Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (334)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel po libovym Probuzeni tu mame pad na samy dno Underworldi serie, suverene nejhorsi dil. Pribeh samozrejme desna splacanina, sice se snazi navazovat na predchozi dily a dej posunout nekam dal, ale je to uz jen takovy vareni z vody, par stupidnich odhaleni a nezajimavy postavy. Celkove herci vypadaj do jednoho jak zhuleny, neustale tupy vyrazy, aspon, ze Kate je porad ve forme, i kdyz herecky samozrejme nema co predvest. Ale o tom Underworld stejne nikdy nebyl, to bych mu i odpustil, jenze hlavni problem je nudna akce, je ji tu relativne dost, i kdyz by mohlo byt i vic, ale je k uzoufani nenapadita a misty az nudna. I kdyz vetsinou aspon hezky krvava. K tomu si pripoctete hodne slaby triky a zapomente na nejaky valky podle nazvu filmu, pokud za ne teda neberete jednu prumernou potycku v atriu, to bitky v minulejch dilech a obzvlast sceny z historie byly v daleko vetsim meritku. Slabsi 3*. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Již jsem chtěl napsat závěrečný díl, ale už vím, že se dočkáme ještě minimálně jednoho přírůstku do této ságy. Od Krvavých válek jsem měl podle zdejších kritických recenzí doopravdy nízká očekávání, ale výsledek se podařil. Není to nic světoborného (to se dál ale říct o všech dílech), ale děj ušel a na akční scény se opět hezky dívalo. V názvu si můžete povšimnout slova války, ale nečekejte zde nějakou obrovskou vřavu na bitevním poli, název je trochu zavádějící. Leckomu může přijít boj mezi Lykany a upíry jako již naplno využitý, ale stereotyp já osobně u této série nezažívám. Příběh se docela povedl, ve scénáři jsem nenašel nikterak výrazné nedostatky, které by filmu podrážely nohy, což je samo sebou dobrým znamením. Zápletka není složitá, je plochá, ale u takových typů filmů se to ani nedá očekávat. Po technické stránce se nedá moc vytýkat, možná jen, že bych zpřehlednil o malinko více akci, která místy zavání dost chaotickým dojmem. Uvidíme, s čím se vytasí šestka. Za mě dávám 63 % ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Úvodní honička se natáčela za kolejí FAMU a trvalo mi bratru dva dny, než mi došlo, že slyšet celou noc z okna ne až tak úplně vzdálené výstřely není normální, a vydala jsem se zjišťovat, co se děje. Co se filmu samotného týče, tak se jenom s největším úsilím snažím udržet si poslední zbytky milosrdné shovívavosti vygenerované mou oblibou prvního Underworldu. Film teoreticky nabízí jakés takés náznaky zajímavé mytologie severských upírů. Ten vizuální tríček, když Lara Pulver vypije číši krve, je dost cool. Ale jinak Krvavé války jenom prozkoumávají nová a mlhou zahalená území rutinérství, zapomenutelnosti a zbytečnosti. Naštěstí se to nesnaží mít dvě hodiny a víc jako každý druhý film v dnešní době, ale to už mi opravdu dochází pozitiva, která bych mohla zmínit. Se Selene tak nejvíc nesmýká její nešťastný osud, ale neposední filmaři neschopní její úděl nějak důstojně ukončit. Prý ji čeká ještě jeden další, poslední film, no potěš koště. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Podle množství českých jmen titulcích, které čítaly stovky profesí a pozic, to skoro vypadalo, že jsem viděl český film. Navíc se odehrával na Hluboké a v Praze. Podle toho to ale také bohužel dopadlo. Série Underworld měla skončit už dávno, ani sexy Kate Beckinsalová to prostě nevytrhne. Navíc zdejší fikční svět funguje velmi svébytně - každý je tu schopen zradit každého, kdekdo sleduje jen vlastní zájem a vztahové propletence jsou komplikovanější než v jihoamerických telenovelách. Navíc se vyplatí znát předchozí díly série. Sice tvůrci divákům na začátku poskytnou několikaminutový přehled předchozích filmů, postupně se také dostanou k tomu, co které postavy k sobě poutá, ale proč něco ublíží vlkodlakům a něco upírům, zatímco něco jiného ne, a proč některým vybraným upírům nebo vlkodlakům to naopak ublížit nemůže a zabít se dají jinak, to se už divák nedozví. Vzniká tak solidní mišmaš, který ani při sebelepší pozornosti bez orientace v mytologii Underwolrdu nelze rozklíčovat. Že dostanu primitivní zápletku, prostoduchý scénář a velice špatné dialogy, to jsem čekal, kvůli filozofické propracovanosti se na tento typ filmů nikdo nedívá. Mělo by to ale na oplátku být prošpikováno špičkovou akcí, cool záběry a ohromujícími souboji. A největší průšvih Krvavých válek spočívá v tom, že selhávají právě v těchto atributech. Celý snímek se nepříjemně vleče a zcela postrádá energii, včetně herců, kterým se ani tak moc nechce hrát, jen postávají a odříkávají hloupé repliky. Takže to jediné, co si divák z filmu odnese, je zjištění, že na Hluboké bydlí upíři. Ale bez tohoto zjištění se dá spát taky docela klidně. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím /prsa Lary Pulver/ vážení, ale kdybych měl nějak /prsa Lary Pulver/ stručně shrnout, co jsem /prsa Lary Pulver/ včera vlastně viděl /prsa Lary Pulver/, vypadlo by ze mě /prsa Lary Pulver/ něco ve smyslu, že jsem /prsa Lary Pulver/ viděl prsa Lary Pulver, koženkovou zadnici Kate /prsa Lary Pulver/, ničemně šerednýho Tobiase /prsa Lary Pulver/, pár hezkých záběrů /prsa Lary Pulver/ na Hlubokou a průkopnický /prsa Lary Pulver/ styl zdolávání ledopádů. /prsa Lary Pulver/ Příště taky zkusím /prsa Lary Pulver/ jít do hor jen s hřebíkem /prsa Lary Pulver/ pětistovkou. Loženě se klepu na další /prsa Lary Pulver/ díly, i když vlastně nevím /prsa Lary Pulver/ proč... Že by /prsa Lary Pulver/ nějaké podprdo...téda podprahové /prsa Lary Pulver/ vnímání...? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama