Reklama

Reklama

Krvavý obchod

Trailer

Obsahy(1)

Jean Claude Van Damme přijíždí na Filipíny, aby zachránil život svojí neteři, která potřebuje novou ledvinu. O svoji ledvinu ale přijde hned první noc, když mu ji ve spánku vyoperují. Nyní si ji musí vybojovat zpátky, aby neteř zachránil... Deacon přiletí na Filipíny a záhy zachrání na ulici prostitutku Anu před mužem, který ji mlátil. Deacon s ní stráví noc, ale ráno se probere ve vaně plné ledu. Chvíli mu to trvá, než se vzpamatuje, ale pak si uvědomí, že ho někdo okradl o ledvinu... Deacon má na Filipínách bratra George a starého přítele Kunga. Okamžitě volá Kungovi, chce svoji ledvinu najít, potřebuje ji pro Georgeovu dceru, která musí na transplantaci. Deacon pátrá po Aně a s tím mu pomáhá Kung, který má kontakty. Když Anu najdou, dozvědí se, že za vším stojí muž jménem Drake, který ji jen najal. Ana se přidá na Deaconovu stranu. Deaconovi dojde, že jeho ledvina už je v těle někoho jiného, ale on je ochoten i zabíjet, aby ji získal zpět... George je pobožný a s bratrem moc nevychází, takže se v něm perou emoce. Svou dceru ale miluje, takže Deaconovi pomůže a zjistí, kdo jeho ledvinu má. George zná dobrého hackera a ten mu prozradí identitu muže, po kterém s Deaconem, Kungem a Anou pátrají. Čtveřice se odklidila do letního domu George, kde připraví plán útoku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na Van Damma překvapivě výrazný, zajímaví a v podstatě v rámci možností i docela dobrý film, který disponuje poměrně poutavou zápletkou, která tedy není rozhodně nějak složitá, či vynalézavá, nicméně rozhodně ani na chvíli nenudí, má spád, a to hned od začátku, má zajímavý vývoj, s několika vážně nečekanými zvraty a opravdu působivý konec, kde slabší nátury, jako třeba já :-), mohou i slzičku uronit. Oni vůbec emoce fungují v rámci celého filmu opravdu působivě, což je v případě vandammovek fakt nečekaná a neobvyklá věc. A navíc se zde podařila tvůrcům navodit i slušná atmosféra a momenty napětí. Co se akční stránky Krvavého obchodu týče, souboje jsou též docela fajn, naštěstí tu tvůrci tolik nevyužívali kamerových veletočů a zběsilých střihů, takže v tomto ohledu to šlape, ovšem přestřelky byla opět jedna velká zrůdnost, bez špetky soudnosti, borci proti sobě stojí tři metry, vystřílí po sobě celý zásobník a ani jednou se netrefí, no děs, a to již v několikátém filmu za sebou, nechápu, proč to takhle trestuhodně špatně vůbec točí. Herecké obsazení pak také vůbec nevadí, Van Damme sice vypadá film od filmu hůř a hůř, ale to charisma v sobě má prostě pořád, a ostatní jsou tady spíš jen jako doplněk, ovšem tentokrát vůbec ne iritující. Pound of Flesh je sice zkrátka pořád jen těžkotonážní béčko, se vším všudy, ovšem tentokrát zábavně, svižně a poutavě natočené, a minimálně ve vandammově kariéře jde po mnoha, mnoha letech zas o sledovatelný a netrapně vyznívající filmový kousek. Prostě pěkný průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na Filipíny jedině s expresem Van Damme. Bijec je zase jednou pořádně naštvaný. Proti jeho vůli mu byla odebrána ledvina. On ji chce pochopitelně zpět. A chce za každou cenu zjistit, kdo si nelegálně objednal životadárný orgán. Půjde na to přes přesně mířené kopy, tvrdé údery, roznožku a drsný výraz. Ale ano, takhle mám Van Damma rád. Jednoduchý příběh s jasně danou koncepcí přesně dávkované dynamické akce. Co na tom, že lze v některých scénách poznat, že hlavní, dnes už méně pružnou hvězdu zastupuje dublér, film dá také vědět, že zadní projekce ještě existuje i v roce 2015, originální scény se proplétají s odrhovačkami filmů let devadesátých. Debutující scenárista Joshua James sepsal přepracovanou formou to, co zdobilo filmy, když doba přála skutečným akčním hrdinům, plus navrch přidal několik nepředvídatelných i emotivních sekvencí a emotivní závěr, to aby si Van Damme připadal i jako charakterní herec. Ti noví akční týpci stejně nesahají Van Dammovi ani po jeho vypracovaný zadek, koneckonců hned v úvodní sekvenci mohou jeho příznivci posoudit, jak je na tom s fyzickou konstitucí. Nějakých deset minut se po místnosti pohybuje úplně nahý. Zpočátku se mně nelíbily vztahy, které příběh určil. Do něj výrazně zasáhne John Ralston, který hraje Van Dammeho bratra. Předně si ti dva nejsou žádným způsobem podobní, Ralston byl svojí vírou v Boha poměrně otravný, zabíjení lidí se mu příčilo, kdežto jeho filmový brácha měl za sebou členství ve speciálních jednotkách, jejichž hlavním úkolem byla záchrana unesených lidí, je tedy vycvičeným zabijákem. Oba muže příliš nic nespojovalo, léta se nemuseli, Van Damme opíchal bratrovu ženu, z toho pichu vzešla holčička, která nyní potřebuje novou ledvinu, jediným vhodným dárcem je právě Van Damme, jenže ten už má jen jednu ledvinu. Nějakou dobu jsem si zvykal na ty vztahové represálie. Film se určitě nevyhnul i blábolům typu, že mrtvá manželka se nápadně podobá šlapce z ulice, se kterou se hlavní hrdina hned na začátku spustí a která iniciovala ten nelegální obchod. Postupem času se ty vztahy staly snesitelnými, brácha už nebyl takový pobožný sráč, což deklamoval v zajímavé předposlední scéně filmu, která byla hodně působivá z emotivního hlediska. I závěr je emotivní. V akčních scénách to vypadalo dobře. Nepřehledná místa zahalená do přítmí (klubu, chodby, ulice), občasně vedená nevybalancovaným střihem se sice našla, ale syrové bitky, přestřelky a výbuchy měly solidní fazónu, kamera se také činila a k dobrému dojmu byla výrazně nápomocná. Film se výrazně nezakecával, když se přece jen dialogově zdržel, dalo se to vydržet. A divák se z toho mírného dialogu dozvěděl něco, co děj posunulo zase o kousek jinam. Na spolupráci Jean Claude Van Damma a režiséra Ernie Barbarashe si příznivci poctivých béčkových opusů nemůžou stěžovat. Pravda, někdejší akční superhvězdu zpátky na vrchol nekatapultuje. Ovšem akčně se u ní pobavit dá velmi obstojně. 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme se zase vrátil, páč potřebuje ledvinu, ale moc lidí z toho radost mít nebude. Místy to vypadalo solidně, ale nemohlo se to opřít o kvalitní scénáristickou nebo režijní práci. Na Van Damma je sice stále docela dobrý pohled, i tak se výsledek rovná posezení v trávě plné otravného hmyzu!! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podla mňa dosť podcenený film. Ernie Barbarash s JCVD už niečo natočil (Šesť výstrelov, Elitný zabijaci), ale tento Krvavý obchod aj keď nieje tak krvavý ako na plagáte, či v nazve filmu, celkom ma to prekvapilo. Žán Klod je vo forme, akcie výživné a príbeh ma tiež celkom grády. Vlastne ma v závere aj celkom prekvapil, čo som od filmu s Belgickou mlatičkou nečakal. Palec hore. 70% - 3* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch záporných a vedľajších postáv prichádza Jean-Claude Van Damme konečne zase s plnohodnotným akčným filmom, v ktorom stvárňuje kladného akčného hrdinu, takže som sa na to tešil, len škoda, že práve Pound of flesh mi zo všetkých jeho filmov príde najhorší. Zápletka je v poriadku, ale dejovo ma to teda moc nebavilo, celé je to až príliš pomalé a mdlé, takže som sa väčšinu času nudil a nevedel dočkať konca. Ernie Barbarash, ktorého som doteraz vnímal skôr neutrálne u mňa teraz výrazne klesol, vizuálne a technicky je to teda bieda, všetky tie zadné projekcie, nudné lokácie, digitálne zásahy stien a podobne, skutočne je na to problém pozerať. Sklamaním je aj akcia, súboje síce nemajú najhoršiu choreografiu, nájde sa tu pár efektných chvatov a pôsobia aj celkom kontaktne a surovo, ale moc ich nie je, takmer neustále sa odohrávajú potme, tie spomaľovačky to skôr kazia a navyše aj samotný Van Damme tu má viditeľne často dabléra. Takže mi celkovo prišli pozerateľné, ale moc ma nezaujali. Prestrelky už nestoja za nič, tu mi vadila hlavne absencia zásahov, zasiahnutý jednoducho len padne, nič viac, tá jedna naháňačka tiež nemá čím baviť a explózie pôsobia až moc umelo. A tak z akcie sa mi páčila hlavne celá situácia pri automobile, ktorá sa ako jediná neodohrávala potme a v nudných interiéroch a potešia aj dvoje zlomené väzy. Moc to nepodporia ani herci, Jean-Claude Van Damma samozrejme vždy rád vidím, no tu pôsobí až moc strhnane, čo si síce jeho postava vyžaduje, ale takto predsa len nie je až takým ťahúňom. Darren Shahlavi ako hlavný záporák je správne slizký, ale nemá moc priestoru a výber vedľajších postáv sa teda vôbec nevydaril, hlavne pobožný brat ma miestami poriadne otravoval a ani starý priateľ ma vôbec nebavil. Takže ma veľmi mrzí, že Van Dammovi musím dať podpriemerné hodnotenie, ale nejde inak, nudil som sa až príliš často a kladov je tu minimum. 45% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V čase 00:36:25, keď Deacon (Jean-Claude Van Damme) po bitke nastupuje do malej dodávky k svojmu bratovi, je pri naštartovaní auta možné vidieť v čiernom okne kameru, mikrofón a člena štábu. (Hudakfilms)
  • I když se příběh filmu odehrává v Manile na Filipínách, natáčelo se jen v Číně a Kanadě. (Yardak)

Reklama

Reklama