Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

No pánové, po letech shlédnutá Mužská záležitost... paráda za 4*, ale mezi námi chlapi ta záležitost by si zasloužila možná i pět. Prostě za mě jistě 4,5. Já bych potřeboval ty půlky hvězd, protože buď by to bylo nefér k těm kouskům, které přeci jen jsou v něčem lepší a nebo je to naopak vůči těm, co jsem jim dal 4* a tato záležitost je prostě víc hlavně díky excelentním výkonům Trintignanta a Brasseura. I hudba šlapala do pedálů pěkně ikdyž Cosmova parketa je hudba ke komediím, kde se může pořádnějc vyřádit a šlápnout do pedálů :-) ... Doplňuji ještě po dalším shlédnutí k tomu dabingu pánů Mrkvička, Cupák... tedy to je zase naše česká "luxusní záležitost" - naprosto. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Herci nie sú žiadny krasavci,žiadne pekné ženy v popredí,žiadny sex,žiadna akcia stredajúca akciu,tempo skôr pomalšie a napriek tomu je to super.Postupne film naberá na obratkach a chystá sa špurt ako v cyklistike.Je to skôr film psychologický čo ja moc nemusím a i tak mňa dostal.K tomu gerniálny český dabing zo starej školy -Mrvička vs Cupák .Parádička rokov 8O-tych. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak neokoukaný nápad. Jistě už to použili mnozí. Kde řádí sériový vrah, tam chce někdo udeřit stejně a využít situace. Na definitivní rozuzlení si musíme počkat. Ale do té doby se podle mě vyšetřování trochu táhne a směřuje dlouho odnikud nikam. Jedni policisté se neustále soustředí jen na Faqueta, druhý zase na to, aby ho bránil. A mezitím se točí v kruhu. Na můj vkus to nemá patřičný spád... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Cyklistická komunita drží spolu, šliapanie do pedálov, ako aj iné športy, spája osobnosti všetkého druhu a zamestnania. Tak spojí aj obchodníka a inšpektora, a spojí ich ešte jedna vražda, ktorá je štvrtá v sérii podobne spáchaných. Námet trochu od Agathy Christie, no prevedenie nie je bohvieaké. Má to byť thriller, ktorý ale nenapína, hlavne úvod je zmäteno podaný a nejasnosti si treba domýšľať. Mužská záležitosť je dilema, či uprednostniť priateľstvo alebo spravodlivosť. Slabšie tri hviezdy. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Pro mě to nebylo úplně ono. K postavě Brasseura jsem si absolutně nic nenašel, kukučovi jaký měl se prostě nedalo věřit. Měl jsem taky občas pocit (což se mi stává u francouzské kriminálky málokdy), že děj se poměrně táhne a oplývá počtem mnoha hluchých míst. Pointu jsem si taky předstoval nějak jinak a asi mi ani nestojí za nějaké přemýšlení i když dobře sedla k tomu názvu. Naopak pochválit se musí třeba vynikajcí výkon Tringtignanta nebo geniální původní dabing (díky bohu, že jsem ho sehnal.) Ono to celkově nebylo nějak špatné, ale prostě od kriminálky z typické francouzské školy čekám víc.... Tím neříkám, že jsem měl jít na SW na Star Wars jako spolužák. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama