Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (203)

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v době nedlouho po útocích z 11. září, ale je to vlastně úplně jedno, protože klima ve společnosti příběhu nijak nepomáhá. Solidní námět, nakonec ale rutinní příběh, dost mizerné tempo vyprávění i nedostatečně působivé rozuzlení. Dva protiterorističtí agenti hlídají jednu losangeleskou mešitu, a když se u ní objeví tělo znásilněné a zavražděné dívky, jedou na místo. Jenže mezi odpadky najde agentka-matka svou dceru. Zhroutí se jí svět, tragédie obrátí naruby životy i jejích kolegů. Po letech má každý svá tajemství, svá traumata, jenže tvůrci s nimi zacházejí prachbídně. Chaotické poskakování z přítomnosti do minulosti příliš nevychází, zlomená matka Julia Roberts ani chladná kariéristka Nicole Kidman překvapivě nestrhnou. Potěší snad jen Chiwetel Ejiofor, ani on však nedokáže zacelit autorskou nemohoucnost. Způsob, jakým Kidman přiměla podezřelého k přiznání, byl přinejmenším úsměvný a mluví, myslím, za vše. Nepříjemně tuctová a hodně unavená detektivka!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek neustálemu prelínaniu dvoch časových období, musím uviesť, že žiadny chaos divákovi počas sledovania tohto thrilleru nehrozí. Samotný príbeh pomerne uveriteľný, avšak od tohto žánru očakávam omnoho viac, ako len nápadité rozuzlenie. Atmosféra nulová pričom akcie bolo taktiež pomenej. Každopádne, pozerať sa to dalo a vyslovená nuda nehrozí. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Určite si tento film zaslúži viac ako 60%, pretože šľape ako rozbehnutý stroj až do záverečných tituliek, nehovoriac o finálnom dupľovaní, keď po momente priznania nešťastnej matky prišiel nový okamih prekvapenia. Mám rád N. Kidman a stále viac si získava moju priazeň aj postaršia J. Roberts, ktorá zo sladkých romantík, výborne presedlala na dramatické účinkovanie. Takže herecké výkony a celé spracovanie takejto životnej situácie pôsobilo ozaj slušne, ale dosť rušivé bolo príliš opakované skákanie z minulosti do prítomnosti a opačne. 70% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...bol som na tomto v kine,sľubný začiatok ,čakal som ako sa to rozbehne ...ako skončí....po hodine som vedel všetko...nie preto,že som tak extra inteligentný,ale preto,že som to vlastne už videl ...inokedy,inak.............. POZRITE SI http://www.csfd.cz/film/266045-tajemstvi-jejich-oci/prehled/?collectionForm=1 ....... a zistíte kde soudruzi z USA udělali chybu....pre tých natvrdlých: je to po 6-tich rokoch nanovo natočený pôvodný argentínsky film....scénaristická impotencia v Holywoode pokračuje..... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nám nějak rozmohl takový nepěkný zlá věc nešvar a to obsazovat poměrně zvučná jména do příšerně laciných a profláknutých filmů.Scénář opět působí jako laciná televizní variace na xtý díl kriminálky Las Vegas a podobný televizní žumpy.Scénář nehodný jmen jako Roberts či Kidman a to i přes fakt, že jsem tyhle dvě herečky neměl nikdy v lásce a jejich dobré filmy bych spočítal na prstech jedný ruky...a to obou těchto hereckých ''hvězd''.Celý film se prakticky jenom mluví a vyšetřování celýho toho případu vlastně nedává vůbec smysl.Ejioforova postava je tu neskutečný trubec a chudák, který vlastně jen unyle přicmrndává slavnější ženské dvojici.Robertsový jsem nevěřil jedinou repliku, jediný výraz jejího zoufale ošklivého obličeje.Pointa filmu vás posadí na prdel a jak je sice možná nepředvídatelná, tak udělá ze všech zůčastněných naprosté čuráky, ze všech včetně diváků, že ste se na to 111 minut dívali jen ze setrvačnosti, aby ste teda jako prostě zjistili jak to je, jenže když to zjistíte chcete všechny tvůrce postřílet.50%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Postava, která se musí vyrovnat s těžkou osobní ztrátou, byla původně mužská. Ovšem ve chvíli, kdy o roli projevila zájem Julia Roberts, vrátil se Billy Ray (režisér a scénárista) k psacímu stolu, hotový scénář ještě překopal a roli změnil na ženskou. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Keď je Ray (Chiwetel Ejiofor) v stajniach, nemá v brade šediny, ako v ostatných scénach odohrávajúcich sa v prítomnosti. (Astonko)

Reklama

Reklama