Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nápad s (anonymním?) vyřazováním lidí nebyl špatný, ale provedení mě nebavilo. To opravdu čekali, že podobný typ filmu utáhne pár puntíků na podlaze? Navíc nejde o horor (za mě zklamání) a neobjeví se ani emzáci (protože myšlenka na sci-fi mě záhy velmi bavila). No a kdyby závěrečná scéna přišla o půl hodiny až o hodinu dřív, vůbec bych se nezlobila, protože to rozlousknutí stálo zato. Je to takové na půl cesty a těším se na remake, který určitě časem přijde. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám podobné extrémne komorné vyhrotené drámy/trilery istým spôsobom rád, ale ich hlavný problém je zároveň ich titulným plusom: komornosť. To, čo spočiatku zaujme tým, aké je to komorné, začne ku koncu nudiť práve z dôvodu, že je to... komorné. Žiaľ, je to i prípad filmu Circle, kde je zápletka ozaj jednoduchá, ale zas je natoľko WTF, že nás zaujíma, o čo ide. Obávam sa však, že postupne začne tempo stagnovať do takej miery, že vás to niektorých možno úplne prestane zaujímať a dopozeráte to len aby ste to dopozerali. Zaujímavý priemer. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pro mě určitě velké a velmi milé překvapení z takto nenápadného, nezávislého žánrového filmu. Už déle jsem neviděl žádný film, který by byl takhle napínavý, strhující plynule od začátku do konce a ačkoliv se nepovažuji za fanouška horrorů, díky skvěle rozpracovanému nápadu a silně úderné atmosféře jsem si tento film užil hodně. Navíc občas jsem si fakt připadal, jakobych se sám ocitl uprostřed prokletého červeného kruhu, z něhož nelze jen tak uniknout (...a pokud ano, tak jedině smrtí?). I psychologie většiny postav tu na horrorový žánr funguje nebývale dobře a uprostřed mysteriózní hraniční situace s jediným možným východiskem v podobě neodvratné skupinové volby následujících obětí, případně oběti sebe samého, vyplouvají na povrch nejrůznější charaktery a střetávají se zde reakce, jež lze většinou i navzdory té různosti a osobním (ne)sympatiím k daným postavám plně pochopit. Film mě od začátku nepustil a v jeho průběhu mě často během určitých scén nutil uvažovat nejen nad tím, co tu vše dříve ze stran jednotlivých lidí padlo, ale rovněž nad závažným a širokým morálním dilematem, který tento film (podle mě) dost trefným (a též atraktivním) způsobem rozehrává. Nejedna scéna mi dokázala na čas zamotat hlavu zamýšlením, jak bych asi zachoval v této situaci já nebo jaké řešení bych možná viděl jako to nejvhodnější... ačkoliv jednoznačná správná odpověď nikdy neexistuje. Poněkud mě zklamal odbitý závěr, který nám sice v rámci mysteriózní linky něco posledními záběry osvětluje, ale zároveň budí v divákovi spíše další otázky v rámci zápletky. Případné další výtky, které bych možná měl, ale nevnímám jako podstatné, spokojen jsem byl s ohledem na celkový zážitek a kvalitně vystavěný scénář hodně, a nebál bych se Circle označit za jeden z nejlepších existenciálních sci-fi horrorů, jaké jsem viděl. Jen mě vzhledem k tomu, kolik horrorových fanoušků na ČSFD pobývá, překvapuje to ukrutně nízké hodnocení, na základě kterého by jeden čekal podřadný céčkový škvár, čímž však naštěstí podle mě Circle není... [85%] ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Film na způsob ''The Human Race'', ovšem o trochu horší. Rozdíl je v tom, že se tohle odehrává v jakémsi uzavřeném prostoru a nemá to takovou atmosféru. Mrtvých je hodně, ale úmrtí jsou všechna stejná (zásah bleskem, bez gore) a i tady platí pravidlo, že přežije pouze jeden. Nechybí zastoupení všech věkových skupin, národností, povolání, zdravých i nemocných.. Když pochopili jak to vše funguje, a že mohou rozhodnout o tom, kdo přežije, došlo na klasické psychologické dohady, kdo si to zaslouží víc a podobně. Závěr byl také horší než ''The Human Race'' a tak jednu hvězdu srážím. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. V době, kdy hra na Oliheň zažívá svůj úspěch je tohle jedna z dalších psychologických experimentních variací na na boj o přežití ve hrách. Tohle je sice kvalitami někde níže, ale není to na 55%, tudíž nadhodnocuji, aby ho mohlo zkouknout více diváků. U mě je to tak na 70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama