Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Malý film s minimálním rozpočtem, který místo do rozpočtu narval veškeré úsilí do ústředního nápadu a scénáře a vyplatilo se. Děj neopustí jednu tmavou místnost a i přesto dokáže zcela pohltit a na malém prostoru rozehrát ohromnou psychologickou hru, která vás donutí sympatizovat s postavami, které vlastně ani příliš neznáte a budete v napětí, koho potká jaký osud. Pravidla hry jsou jasně vysvětlena a boj o život probíhá přehledně a napínavě a argumentování účastníků působí příjemně racionálně a logicky, což je v rámci hororového žánru veliká vzácnost. Jde o veliké překvapení, které si zaslouží vaší pozornost a z minima vytěžilo maximum. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám podobné extrémne komorné vyhrotené drámy/trilery istým spôsobom rád, ale ich hlavný problém je zároveň ich titulným plusom: komornosť. To, čo spočiatku zaujme tým, aké je to komorné, začne ku koncu nudiť práve z dôvodu, že je to... komorné. Žiaľ, je to i prípad filmu Circle, kde je zápletka ozaj jednoduchá, ale zas je natoľko WTF, že nás zaujíma, o čo ide. Obávam sa však, že postupne začne tempo stagnovať do takej miery, že vás to niektorých možno úplne prestane zaujímať a dopozeráte to len aby ste to dopozerali. Zaujímavý priemer. ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji volbu toho, kdo by měl a neměl žít v reálném životě. Příjdu do McDonaldu, dostanu malou porci hranolek a místo pořádného hambáče dostanu mini burger... Otočím rukou a šup, máme tu prvního mrtvého. Jop, to by se mi vážně líbilo. Komorní představení, skvěle atmosférické, chytré, kruté a hravé, určitě mohu vřele doporučit. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že to bude na odpad, postupně to ale začalo pěkně ubíhat. Není to nic extra, ale je to poměrně zajímavá a rychle odsýpající jednohubka, která se zvládá otírat o spoustu problémů dnešní společnosti (od rasismus, přes xenofobii až po konflikt stáří vs mládí). Škoda jen, že klouže víceméně jen tak po povrchu a nezabředává hlouběji ani do postav ani do těchto problémů, protože jelikož není čas. Dialogové ztvárnění bez jakékoliv akce občas nudí, avšak je tu spousta prostoru pro nečekané zvraty, především finální plot twist byl senzační. Myslím, že jde rozhodně o kvalitní filmový debut, který měl sice o něco větší potenciál, ale stále se dá označit za celkem zdařilý. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama