Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (203)

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Opět musím konstatovat, že by bylo více než dobré a mnohem férovější, těch 5 hvězd zde rozdělit a moci tedy dávat např. 3,5*, což tomuto snímku dávám. Jinak budu stručný. Místy to působí sice trochu utahaně, ale jak se později ukáže, svůj důvod to má, tak vydžte, jako já a budete vlastně odměněni vcelku dobrým scénářem, dobrým herectvím a také poučením a připomenutím, že tam, kde selhává právo a spravedlnost, není nemístné si připomínat slova "Vyššího Principa" - "Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Argentinský originál jsem nebyl schopen dokoukat a i když tohle bylo o dost lepší, o žádný zazrak se nejedná. Zápletka zasazená do stínu 9/11 mi docela seděla a bavil mě i casting, ačkoliv Ejiofor svými plačtivými pohledy pomalu datahuje Smithe. Ale nebylo to tak zlé. První zádrhel přišel se stylem vyprávění. Z počátku přebíhání z jedné časové roviny do druhé docela fungovalo, ale postupem času bylo čím dál tím protivnější a hlavně zmatenější. To se odrazilo i na podání samotného děje. Zatímco v první polovině příběh celkem šlape a je zajímavý, tak v té druhé, kdy by mělo všechno postupně gradovat, se z něho stává zbytečně natahovaná užvaněnost, která trpí nedostatkem jakéhokoliv napětí. Samotné rozuzlení, byť by mohlo být překvapivé, pak ztrácí na dojmu. Jednou se na to podívat dá, ale i tak to zůstane obyčejným průměrem. 50% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak Julia sa mi nepáčila ani v Pretty Woman ani nikdy, ani za mlada, ani s dlhými vlnitými vlasmi a veľkými ústami ako Mick Jagger. Ale jej podoba v tomto filme je priam otrašujúca. Mega unavené oči, spuchnutá, hysterická a strih alá francúzsky princ z 14. storočia. Dokonca aj Jana z Arcu by si ju určite zmýlila s dauphinom. Inak ako thriller film vôbec nefunguje. Ejiofor pracuje v protiteroristickom, čo je dobré na oklamanie skutočných teroristov. Ale antichémia s Kidmankou bola hmatateľná. Dobrý námet je obalený v nudnom spracovaní, ktoré nedramatizuje ani hudba. Žiadna totiž vlastne neexistuje. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý thriller, jehož originál jsem prozatím neviděl, ale pokud bude alespoň o trochu lepší než tento americký remake, tak bych i řekl, že to může být hodně dobré. Myšlenka není špatná, ale rozhřešení se dá tušit, protože se až moc tlačí na herce a ne tolik na příběh. Herecky dobré ale díky nim je to trochu předvídatelné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S ústy neožužlanými argentinským originálem je mé hodnocení možná shovívavé, ale neměl jsem s tou historkou o vášni, která vytrvale plápolá a nebo naopak nikdy nedostane šanci úplně se rozhořet, nějaký zásadnější problém. Prolínání časových rovin vyžaduje jistou dávku pozornosti, Ejiofor přirozeně přibližuje obě osobní roviny své postavy (platonický vztah i nevyřešený případ) a některé scény mají i prostřednictvím detailů náležitý dopad (sundání gumových rukavic v kontejneru). Roberts sice bez make-upu, s šílenou ofinou a zubama doma v hrnku, ale nejsem si jist, že jsem to v těch očích viděl.. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Postava, která se musí vyrovnat s těžkou osobní ztrátou, byla původně mužská. Ovšem ve chvíli, kdy o roli projevila zájem Julia Roberts, vrátil se Billy Ray (režisér a scénárista) k psacímu stolu, hotový scénář ještě překopal a roli změnil na ženskou. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama