Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

verbal 

všechny recenze uživatele

Po vcelku snesitelném Andrvorld: Probuzení přichází Andrtvajlajt: Menstruační války, který připomíná návštěvu fetiš sado-maso salónu pro náctileté mongoloidy. Vyňuňaní, koženě latexoví homopýři v čele s prkenným manekýnským velebukanýrem z Demence se tu prostě bez ladu a skladu idiotsky kočkují ve škaredém digitálním mrdníku s natuženými buzidlaky, vedenými aspergerem znetvořeným lordem Talym. K totálnímu prokrvení dvanáctiletých školaček už chyběli jen do půl pasu svlečený prasoxicht Lautner a Patyzón s permanentně strnulým výrazem gothového retarda. Ke vši té umělecko kulturní dokonalosti si k udržení toho tupého cirkusu najali nějakou amatérskou rozkuřovačku, která by evidentně neurežírovala ani svingrspárty ve starobinci, a střihače, jenž patrně celou dobu jen čuměl Bekinsdejlce na prdel, a tak to jedinou nezaneprázdněnou rukou místy prošmikal až k opravdu obskurním dějovým zvratkům. Čili jedinou sofistikovanou zábavou při sledování téhle příšerné žužuvampovervolfiády bylo zasněné přemítání, jak by se asi na černočerně upnutých latexových pitkáčích katalogové MILFky Katky vyjímaly skvrny od jogurtu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pořád vlastně nechápu, proč se ješte pořád točí další pokračování. Žádný z filmů nepřekonal hranici žánrového průměru a ani v pořadí pátý film série do světa díru neudělal. Je to opět hloupá béčková podívaná s průměrnými efekty a jednoduchým dějem, který by si vystačil s délkou hudebního videoklipu. V pravidlech underworldího světa jsem se ztratil už dávno, takže oživování mrtvých už mě vlastně ani nepřekvapuje. Zajímavými momenty pro českého diváka jsou záběry několika tuzemských lokací (hlavní nádraží, Hluboká, Nerudova ulice...), takže můžeme mít alespoň dobrý pocit z toho, že několik desítek českých lidí od filmu dostalo na pár měsíců práci. Škoda jen, že výsledek není úplně na chlubení. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím /prsa Lary Pulver/ vážení, ale kdybych měl nějak /prsa Lary Pulver/ stručně shrnout, co jsem /prsa Lary Pulver/ včera vlastně viděl /prsa Lary Pulver/, vypadlo by ze mě /prsa Lary Pulver/ něco ve smyslu, že jsem /prsa Lary Pulver/ viděl prsa Lary Pulver, koženkovou zadnici Kate /prsa Lary Pulver/, ničemně šerednýho Tobiase /prsa Lary Pulver/, pár hezkých záběrů /prsa Lary Pulver/ na Hlubokou a průkopnický /prsa Lary Pulver/ styl zdolávání ledopádů. /prsa Lary Pulver/ Příště taky zkusím /prsa Lary Pulver/ jít do hor jen s hřebíkem /prsa Lary Pulver/ pětistovkou. Loženě se klepu na další /prsa Lary Pulver/ díly, i když vlastně nevím /prsa Lary Pulver/ proč... Že by /prsa Lary Pulver/ nějaké podprdo...téda podprahové /prsa Lary Pulver/ vnímání...? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vyhlazovací válka lykanů proti upírům pokračuje. A aby toho nebylo málo, stále se mordují i upíři sami mezi sebou. Brzy po začátku filmu jsem zanechal nadějí, že tentokrát se vznešení a krásní nosferati snad už pevně sjednotí a definitivně vyhubí tu špinavou páchnoucí lykanskou zvěř. Kdepak, bratrovražedný boj mezi nimi zuří s neztenčenou silou. Opět dojde i na několikanásobnou zradu ve vlastních řadách, jednak kvůli neukojeným ambicím jisté krásné upíří aristokratky, druhak kvůli absurdní mezirasové lásce. Ale není všem nadějím konec - nečekaná pomoc se objeví na dálném severu, kde přežívá zapomenutý rod upířích Árijců, ne nepodobných Vznešeným elfům z Ardy, kteří hovoří vznešenou upírštinou, používají mocná kouzla a znají tajemství života a smrti (a nebožtík Tolkien se teď možná obrací v hrobě). Tak snad jsem toho neprozradil moc. A stručně shrnuto? Tahle řežebná fantasmagorie překonala svou fantasmagoričností má veškerá očekávání, takže samozřejmě velká spokojenost. V druhé půli už jsem se neudržel a co chvíli se v téměř prázdném kinosále tlumeně chechtal jako šílenec, což vyvrcholilo při scéně jistého zmrtvýchvstání a při zručné extrakci jisté páteře. Nejlepší zprávu si nechávám na konec - je zaděláno na další díl! A já doufám, že v něm třeba upíry konečně napadne se trochu krmit a rozmnožovat sáním a kousáním lidí, protože o tom snad ten vampyrismus je, nebo ne? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Séria UNDERWORLD by sa mala buď zastaviť, presunúť do TV ( kde to kecom medzi postavami sekne viac ), alebo prísť s pokračovaním, ktoré bude natrepané od prvej do poslednej minúty totálnou akciou, pri ktorej nebude šanca premýšľať nad fádnymi pohnútkami hlavných postáv. Proste iba, ako hovoria naši český susedia - řežba. Ale Hollywood má v slovníku aj iné výrazy ( čiže možnosti ). Reboot, restart...čiže ďalšie potenciálne katastrofy. A to si táto séria príliš nezaslúži. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama