Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tohle je kulervoucí hackerská jízda s profláklýma ksichtama od sousedů ze západu. Šlape to od začátku do konce, atmosféra parádní, super hudba a ten konec je prostě top. Je vidět že tyhle technologie prostě nikdy bezpečné nebudou a vždycky se najde nějaký individum, který přijde na to, jak obchcat zabezpečovací systémy a není to zas takovej problém. Musí na to být správně vychcaná hlavička a sociální vrstva co nejnižší. Možnosti jsou neomezené a drzost nesmí mít žádné hranice. Elyas s Wotanem a Tomem si pěkně zařádili a ukázali s noblesou všem, jak se to dělá. Jeden má strach po shlédnutí rozkliknout aji Seznam. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tvůrce mého vůbec nejoblíbenějšího seriálu zpracoval ještě pár let před ním výborný thriller o tématu, které se na poli filmu ani televize stále ještě příliš nevyskytuje a už jen proto si mě Odar zaháčkoval hned v prvních minutách. Nepotěšila mě jen přítomnost sympaťáka M’Bareka a několika herců z již zmíněného Darku, ale hlavně konec, u kterého do poslední chvíle netušíte, zda vše opravdu tak dopadne. [viděno na Netflixu 18.7.2021] ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mi bol niekto povedal, že mňa, ako negramotného, počítačového "truhlíka", zaujme snímok o hackerstve, len sťažka by som mu dal za pravdu. Nuž, ale keď disponuje takými silnými kartami ako je príbeh či rozuzlenie, niet sa čo čudovať. Na moje prekvapenie výborný film, ktorý od uvedú nemá čas nudiť. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vymakaný nemecký technotriler s brutálne dobrým dvojnásobným mindfuckom na konci, kvôli ktorému tomu dávam namiesto štyroch silných hviezd rovno fullku. Malo by to ešte väčší efekt, keby som sa blbec nebol dočítal niekde SPOILER že je to ako Klub bitkárov SPOILER END, takže som očakával a fantasmagoril, aj keď až k samému koncu. Ale nič to nemení na tom, že toto je jeden z najlepších a najštýlovejších filmov o hackeroch, ktoré som za svoj život videl, ak vôbec nie ten najlepší. Efektné spracovanie komunikácie na Darknete, vymakaný soundtrack, sympatické postavy podporené maximálne sympatickým Elyasom M´Barekom (môj ročník) a nemeckým techno-vikingom v spodkách Wotan Wilke Möhringom. Perfektný film, ktorý si svoje miesto zastane aj medzi velikánmi ako Obvyklí podozriví, Klub bitkárov či Primal Fear a podobným mindfuckom... Tak a teraz sa môžem vrhnúť na Mr. Robot. P.S. Chlapci sú ako Windows, tiež im dlho trvá, kým nabehnú... 100% ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Pekne premyslené. Okrem samotného príbehu film aj pekne poukazuje na zraniteľnosť nás všetkých v dnešnej pretechnizovanej dobe. Osobne mám veľmi rád takéto témy, takže u mňa spokojnosť. Okrem toho je to aj nemecká filmová verzia Mr. Robot, i keď toto vzniklo skôr, tak možno Rami Malek čerpal inšpiráciu aj odtiaľto. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno