Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (429)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo to malo byť? Mix vykrádačky Christmas Vacation a 80s béčka v áčkovom uhladenom háve. Taká vec, ktorá by v 80tych rokoch bola nakrútená za desatinový rozpočet a po nociach by strašila desaťročné deti, ktoré utiekli z postele pozerať horory. Nemá to skoro nič pre dospelého diváka. Postavy sú mizerne napisané, zápletka je nedotiahnutá, réžia priemerná a humor tu nefunguje skoro vôbec, naopak skôr ubližuje atmosfére. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Film s názvem Krampus a genitálním dovětkem distributora „Táhni k čertu!“, aby i ta poslední lopata v místních lůzrech a hnojích pochopila, že s čerty nejsou žerty, bych já komplexně nazval „Krampus, táhni do piče!“, aby i ta poslední lopata vstřebala, že dostává zdegenerovaný slaboduchý eintopf americké pseudokultury alá Babovřesky. Eintopf, co nepokrytě parazituje na geniálním Rare exports, který odporně kurví holyúdskou demencí, trapnými a lacinými efekty a rektoryvnou náloží rodinných hovnot. A tak na jakože sebekriticky odpudivou rodinku vyžraných, ohyzdných, nesnášenlivých a túúúúúze vtipných maloměstských idiotů 25. prosince zaútočí Satan Klaus, vypadající jako z prdele vytažená maska z Vřískotu a doprovázený kohortou lidožravých perníků a krušnohorských masopustních masek, aby se nakonec ukázalo, že jsou to v podstatě duševně nádherní lidé, plní empatie a vzájemné soudržnosti, a mě u toho tak nadmulo, až jsem při závěrečných titulcích, při kterých k tomu všemu neštěstí dokurvili i můj milovaný Sevetyč, vyprděl mimořádně žluklého ducha Vánoc. Hnusný, přiblblý a plagiátroský škvár. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání ano, ale nazývat trefné vyobrazení vánočního stresu, opovržení, neuctý a trapného přetvařovaní za něco pseudokulturního mi přijde hodně z cesty.Určitě sem čekal trochu víc Krampuse, který se na plátně moc neohřeje, ale jinak je to poměrně vyrovaný mix komedie i hororu.Scény v bouři s něčím děsivým kolem sou geniální a stejně tak komediální vykosování krve chtivých perníčků.Těžko přesně říct, co Krampusovi chybělo, aby dosáhl na status nadprůměrného filmu.Já bych asi přidal víc atmosféry a akce, zbytečně moc času se tráví kecáním v jedné místnosti.Krampus měl určitě navíc, ale rozhodně strčí takovou sračku jakou byl Rare Exports do kapsy a konec byl hodně...hodně fajn.Oddychovka, co si tak nějak v poklidu dojela pro průměrnou známku, jen škoda, že na ten pořádný vánoční horor musíme zase čekat do příště.Adam Scott super.68%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Předně, Krampus v tomhle filmu není onen rakouský/německý Krampus (drsnější a děsivější čert, který doprovází Mikuláše). Vypadá jako zmutovaný zlý Santa (dokonce má i špinavý červený kabát s bílým kožíškem) s rohy. I místo čerta, který trestá zlé děti, tenhle filmový Krampus trestá a zabíjí všechny, včetně nevinných rodin ze sousedství a "hodných" dětí. Ovšem v první polovině filmu, kdy působí jako tajemná, plížívá hrozba, působí Krampus skvěle (škoda, že tvůrci neměli na lepší CGI/masku, když ho vidíme v detailu). Naprosto skvělé, i když relativně málo použité, jsou vedlejší příšerky, které jsou zároveň vtipné i děsivé. Scéna, kdy s nimi hlavní rodina bojuje, patří k nejlepším ve filmu - budete se smát, budete se bát a budete hrdinům držet palce. A vánoční perníkový mužíček dostane úplně nový rozměr. Po traileru jsem od filmu čekala o něco víc, spousta věcí by potřebovala dotáhnout, ale palec nahoru dávám za nevyměknutý konec. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hororových filmov s pekným vianočným posolstvom a tiež vďaka slabším a pre mnohých prijateľnejším hororovým prvkom aj ašpirant na zaradenie medzi chronicky premietané vianočné filmy. Tam, kde sa vytratí duch Vianoc nastúpi Krampus, aby všetkým pripomenul, o čo v tomto najkrajšom sviatočnom období ide. Atmosféra a masky (hlavne samotný Krampus) boli fajn, pričom ma príjemne prekvapilo aj rozmotanie príbehu, ktoré sa držalo osvedčenej schémy tohto žánru. Šablónovité, ale mne sa to stále páči, takže spokojnosť. 75/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandě, konkrétně v Stone Street Studios na Stone Street v Miramaru (Wellington) a na Mitre 10 MEGA Petone, 25 Bouverie St, Petone, Lower Hutt 5012. Natáčelo se od 16. března do 5. května 2015. (noelcoward73)
  • Příjmení ústředních postav - Engel, je německou verzí slova "anděl" a odkazuje na jejich německý původ. Ten je pak samozřejmě potvrzen faktem, že babička (Krista Stadler) mluví německy a pochází z Německa nebo Rakouska. Tyto země jsou také původem historek o Krampusovi, kde je velkou součástí folklóru a vlastně naší verzí čerta. (hansel97)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama