Reklama

Reklama

Želvy Ninja 2

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (více)
Trailer 7

Želví nepřítel číslo jedna, krutý Asiat přezdívaný Trhač, právě zdrhnul z vězení, kde měl dost času na to, aby vymyslel plán, kterým by se zelenými mutanty srovnal skóre (právě oni se velkou měrou podíleli na jeho zabásnutí). Kvůli jeho realizaci se spojí se šíleným vědcem Baxterem Stockmanem, který vyvinul speciální mutagen schopný přeměnit člověka na zvíře. Prvními dvěma pokusnými králíky se stanou rabiáti Bebop a Rocksteady, dříve dva oškliví chlapi, teď ohavný kanec a nosorožec. Oba se samozřejmě okamžitě pustí po stopě želvích bratří, ačkoliv ti jim jdou naproti, protože: „Když může ta látka proměnit lidi ve zvířata, proč by nemohla zvířata proměnit v lidi?" Tahle otázka některé členy želvího společenstva poměrně silně vzrušuje. Brzy ale budou mít úplně jiné starosti, protože do zástupu výše uvedených nepřátel se záhy přidá zástupce velmi naštvané mimozemské civilizace, který si říká Krang. Navzdory svému legračnímu vzezření je to ukrutný prevít, takže zelení bratři budou nakonec rádi, když v boji proti zlu po jejich boku stanou osvědčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, který to s hokejkou a pukem umí jako Jarda Jágr s tím rozdílem, že Casey se netrefuje do branky, ale do lidí. Bude to bitva, jakou svět neviděl, snad během ní borcům v krunýři nevystydne pizza... (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (340)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jak píše Lefty, bohužel se želvám nepovedlo udělat zajímavý příběh. A přítom tolik dílů by se dalo natočit jako celovečerák úplně v pohodě. Navíc trhač zde působí dost zvláštně. Ten přísnej záporák je fuč. Jenže jsou to furt želvaci. Naší hrdinové z dětství. Sice větší, trochu jinak, ale furt oni. Takže ty slabé 4 prostě dát musím. 70 procent. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O trošičku lepší, než jednička řekl bych. Je to celkem vtipné, dějově dost přepálené, zlobotomizované, ale to se dá odpustit, protože to viditelně cílí na mladší diváky. Občas dostanu chuť na nějakou digitální pohádku a i když i tyhle korytnačky jsou spíše průměrné, vesměs jsem se příjemně bavil. Digitál je fakt digitální a je ho hodně, akce je ale v rámci mezí docela přehledná. Jablonského soundtrack burácí na všechny strany, ale hošík se dost nechutně vykrádá. Kdo v tom neslyší transformerský Arrival to Earth, tak kecá. Lidské postavy jsou tak trochu navíc, zejména opět příšerně toporná Megan Fox, která tam vlastně běhá jen pro potěchu oka a nejsem si úplně jistý, jestli takováhle samoúčelná sexualizace jediné ženské hlavní postavy je úplně to pravé ořechové vzhledem k cílovce. Jinak ale fajn blbinka na zhltnutí a zapomenutí. ()

Reklama

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Sázka na retro prvky se zdá se víceméně vyplatila, tedy ve srovnání s prvním filmem alespoň. Jinak jsou totiž tak zajímavé postavy jako Trhač, Beebob, Rocksteady a geniální Krang naprosto trestuhodně nevyužití a mytologie nerozvinutá a to především vinou plytké režie a odfláknutého scénáře. Ale to bude asi moje chyba, čekal jsem holt prostě víc, než jen rozprávku pro dnešní šestileté haranty. Další věc co mi neuvěřitelně kazila zážitek byl dabing, jak ten anglický, o českém nemluvě. Já starý nostalgik tam prostě pořád slyšel, nebo alespoň chtěl slyšet, staré dobré hlasy českých dabérů seriálu z roku 1987. Jsem sentimentální, já vím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsme prostě čtyři bratři z New Yorku, co nesnášej zlo a milujou to tady." Lépe bych bojovné želvy nepopsal. Snad tam jen tak trošku chyběla zmínka o zelené barvě a krunýři, ale jinak to bylo vyčerpávající. Já tedy nejsem žádný nostalgik, protože jsem dostal první občanku dříve než byl zaznamenán první pohyb želvích ninjů na obrazovce, ale tohle mě celkem bavilo. Jednak proto, že se pořád něco dělo, že hokejista Casey měl skvělý styl a zejména proto, že April pochopila, že nejlepší investigativní reportáže se dělají v tričku a džínách. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

By mě zajímalo, jestli to i před těmi pětadvaceti lety bylo tak moc cílený na dětské (mladistvé) publikum nebo to je jen klasická pohnutka doby, zalíbit se určitému typu publika a vytřískat i na merchandisingu. A chápu, že účty se nezaplatí sami, ale jestli to má i taková herečka, jako je Laura Linney, zapotřebí. Protože nad kvalitou většiny replik musí divák starší dvanácti let tázavě pozdvihnout minimálně obočí. Trochu to bolí, když Vám takovým způsobem šáhnou na modlu z dětství. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (9)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama