Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (429)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přízvisko komedie u tohoto titulu vážně sedí. Všechno od obsazení, rádoby vtípků a nepovedených efektů je jednou velkou komedií. Nenašel jsem nic, co by mě na tomto snímku vážně vyděsilo. Vždyť i samotná postava Krampuse je prostě k smíchu. A když se film na konci pokouší o nějaký hlubší přesah, je vymalováno. Tohle mohl být solidní horor s Vánoční tématikou, nicméně, jak už v tomto žánru bývá zvykem, se jedná o další zcela promarněný potenciál. Gratuluji. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Krampuse jsem se poměrně těšil. Místní uživatelé tady z něj udělali takřka legendární film, který do budoucna k Vánocům bude vysloveně patřit a házeli ho do stejného pytle například se Sám Doma. Se Sám Doma to má mimochodem podobné tak akorát pár melodií v celkovém hudebním podtextu. Jinak je to někde úplně jinde. Krampus tady totiž střídá pohádkovou atmosféru a regulérní horor a la Noční Můra z Elm Street. Nicméně uznávám, že pár opravdu zajímavých momentů film měl. Třeba úvodní scénu v obchoďáku, která je naprosto luxusní a nebo kreslená scéna, která vypráví příběh babičky, co se s Krampusem v dětství již jednou potkala. Ta vypadalo mimochodem skoro jak od Tima Burtona. Zbytek je klasická vyvražďovačka, u které vlastně nevíte, jestli je komedií (hláškující věčně nalitá babka, tři živí perníčci) nebo hororem (Krampus, kterej se tam mimochodem ještě pořádně ani neukáže a jeho elfí kumpáni). ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání ano, ale nazývat trefné vyobrazení vánočního stresu, opovržení, neuctý a trapného přetvařovaní za něco pseudokulturního mi přijde hodně z cesty.Určitě sem čekal trochu víc Krampuse, který se na plátně moc neohřeje, ale jinak je to poměrně vyrovaný mix komedie i hororu.Scény v bouři s něčím děsivým kolem sou geniální a stejně tak komediální vykosování krve chtivých perníčků.Těžko přesně říct, co Krampusovi chybělo, aby dosáhl na status nadprůměrného filmu.Já bych asi přidal víc atmosféry a akce, zbytečně moc času se tráví kecáním v jedné místnosti.Krampus měl určitě navíc, ale rozhodně strčí takovou sračku jakou byl Rare Exports do kapsy a konec byl hodně...hodně fajn.Oddychovka, co si tak nějak v poklidu dojela pro průměrnou známku, jen škoda, že na ten pořádný vánoční horor musíme zase čekat do příště.Adam Scott super.68%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nikoliv hororová komedie ale rodinný horor.  A to může být samosebou pro spoustu žánrových fanoušků docela problém.  Nedá se čekat krev a střeva ven ani nekorektní vtípky.  Nadějí je jen temný pohádkový fantasy háv, a to se Doughertymu podařilo jen tak nějak napůl. Na zážitku nepřidají nesympatické postavy, ale ok, pro příběh je to vlastně podstatné, Krampus trestá ty nezvedené.  Naopak mě bavily ožívající symboly Vánoc a půtky s nimi. Jako jádro zábavy opravdu povedené. Tedy až do příchodů elfů, kdy si najednou člověk přišel jako na masopustu se škraboškami, hodně nepovedené masky, a korunu jim nakonec dodal sám Krampus, jehož vzezření se nedá srovnávat ani s těmi horšími krampusáckými maskami z mikulášských průvodů.   Bez nadšení, na dva prsty. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Christmas home invasion creature feature černá komedie s vynikající zasněženou kulisou. Dougherty splácal německý folklór a americké žánrové tradice do dostatečně zábavného mixu, v němž se požírají děti a titulní čertisko se díky pozdnímu nástupu neomrzí. Formální šikovnost, dobří herci a nenásilné filmové reference někdy ke spokojenost zkrátka stačí. Hlavně o těch Vánocích. 70 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Děj filmu se odehrává v noci mezi 24. a 25. prosincem, ale podle pověsti Krampus chodí 5. prosince. (MistrMcFalk)
  • Úvodní scéna byla natočena za jeden den v obchodním domě na Novém Zélandě. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama