Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý ambiciózní kontrolor jízdenek Joe dohlíží na poslední vlak odjíždějící z Londýna do temné a bouřlivé noci. Ve vlaku je obvyklá sbírka cestujících - od protivného mladistvého po businessmanku-workoholičku. Náhle vlak s pištěním brzd zastavuje v lese, když narazí do čehosi na kolejích. Strojvedoucí, který šel situaci prozkoumat, se nevrací... (noelcoward73)

(více)

Recenze (89)

maddy 

všechny recenze uživatele

Horory s vlkolakmi sa dnes už veľmi netočia a ak aj áno, tak z toho zväčša vznikne niečo ako Twilight, prípadne lacné Céčko ktoré len zatlčie ďalší klinec do rakvy tohto subžánru. Howl je čisté Béčko, ale Béčko priznané, ktoré sa nesnaží o nič viac. Samozrejme predvídateľné, ale so slušným vizuálom, fajn prostredím temného vlaku, výrazne neotravujúcimi postavami (s výnimkou tučného cestujúceho), obstojnými maskami a občas aj príjemným napätím. A to mu v takejto jednoduchej látke o napadnutí vlaku vlkolakmi celkom stačí. Tempo by síce mohlo byť vyváženejšie, ale vo výsledku sa jedná o solídne odvedené Béčko, ktoré síce nevystraší, ale aspoň po tých deväťdesiat minút nijako neotravuje čo sa o žánrovej vlkolačej konkurencii dá v dnešnej dobe iba ťažko povedať. Obstojný žánrový priemer, ktorý byť o niečo strhujúcejší mohol si vyslúžiť aj vyššie hodnotenia. Akurát od toho neočakávať žiadne zázraky, ale tak ja sa skôr čudujem kto môže mať pri podobných, takmer neznámych, už na prvý pohľad Béčkových hororoch po jednom traileri prehnané očakávania. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době vlkodlačí záležitost, která funguje. Slušná atmosféra, solidní masky, gore tak akorát a příjemní herci. Jako dobrý nápad se ukázalo i spojení s train invasion, kdy vlkouši obléhají ztroskotanou mašinu. A tak jediné, co trochu zamrzí, je málo Seana Pertweeho. Hyett ukázal už posledně, že umí a tady to potvrdil. 75% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paul Hyett by měl dostávat více pozornosti do budoucnosti. Slušně si poradil s Exploitationem Seasoning House,skvěle zvládl i vlkodlačí látku Howl, která nepochybně patří mezi nejlepší přírůstky v tomhle subžánru a chystá další počin s názvem Its Walls Were Blood ( Jen tak dál, CHLAPE!). Howl má rozhodně, co nabídnout. Skvělé gore ( byť opět ho mohlo být více vzhledem k počtu postav), příjemné sympatické mladé herce, fungující napětí,perfektní vizuál, uzavřenou lokaci metra obklopenou temným lesem, který vytváří creepy temnou atmosféru a bad ass masky vlkodlaků, kteří nahánějí husí kůži a svírají srdce v hrudníku při každém zjevení. Překvapí i velmi nečekaný konec. Jediná výtka, že tempo není tak strhující, jak by se patřilo, občas se objeví hluché místo, ale po skončení jsem zanechal po sobě mastný flek, což dává najevo spokojenost. Film tedy obstál vysoké očekávání a letos jej topka nemine. 80% ()

classic odpad!

všechny recenze uživatele

KOKO...., je slabé, slabučké slovo, ako by som stručne nazval tento britský odpad, ktorý dokonca ani neprirovnám ku kategórii zábavných „béčok” , ktoré koľkokrát splnia svoj účel, toto je totálny debilizmus, magorizmus, že to spadá až do kategórie - F, efkový hnus ! Niečo tak príšerné, môže prísť asi len z britských ostrovov, pričom - hlavný protagonista - Ed Speleers, otrasný herec č. 1, ktorý si voľakedy zahral v prepadáku - Eragon, tak sa čudujem, že sa ešte na to nevykašlal, ale v podstate - nikdy sa z toho nevymanil, stačí sa pozrieť na jeho filmografiu, že to aj tak nemá žiadny zmysel. Ostatní herci, to je hotová katastrofa, to tsunami je tisíckrát lepšie. Réžia, scenár a kamera, to je niečo nechutné, nepredstaviteľné, že som mal chute, tento shit - jednoducho vypnúť, ale to by som prišiel aj tak o veľkú zábavu, lebo občas, ak je film tak príšerný, je to niekedy na úžitok veci, lebo sa človek dosýta zasmeje... A toto bolo ešte k tomu v kinách, za to by som neutratil ani cent ! Briti, nie všetci, sú schopní herci, tento príklad ma extrémne odstrašil, už nikdy viac sa nepriblížiť... Jeden z najhorších filmov, aké som kedy videl ! ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Spokojenost... Masky vlkodlaků jsou úžasné i když ta lysá těla mi připomínala takové ty kočky bez chlupů :-D i tak ale tleskám, že někdo zkusil masku vlkodlaka zase jednou jinak a rozhodně se za tvorbu nemusí stydět (opravdu psycho masky). Jen jsem čekal, že se vlkodlaci ukáží více, že bude více naháněček v lese a více dobývání se do vlaku. Prostě si zasloužili být více na scéně, protože vypadali opravdu dobře. Jinak má film vše potřebné - dobré herce, ponurou atmosféru, nějakou tu brutalitku a potěšující závěr. Také výběr hudby byl povedený. O kapku více akce a chlupáčů na scéně a byla by plná palba, takto holt silné 4* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Interiéry (scénky ve vlaku) byly natáčeny v Londýny (část Croydon), exteriéry v lese v anglické části Wexham, přesněji Buckinghamshire. (herr_carter)

Reklama

Reklama