Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Divák nezvyklý na, či rovno odsudzujúci nechronologické filmové rozprávanie ( v tomto prípade budú mať maličký problém zorientovať sa aj znalci ) budú hromžiť. Vlastne ide o dosť sterilný thriller, ktorý má minimum gradácie a nedokáže poriadne zaujať. Taká herecká zostava, si snáď takto odfláknuté dielo ani nezaslúžila. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Remake (či správnejšie nová adaptácia knihy?) originálu môžeme chápať ako synekdochu amerického chápania pomsty po jedenástom septembri, kde ani tak nešlo o pravdu, ale nájdenie niekoho, kto by vinníkom byť mohol, alebo ani nemusel. Vitajte vo vojne. Obetný baránok síce nie je obetným baránkom v pravom slova zmysle, pretože je vinný tak či tak. Tento myšlienkový aspekt filmu je myslím upozadený oproti opäť nezmyselnému porovnávaniu, či je lepší originál, ktorý je vždy za lepší považovaný automaticky a aký má preto zmysel nakrúcať novú verziu. Krimi to už bola "iba" dobrá aj v pôvodnej verzii, rovnako milostná línia opäť škrípe, ale herci pomáhajú divákovi sa plynule dostať do mysle postáv a chápať ich motivácie a traumy. Hodnotím trochu vyššie, pretože tvorba Billyho Raya je zaujímavá a kvalitná priamo úmerne svojej nedocenenosti. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak, jako se neskutečně plouží vyšetřování, tak i "jede" film. Ale konec mě když se nad tím zamyslím, celkem rozsekal. Jo a ještě dík, chlapi všimněte si, jakej je rozdíl, když si ženská na ksicht namaluje obličej a nebo ne. Oběma je 49. Jinak systém je nastaven a už si sedá. Tedy díky kouzelné formulce v zájmu bezpečnosti a v boji proti terorismu, budete všichni v prdeli a musíte ustoupit dalším nesmyslným byrokratickým nesmyslům. Jo boj s terorismem je výhodnej byznys. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem ten, kdo Vám vzal comics." A já jsem ten, komu to bylo úplně jedno, i když to byla pekelně drsná hláška. Jsem totiž nekonečně inteligentní, neboť se inteligencí v noci až odkopávám, ale tohle jsem nějak nepobral ani při zapojení obou svých mozkových buněk. Ale přesto mne pobavilo zlaté pravidlo boje s terorismem: "Chraň práskače!" Vždyť je to jedno, jestli někomu z vyšetřovatelů zabil příbuzného, to chce nadhled. A ten jsem já při sledování tohoto snímku celkem spolehlivě ztratil, stejně jako přehled o tom, ve kterém jsem čase. Alespoň pointa se mi líbila, ale přesto mne mrzí, že Jess neotevřela zobák o 13 let a pár mrtvol dřív, protože pak bych nemusel zmatenýma očima koukat na obrazovku a zoufale hledat záchytný bod. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Argentinský originál jsem nebyl schopen dokoukat a i když tohle bylo o dost lepší, o žádný zazrak se nejedná. Zápletka zasazená do stínu 9/11 mi docela seděla a bavil mě i casting, ačkoliv Ejiofor svými plačtivými pohledy pomalu datahuje Smithe. Ale nebylo to tak zlé. První zádrhel přišel se stylem vyprávění. Z počátku přebíhání z jedné časové roviny do druhé docela fungovalo, ale postupem času bylo čím dál tím protivnější a hlavně zmatenější. To se odrazilo i na podání samotného děje. Zatímco v první polovině příběh celkem šlape a je zajímavý, tak v té druhé, kdy by mělo všechno postupně gradovat, se z něho stává zbytečně natahovaná užvaněnost, která trpí nedostatkem jakéhokoliv napětí. Samotné rozuzlení, byť by mohlo být překvapivé, pak ztrácí na dojmu. Jednou se na to podívat dá, ale i tak to zůstane obyčejným průměrem. 50% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Při výrobě filmu zemřela matka herečky Julie Roberts, která se vrátila k natáčení 5 dní po její ztrátě. (Spidey3)

Reklama

Reklama