Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem Kate v latexovém oblečku, dekadentní upíří večírek a jatka. Obojího se mi dostalo vrchovatě. V úvodu jsou připomenuty klíčové události předchozích dílů, což je dobře, člověk přeci jen zapomíná. A také je jasné, že nový Underworld nijak nevybočuje ze zajeté série. Ocelově modrý vizuál je jako vždy skvělý, temná Praha, Hluboká, Kutná Hora...naše země je krásná a plná starých příběhů. Nejen upíři a vlkodlaci žijí mezi námi... Chvilku jsem měl pocit, že jsem mezi Tolkienovými elfy, jindy mi intriky připomněly politickou scénu současnosti. A pak krev. Té je všude spousty, akce stíhá akci, rudé gejzíry prší, dočkáme se i efektního rozpolcení vlkodlaka. Co by neměl divák očekávat od filmu s názvem Krvavé války? Artový snímek, Disneye ani psychologické drama. Co by měl naopak očekávat? Masomlejn. Fajn. Pak je to vpořádku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Piaty diel je na úrovni jednotky a trojky. Miestami celkom pútavý príbeh vyplňujú mdlé akčné scény. Latexová Kate už z toho na konci chytila šediny. Teší ma, že Speedmana nadobro odkráglovali, ale mrzelo ma, že sa zbavili aj Seleninej dcéry. Do popredia sa dostal prekvapivo chlap Theo James z ktorého robia pomaly nového vyvoleného. Nejakú extra charizmu nemá, ale nie je až tak úplne nevýrazný jak niektoré iné hlavné postavy z minula. Zo záporákov ma ten lykanský pseudodsniak príliš nenadchol, ale zato som si vychutnával slizkú a totálne sexy mrchu Lara Pulver. Páčila sa mi jak herečka tak aj postava, ktorú hrala. Tá si ukradla celý film pre seba a ja by som jej kľudne párkrát poslúžil jak ten jej poskok. Pre túto sériu je už tradíciou, že v každom diely sa objaví krajšia sexica ako fádna Kate. Veď aj tá zradná upírka Daisy Head je viac hot. Škoda len, že aj keď sa krvou a brutalitami v sérii nešetrí, tak na nejaké nahotinky nikdy nedôjde. Sakra. Hneď by sa mi zvýšilo hodnotenie. Záver tohto dielu je otvorený pre ďalšie pokračovanie. Aj keď ma táto séria dvakrát nenadchla, tak by som si ho rád pozrel. Snáď ho slabšie tržby nadobro neodpísali. 4,5/10. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme klamať, ide to dolu vodou. Underworld bola zo začiatku celkom zaujímavá séria. Príbeh bol pútavý a akcie mali čo ponúknuť. V posledných dieloch sa to už všetko na silu naťahuje a za písací stôl a na režisérsku stoličku sú dosadení, čoraz väčší amatéri. Príbeh sa snaží aspoň o nejaký background, ale iba sa opiera o staršie diely a s ničím novým nepríde, tým pádom ani moc nezaujme. Podobne je na tom aj nový nezaujímavý vodca Lykanov. Blood Wars nemá ani poriadny príbeh, ani poriadneho záporaka, ani dobré postavy, ani dobrú hudbu a bohužiaľ, ani dobré efekty (digitálny Lykani sú tuším čoraz horší a horší), takže všetko na svojich ramenách nosí (ešte stále sexy) Kate Beckinsale, ktorá môže zas vytiahnuť opätky do boja. Len dúfam, že toto bol už posledný diel, lebo sa to čoraz viac blíži ku kvalitám ďalšej na silu tlačenej ságy, Resident Evil. 55% - 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě všechny strašně moc překvapí, že se tu tlučou vlkodlaci s upírama. A to je vlastně všechno, protože to ostatní je marginální. Nicméně i když to bylo zase jako přes kopírák, tak mě se to líbilo ze všech těch příhod zubaté Smrtonošky nejvíc. Svoje si na tom samozřejmě odvedlo i prostředí Prahy a mé milované Hluboké, ale nebylo to jen tím. Tohle mělo prostě spád a i když se tady toho nakecalo víc, než je na akční horor zdrávo, pořád se tu něco dělo. Navíc ženská část castingu je posílená o Laru Pulver, kterou žeru a která z mého pohledu zastínila i Kate Beckinsale a té to pořád sakra sekne. Překvapivá spokojenost. 70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

S Underworldem je to jako s Resident Evil, víte, že další díl bude kokotina na entou, ale stejně neodoláte a podíváte se, a přestože to ta kokotina na entou opravdu je, stejně vás to nějakým zvráceným způsobem baví. Problémem Underworldu je to, že si ty předchozí části vůbec ale vůbec nepamatuju, žádná scéna, která by se mi aspoň trochu vryla do paměti, navíc ty díly jsou jeden jak druhej. Takže když tady mleli cosi o Selenině dceři, tak jsem jenom přemýšlel, jak moc srandovní je, že upíři cestují v Pendolinu... Co napsat k ději? Prostě na jedné straně upíři, na druhé straně vlkodlaci a po iksté válka mezi nimi (čti fighty, co vypadají jak ze Shreka). Nakonec tam přiběhne Gandalf bílý, teda Selene bílá, tedy Kate s odrostlým blond melírem a všechny je tam vykydlí. Amen. Už jsem jen čekal, kdy řekne: "My name is Alice and this is the final battle...", ne vážně, nechápu, jak to, že filmaře ještě nenapadlo natočit Účko vs. eReSko... A víte, co je blbý? Za týden už zas nebudu vědět, o čem Blood Wars bylo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama