Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

Georgex

Georgex (hodnocení, recenze)

Přesně tak, ale to tu málo kdo pochopí, že filmy se netočí podle rasy, ale podle toho, aby při dnešní globalizaci uspěly na co nejvíce kontinentech, proto se v současné době vždy ve vysokorozpočtovém filmu objeví nějaká ta známá tvář z Asie, jelikož Čína je pro filmaře druhá distance, když film neuspěje ve Státech, jelikož tam se dokáží dost napakovat. To souvisí i s otázkou, proč je ve filmech více bělochů než třeba černochů, není to o diskriminaci, ale po bělošských hercích je větší poptávka ve světě a to v Asii platí dvojnásob. Však si sami odpovězte, který černošský herec by vás dokázal přimět jít na film, aniž by vám záleželo na ději. (Mě jedině Eddie Murphy a ten už netočí :)) Navíc pokud pořád někdo řve, že tam cpou černochy, asiaty, tak si uvědomte, že 15% populace USA jsou černoši, 5% asiati, takže to je celkem pochopitelné a nevím, co v tom je za problém :)

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, kkarx

Uživatel Georgex smazal svůj příspěvek.

-bad-mad-wolf-

-bad-mad-wolf- (hodnocení, recenze)

Ben Hura z devětapadesátýho jsem navzdory délce a tématu zbožňoval už v dětství, tohle je ale solidní K.O. - spousta afektu a patosu, tuctovýho CGI a to obsazení - občas mam pocit, že si někteří tvůrci říkaj, že když maj ve filmu Kingsleyho nebo Freemana, automaticky to všechno omlouvá. Z celýho toho projektu mam pocit, jako kdyby se někdo snažil předělat valčík pro potřeby technoparty. A ani se nezdá, že by to mělo bejt nechtěně vtipný. :(

Eratashi

Eratashi (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Jak jsem napsala, slyšela jsem to v dokumentu o historii filmu. Samo mě to natolik zarazilo, že si to i po tolika letech pamatuju. Trvalo velice dlouho, než černoši začali dostávat lepší role. Najít charakterního černocha je stále těžké.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Eratashi

Producenti a filmaři umísťují do filmů lidi různých ras a národností jednak proto, že to tak cítí, a za druhé proto, aby se ten film prodal co nejvíce divákům. Jsou kvanta filmů, kde žádné menšiny nejsou.

na příspěvěk reagoval Eratashi, Georgex

Eratashi

Eratashi (hodnocení, recenze)

Aby Američané dostáli svému závazku rovnosti, v každém filmu musí být alespoň jeden černoch a alespoň jednu minutu. Proto v akčních filmech umírají jako první. Jsou tam totiž navíc. Aspoň tak jsem to slyšela v dokumentu o historii filmu ;-)

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

To bude, panečku, pořádný digitální sranec a navíc od toho debila? Já myslel, že po Lincolnovi už od něj bude konečně klid.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Eratashi

Eratashi (hodnocení, recenze)

Georgex

Souhlas. I přesto udělat remake "doslovně" je o ničem. 1959 byl velmi dobře zpracovaný, nevidím důvod ho totálně kopírovat. Trailer zase tak skvělý není... Remake alias vykrádačky slavných děl jsou ubohé dojky na prachy...pardon za silná slova :-)

Georgex

Georgex (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu film z konce padesátých let už z dnešního pohledu není pro většinu diváků, kteří jsou ochotni jít do kina, takže v takovém případě i kdyby to byl remake do písmene, tak se to z dnešního pohledu dá prominout, daleko horší jsou remaky nedávných děl :)

na příspěvěk reagoval Eratashi

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Jinak nechápu proč to nazývají remake - dokonce remake filmu z roku 1959 který byl sám remakem filmu z roku 1925 :-) ( - když by bylo lepší říct nová adaptace románu Lewis Wallaceho. Těm co jsou z každého remaku na prášky by bylo hned líp :-).

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Teda co vadí mě je to že Juda i Messala od pohledu vypadají strašně nesympaticky ... jinak řečeno jako kokoti. Oba.

Othello

Othello (hodnocení, recenze)

Těšil jsem se na to, jak tady z toho všem znovunalezeným milovníkům padesátkových sandálů bude krvácet prdel. Bekmambetov je sice skládka na scénáře, ale to je samozřejmě úplně jedno, protože jak vidim first person shot výletu z lodi, tak vim, že jsem zpátky u Timurů doma a tam je vždycky bábovka voňavá a čaj teplý. Vzhledem k charakteru akce v traileru doufám, že se to stane obětí návratu R-ratingu, než se ukáže, že to byla slepá ulička a všechno budou zase vracet k rodinným spektáklům. Mezitím budu žít ze slz a fňuků všech "proč nám šahá ten zlý zlý Hollywood na klasiku" a dalších zasvěcených analýz. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Videl. S tým to samozrejme neporovnávam. Je to ako porovnávanie hrušiek s jablkami. Hollywoodske filmy boli vtedy úplne inde ako dnes.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Celkom v pohode trailer. Efekty sú síce ako od Tamahoriho, ale nepríde mi to o nič horšie než Transformers a iné tupé hollywoodske produkcie. Čakal som horšie veci. Freeman s dredmi by mohol hrať Boba Marleyho:-)

index

index (hodnocení, recenze)

Asi budu zvracet..:-(

Takové mrvení klasiky..to je snad parodie ne?

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Jak nad tím tak přemýšlím, už úplně vidím rozhovory (alias tradiční lezení si do zadku) k tomuhle filmu a divákovy reakce:

– „Máme ve veliké úctě verzi z roku 1959, která je ale taky remake. Tohle nebude remake, bude to reimaginace." (Ach tak.)

– „Divákům se to bude líbit, má to skvělou akci, ale není to jen o akci a efektech, je tam i silný milostný příběh, a to v takovém filmu normálně nenajdete." (Ha ha ha.)

– „Timur Bekmambetov je neuvěřitelně všestranný, dává nám prostor, dokáže si pohlídat všechny stránky filmů, je to obdivuhodné, nikdy jsem s nikým takovým nespolupracovala." (Takže Bekmambetov je vlastně něco jako David Lynch)

– „Je to úžasný, talentovaný mladý herec, hodně jsem se od něho naučil, jsem rád, že jsem s ním mohl spolupracovat." (Nasrat.)

– „Viděl jsem zkušební záběry, vypadá to opravdu úžasně, akční scény jsou ohromné, nic takového jste ještě nikdy neviděli. Budete uchváceni." (Uchváceni pohledem do záchodové mísy při přemítání, jestli jste tohle vážně jedli.)

– „Hraju postavu Messaly, což je Judův bratr, na počátku vidíte jejich přátelství a postupný přerod v nenávist, což se nám skvěle podařilo zachytit." (No ne!)

na příspěvěk reagoval JohnMiller, DjangoDoe

Uživatel L_O_U_S smazal svůj příspěvek.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

VaHo

To je možná jediná pozitivní věc na tomhle remaku. Že se díky němu aspoň pár mladých lidí podívá na starší verzi.

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama