prosím, doufám, že to tak nebude, protože finále musí být síla jako ve hře. Tohle mi prosím nedělejte. Já už se nemůžu dočkat na další epizodu, protože pasáž s Davidem je moje nejoblíbenější ze hry. P.S. Troy Baker is coming! ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, chápu, že budu v menšině, ale to je fuk. Už DLC Left Behind trpělo dvěma neduhy - bylo nudné a hlavně zbytečné. Jedinou světlou chvilkou v té 2,5 hodinové prázdnotě bylo příjemné zpestření, kdy musela Ellie dostat zraněného Joela od blížících se nájezdníků. Proto asi "logicky" bylo v seriálu tohle dobrodružství zcela vystřihnuto (možná se ho dočkáme příště, co já vím) a nechala se jenom pasáž v obchoďáku, která je úplně stejně zbytečná a nudná jak v datadisku. Chválit lze samozřejmě hlavní představitelky, ty jsou skvělé, ale k čemu to, když to tady Druckmann zase tradičně nechává delší, než je nutné (aspoň ten výlet do minulosti není tak dlouhý jak ve hře, ale pocitově se DLC zcela po právu vyrovná). Ten díl jako zbytek seriálu dokazuje, že jeho hlavní trumf, stejně jako ve hře, stojí a padá na hlavních představitelích, kde když jeden z nich na obrazovce není, seriál razantně trpí. PS: Ani to Take on Me od A-ha mi tam nenechali ti parchanti dýl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Všetko od fotobúdky až po hudbu, ktorá hrá v halloweenskom obchode, je preložené presne tak, ako to bolo v DLC. V epizóde však chýba bitka s vodnou pištoľou, ktorú Ellie (Ramsey) a Riley (Storm Reid) absolvovali vo videohre. (molcan2)
  • Ve 27. minutě, když se Riley (Storm Reid) a Ellie (Bella Ramsey) točí na kolotoči, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Just like Heaven“ od anglické kapely The Cure, kterou do instrumentální podoby převedla kapela Rockabye Baby!. (Trajektt)
  • Na jednom mieste v nákupnom centre sa zobrazí plagát na fiktívny film "Úsvit vlka 2". Presne tento plagát je vidieť nielen v hre, z ktorej je seriál adaptovaný, ale na samotný film sa priamo odvolávajú aj Joel (Pascal) a Ellie (Ramsey) v rozhovore. (molcan2)

Reklama

Reklama