Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli jsme pro vás natočit průměrné pokračování série Underworld a zábavné! Dobrá akce, hektolitry krve a potom nějaký ten easter egg pro fanoušky série. Ale my jsme řekli ne. Na režisérskou stoličku jsme posadili neskutečné jelito, které selhává v natáčení nejen akčních scén, ale i nudných dialogů, které vedou odnikud nikam. Lokace se střídají neuvěřitelným způsobem. Jednou jsme na Hlavním nádraží, pak na zámku Hluboká a takhle se to střídá, jakoby obě lokality byly od sebe pár set metrů. Scénář vznikl nejspíš za jeden večer, neboť neobsahuje nic, kvůli čemu bych měl na film vzpomínat. Místo pojmenování Krvavé války by se to mělo jmenovat Krvavé šarvátky, protože i bitka v hospodě ve druhém díle byla natočena epičtěji. Nemusím snad ani připomínat, že původní myšlenka prvních dvou dílů, tedy jakási nejistota, která strana je v právu, už nadobro vymizela. A pokud někde mimo záběr Thanos nelusknul prsty, tak by mě zajímalo, kam se poděli lidé. Vždyť v předchozím díle si žádný mutant ani nemohl uprdnout, aby po něm neskočila likvidační komanda. Tady nic. Herci ve vedlejších rolí vůbec nepatří kromě Charlese Dance na velké plátno. A na závěr to nejsmutnější: Marnost tohoto filmu tentokrát semlela i skvělou herečku Kate Beckinsale, která to ještě v předchozím díle držela nad vodou, ale tady předvádí katastrofální výkon. Může za to i postava Selene, která od druhého dílu neprošla díky skvělé práci scénáristů žádným vývojem, takže je Kate nucena hrát znovu to samé, což vyznívá mimořádně trapně. Jedna hvězdička z lítosti. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Viděno v kině díky CSFD projekci. No, vida – je to letos teprve potřetí a nejspíš i naposled co mi vyšla csfd projekce. Ale nevadí, tak jako tak je tento snímek 31.v tomhle roce, který jsem viděl v kině. Jsem kinomaniak, ale co. ;) Nyní k filmu. Tato série mi dlouhá léta unikala, takže letos v září jsem si předchozí 4 části dohnal. Celkově mi sedli – určitě se nejedná o nějak skvělou a bezchybnou sérii, ale taková pravá a neškodná oddechovka to je. První díl byl zajímavý, klasické seznámení s prostředím, postavami apod – slabší, ale zasloužené 4*. Druhý díl mi přišel nejslabší – ale ty 3* jsem mu dal. Třetí nás vrátí o dost zpátky do minulosti, hlavní hrdinku Beckinsale tam nemáme, ale na ty lepší 3* to u mě uhrálo. Čtvrtý díl mi přijde nejlepší. Krásně přehledná akce, nuda nehrozí, už mi to připomnělo novější filmy Resident Evil, což se cení – prostě takový akční výplach, takže Underworld: Probuzení – krásné 4*. Tak a nyní k této Underworldské novince. Příběh je tu jednoduchý, takže ani nestojí za řeč, ale funguje. Postavy mě bavili, hudba byla slušná, nápady a scénář průměrný. Akce bylo dost, nebyla nějak rozmanitá, jednalo se především o střílení, i pár novějších zbraní se našlo, meče apod. Jak jsem byl spokojen s akcí? Režisérka odvedla vcelku slušnou práci, ale jisté nedostatky jsem pocítil. První akční scéna mě trochu zneklidnila, nebyla moc přehledná, ale v dalších akčních sekvencích se to už nějakým zázrakem vylepšilo. Chtělo to ale trochu víc zapracovat na intenzitě, aby si divák akci víc užil. Přesto si celkově nemůžu nijak stěžovat. Snímek mě zabavil, nenudil, upírské prostředí, komunita, to vše bylo zvládnuté. Finále už pro mě nebylo až tak překvapující. Nevím, jestli vznikne ještě šestý film, ale potenciál je už naplno využit. Možná to ještě má šanci, ale opravdu už jen malou. Na hraně mezi 3 a 4*. Spíš by si to zasloužilo třetí, ale nakonec jsem přimhouřil oči. Bavilo mě to a to je přece hlavní. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přišel nejvyšší čas, aby tvůrci soudně spláchli další sérii do záchodu. Už zde opravdu není z čeho ždímat. Marketingový název tohoto dílu je těžce zavádějící. Žádné krvavé války k vidění nejsou, nýbrž se o krev jen soupeří. Nutno podotknout, že většinou pouze slovně a slovní přestřelky jsou tím posledním druhem přestřelek, které by chtěl divák v podobném filmu vidět. Akce je brutálně málo a povětšinou je dost žalostná. Při závěrečném střetnutí, na které divák celý film čekal, se mi dokonce podařilo usnout, jak strašně bylo nezáživné. 3D stálo opět za exkrement. Značnou část stopáže jsem přemýšlel, zda upírky menstruují. Pokud by tomu tak bylo, tak by byl přístup ke krvi hlavní hrdinky mnohem snazší a snímek by tak mohl být výrazně kratší a snad i zajímavější. Velmi mě mrzí, že zatoulaná dcerka hlavní hrdinky slibuje nikým nechtěné pokračování. Lepší hvězda. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Underworld si jako jedna z mála filmových sérií dokáže držet svoji kvalitu a díky tomu se mi i tento díl opět líbil. Kate snad nestárne, masky opět parádní, hlavní vlkodlak budil po proměně hodně respektu a slušně se to tam rubalo. Jelikož vlkodlaky zbožňuju a upíry mám také vcelku v oblibě, budu jen rád když bude tahle série pokračovat a to, dle konce, rozhodně bude. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Co bych chtěl pochválit je fajnový propojení a zpuzzlování s předešlýma dílama, supr prostředí (Hluboká, Praha,... nějaký zasněžený hory), Thea Jamese, kterýmu po Divergence sérii konečně nemám chuť vysekat mozek z hlavy tupou sekyrkou, a povedenou akci. Všechno ostatní je ale bohužel ještě horší než v Awakening. Příšerná (ale opravdu příšerná) zkratkovitost a debilnost scénáře (postavy mění svoje názory každých cca 10 vteřin a s důležitými dialogy jsou hotoví za 5 vteřin, takže není šance, že by získaly nějakou gradaci) a nepotěší ani režie, u který bylo vidět, že režisér(ka) ví, co chce, ale zároveň to vlastně neví, a tak z toho vznikne splácanina supr věcí, který mohly skvělý, ale místo toho jsou docela hrozný (celej nápad s "Bílým klanem upírů"). V závěru řekne Selene větu ve smyslu "Svoji největší/nejdůležitější bitvu jsme vybojovali..." , nechci bejt nějak zlej, ale jakejkoliv libovolnej souboj z Evolution mi přišel epičtější, důležitější, vážnější a nápaditější než všechny souboje v tomhle filmu dohromady. A za co vlastně ty tři (slabší) hvězdy? Protože je to pořád Underworld. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama