Reklama

Reklama

Hladová srdce

  • Itálie Hungry Hearts (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jude je Američan, Mina je Italka. Oba se náhodou potkají v New Yorku. Následuje bouřlivý milostný románek, vezmou se a Mina otěhotní. Mladému páru tak začíná zcela nový život. Od prvních měsíců těhotenství Mině silný mateřský instinkt napovídá, že pod srdcem nosí výjimečné dítě. A protože má až přehnaně blízký vztah k přírodě, začne jako posedlá syna chránit před škodlivými elementy z okolního světa a snaží se uchovat jeho naprostou čistotu. Jude se nejprve z lásky nechává Minou vést, ale jen do té doby, než stane tváří v tvář hrozivé pravdě: syn přestal růst a jeho život je v ohrožení. Jude musí rychle zakročit. A tak mezi ním a Minou vypukne vše prostupující boj plný podezírání a roztrpčenosti, který, přes zoufalou snahu najít řešení, nakonec vede k otevřené emocionální konfrontaci. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (100)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Fujtajbl, to byl ale nepříjemný film. Tady jsem musel pětihvězdičkovat, protože (na rozdíl od jiných snímků) na tuto záležitost hned tak nezapomenu. Alba Rohrwacher zahrála naprosto dokonale vypatlanou megeru, kterých jsou plné internety, když si navzájem radí, jak přechcat všechny lékaře a zákony, jimž nejde o nic jiného než zabít všechny jejich Letní Bouře záludnými očkováními, plnohodnotnou stravou a častým užíváním zdravého rozumu. Kombinace těchto matek a invaze středověkých kulturních obohacovačů nám ostatním prakticky zaručuje blízké setkání s dýmějovým morem, za což našemu nečinnému státu vřele děkuji. Ano, film, který mě dokáže takto vytočit, protože to byl tvůrčí záměr, ode mě nemůže dostat míň než pět kousků. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já bych tohle a priori nebral jako antiveganský pamflet, ale spíše jako postoj vůči všem matkám, které si myslí, že jedině a pouze ony vědí, co je pro jejich dítě nejlepší. To se nutně nemusí týkat jen stravování. První půlhodina, která předcházela narození dítěte, se maličko táhla, ale už z ní na mě trochu padala deka a bylo jasné, že to děvče nemá v hlavě tak úplně v pořádku. To pravé psycho ale přišlo až po porodu a několikrát jsem se hodně nepříjemně orosil. Konec sám pak překvapil a mě, do určité míry, i ulevil. Líbilo se mi i civilní nasnímání, které tomu všemu dodávalo na věrohodnosti, což platí dvojnásob pro Albu Rochrwacher. Ani si nevzpomenu, kdy naposledy jsem chtěl nějakou filmovou postavu tak strašně moc zabít. Další z výborných filmů, který už nechci nikdy vidět. 90% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě je to instruktážní video, kterak zacházet se všemi alternativními matkami. Tedy především samotný závěr. Chladný vizuál dokresluje depresivnost snímku. K tomu zní v opozici romantizující hudba. A tím vším proplouvá Mina, která bohužel nedostala včas pořádnou ránu mezi oči, aby se vzpamatovala. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Začína to úsmevne až grotesktne a skončí to tak, že zrazu aj tá úvodná scéna má úplne iný cynický zmysel a význam:) Kamera vymaznaná, Alba Rohrwacher je to najdepresívnejšie stvorenie čo som vo filme za posledný rok videl a celkovo je to riadna ťažoba, najmä z pohľadu rodiča. Výborná práca s gradáciou a atmosférou....celkovo klubovka ako lusk! ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Neříká se mi to coby ženě lehce, ale v případě, že z rodičů je ten větší debil matka, nechť jde veškerá emancipace do prdele a zásadní věci nutno řešit právem silnějšího. Tedy za předpokladu, že z partnerů je stále ten těžší muž. Originální námět, zdařilý výběr herců a překvapivě nečekané rozuzlení. Jednu hvězdu navíc za to, že se tvůrcům podařilo vytřískat celovečerní drama z tématu extrémního stylu stravování, o kterém jsem se domnívala, že je použitelné maximálně do dokumentu. Diskuze o veganství, která se díky filmu nabízí, pro mě nebyla až tak palčivá a zásadní, jako spíš otázka, jak jsme v současnosti schopni respektovat a prakticky řešit svobodu rozhodování ve vztahu, kdy partnera milujete, ale až tak úplně nesouzníte a nesouhlasíte s jeho činy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno