Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Holland March (Ryan Gosling) a nájemný ranař Jackson Healy (Russell Crowe) spojují své síly a podílejí se na vyšetřování pohřešované dívky a zdánlivě nesouvisejícího úmrtí jedné pornohvězdy. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (797)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ONI VÁS NAJDOU. A PAK ODKROUHNOU TOHO DETEKTIVA. A CELOU JEHO ZASRANOU RODINU. A PAK PŮJDOU PO TOBĚ. DLOUHO UŽ ŽÍT NEBUDEŠ.“ … „VÍŠ, KÁMO, TO ANI TY…“ /// Vážně míněná parodie na kriminálky let 70(80)tejch. Frajersky hláškující duo C+G (Shane Black furt umí!) těží ze scénáře, ve kterým není nouze o náhody (když to nebudete brát tak vážně, je to dobrá prdel!) a kreténský nápady, který skrejvaj (alespoň pro jednu projekci) jednoduchej scénář. Jeblej film, se kterým naložte, jak nejlíp umíte. Bavil jsem se parádně, ale 4* jsou i na mě moc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Starej je vod pohřbu nezvěstnej. 2.) Jsem rád, když ve filmech vo péčku hrajou malý holky. 3.)Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na hrane sklamania. Furt je to obstojná zábava, ale najlepšie vtipy boli fakt v traileroch a okrem nich je tam dosť veľa hluchej vaty. Zaskočilo ma, ako veľa "hlášok" a dialógových výmien (hlavne keď sa ich zúčastňuje "Goslingova dcéra") vôbec nefunguje. Niektoré scény sú úplne zle a neviem sa celkom rozhodnúť, či je to hercami alebo réžiou alebo aj tým, aj tým. Takže fajn, ale rozhodne jeden z najslabších Blackov a na svätú trojicu Smrtonosná zbraň, Posledný skaut a Dlhý bozk na dobrú noc to nemá ani náhodou. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Shane Black zkusil zopakovat recept na svůj majstrštyk Poslední skaut, jen v prostředí o nějakou tu dekádu starším a pohodovějším než cynická devadesátá léta... ale možná by bylo lepší kdyby to vzdal předem. Nebo líp, kdyby to jen napsal, ale pak nechal natočit někoho s větším citem pro komediální timing a režijní styl. Takhle film střílí své trumfy v trailerech v našlapané kadenci, aby je pak ve výsledku obalil hromadou vaty a parádní drajv jim zašlapal do země. A i ta šáhlá uvolněnost sedmdesátek tam možná je na papíře (všude jen sex, drogové halucinace, a divně barevné oblečení), ale určitě není cítit z plátna. Ale nechci ho soudit zbrkle, možná je prostě jen starý, už na to nemá, a brzo umře. 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Shane Black vracia na výslnie filmový subžáner buddy-movie v celej svojej kráse. Black ako vynikajúci režisér a a rovnako skvelý scenárista vie, ako vytvoriť zábavné postavy a ako im vytvoriť prostredie plné absurdných scén v tom najvtipnejšom zmysle. Takmer všetky gagy mali neskutočný náboj, neočakávanú pointu a miestami som sa sám seba vo výbuchu smiechu pýtal: čo sa to sakra deje?! Dej v tomto prípade nie je až tak podstatný, je len akýmsi spojovacím prostriedkom všetkých vtipov. Hlášky sa sypú každú chvíľu, Russell Crowe predvádza veľmi poctivý cynický humor a zhostil sa svojej role veľmi dobre. Ryan Gosling je však priam kultový. Všetko je to o mimike, pohľadoch v očiach a hlúpych výrazoch v tvári. Film mal potenciál na to stať sa kultovou klasikou, škoda dier v scenári a slabšieho príbehu, ktorý by túto kanonádu vtipných scén premenil na zmysluplnú zábavu. Ale smiať sa budete zaručene takmer stále. 85%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na menším prostoru dokážou Správní chlapi vtáhnout do atmosféry 70. let lépe než dvě a půl hodiny skrytých vad Paula Thomase Andersona. K tomu přidejte stylovou dvojku charismatických chlapáků, kteří ale dokážou leccos zmamlasit a je to skoro jako koukat na hrané GTA: Vice City. Shane Black perfektně vystihl ten bod, kdy film obstojí jako zamotaná kriminálka, ale přitom tak trochu sám sebe paroduje v několika neuvěřitelně absurdních momentech. Je to jako vtipnější Kiss Kiss Bang Bang dotáhnutý k dokonalosti. Tak skvěle jsem se bavil jen u hrstky komedií a přitom humor z tohoto filmu vyplývá jakoby mimochodem. I přesto, že spousta diváků nad tímto filmem jistě jen mávne rukou, já v něm spatřuju jedinečný a detailně opracovaný klenot, které filmový průmysl potřebuje jako sůl (a přitom, jak se zdá, vytvořit je umí jen Quentin Tarantino a Shane Black?). 9/10 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (18)

  • Severoamerické tržby byly 36,3 milionu dolarů, celosvětové pak 71,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Čeká nás nových 48 hodin?

Čeká nás nových 48 hodin?

18.08.2021

Akční komedie to v současnosti nemají lehké. Jejich místo zastoupily komiksy, a filmů jako Správní chlapi režiséra Shanea Blacka se tak v současnosti točí méně a méně. Nyní to každopádně zkusí po… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Reklama

Reklama