Reklama

Reklama

Jeffrey Dean Morgan hraje hlavní roli Vaughna - krupiéra v kasinu, kterému štěstí zrovna nepřeje. V zoufalé snaze sehnat peníze na operaci své nemocné dcery se Vaughn spolčí s kolegou z práce, aby kasino vykradli. Loupež se ale zvrtne a Vaughn i jeho parťák jsou nuceni unést městský autobus a pokusit se o téměř nemožný útěk. Robert De Niro ztvárňuje Papeže, nelítostného a zvráceného majitele kasina, který se nezastaví před ničím, jen aby získal své peníze zpět. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (137)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě moc příjemné překvapení. Příběhově sice film nepřináší nic nového, ale je velmi kvalitním mixem Dannyho parťáků a Nebezpečné rychlosti. Film má dynamické tempo, které diváka nenechá pomalu ani vydechnout, jsou zde i překvapivě dobří herci ať už vynikající De Niro v roli Mafiánského bosse, roztomilá a férová policistka Gina Carano, nekompromisní De Nirův kumpán Morris Chestnut, který nemilosrdně odrovná každého a dvojice únosců kde Dave Bautista je klasický vražedný šmejd a Jeffrey Dean Morgan je sympatický bývalý voják, který potřeboval peníze pouze pro záchranu své nemocné dcery ( Nikdy jsem únosci nefandil tak moc jako zde). Akce zde mohlo být více, ale potěší slušná přestřelka, nekompromisní likvidace a velmi dobře vymyšlený útok policistů na autobus a to celé v Rkovém obalu ( přehnaně brutální však film není). Velkým plusem jsou i nečekané zvraty, především ten závěrečný vrazí divákovi sekeru do palice, aby si uvědomil, že za filmem úplně hloupí lidé nestojí. Super béčko a na oddychový večer doporučuji. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Doba pokročila a máme tu lupiče, se kterými sympatizují nejen rukojmí, ale i policajtka, která na lůžku hladí zlodějovu nemocnou dcerku. Naivita stříká všemi směry, režisér má příjmení, které má v inteligentním thrilleru sakra zvuk, jenže bourákovi-perfekcionistovi Michaelovi nesahá ani po kolena. Bývalá šampionka bojových umění Gina Carano je hvězdička na jedno použití, ale do policejního auta určitě nepatří, respektive proč ne, ale s tím, co umí, bych ji jen za volantem nenechával. De Niro musí začít umět odmítat tahle béčka, která mu kazí filmografii. Finální twisty mi vadily. V jednoduchosti je síla, tady se to ovšem horko těžko vyšplhalo k průměru. ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Hehe !! Tak máme tady film o tom jak pár lidí musí unést autobus páč se jim vyvrtnul plán. Takže. Velká část děje se odehrává v autobuse. Nechápu tady srovnávání s Nebezpečnou rychlostí. Tam autobus nikdo neunesl. A jo táák. Vlastně je tam autobus tak tam napíšu, že je to vykrádačka Nebezpečné rychlosti. Je to vlastně to samé jako když je v hororu monstrum co chodí po nohách a má masku tak je to inspirace Predátorem. Nebo film o mafiánech si automaticky přirovnám ke Kmotrovi ikdyž to s ním nemá nic společného. No, ale dost rýpání. Film je dobrej. De Niro tomu dává šmrnc a tak trochu hajzlíka si zahrál s chutí. Bautista jako magor dobrý a Morgan výborný. Co možná zamrzí je, že si Bautista pěstně nezalaškoval s hlavním hrdinou nebo s nádhernou Carano. Stopáž je střídmá a utíká i díky tomu, že každá postava má něco do sebe. Je to béčko jak vyšité, ale dobré béčko. Hodně silné tři, ale dávám slabé čtyři................... asi dobré rozpoložení. ()

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých pár malých, bez povšimnutia často ostávajúcich filmov, ktoré sa v priebehu roka objavia z čista jasna a ulahodia človeku ďaleko viac než kdejaký mesiace očakávaný mainstreamový flák. Z príbehového hľadiska akési z každého scenáristického rožku trošku bez mocného logického rámca a reálnejších kontúr, ibaže s kvalitným obsadením, ktoré sa pod vcelku solídnym dohľadom režiséra vnára do svojich jednoducho, ale presne načrtnutých postáv, a rozumnou minutážou. Obzvlášť De Nirove repliky či monológy – nech už sú akokoľvek otrepané či predvídateľne končiace – majú vďaka hercovmu prejavu stále šmrnc. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela zábavná akční béčkárna s pár hláškama, kterou překvapivě netáhne Robert De Niro nýbrž Jeffrey Dean Morgan. Příběh občas nedává moc smysl, nad čimž jsem ochotnej přihmouřit oko a naopak oceňuju sympatickou snaha o pár twistů. Jen jsem teda dost rozpačitej z uplnýho závěru v autobusu, kdy jsem Popeovi to jeho dobráctví vůbec nevěřil stejně jako klid, s jakym ho Vaughn přijal (za mě uplně zbytečná scéna, bohatě by postačilo, kdyby Vaugh v klidu odletěl do Mexika). Třetí hodně slabá hvězda za akci určitej oldschoolovej feeling. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo autobusu na jeho střeše stále cestuje. Jednou je vpředu, pak je vpředu a zároveň uprostřed atd. Navíc se mění i typ autobusu, což se dá poznat podle vzduchotechniky na střeše (hrb ve středové části střechy). (Endrju)

Reklama

Reklama