Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

No pánové, po letech shlédnutá Mužská záležitost... paráda za 4*, ale mezi námi chlapi ta záležitost by si zasloužila možná i pět. Prostě za mě jistě 4,5. Já bych potřeboval ty půlky hvězd, protože buď by to bylo nefér k těm kouskům, které přeci jen jsou v něčem lepší a nebo je to naopak vůči těm, co jsem jim dal 4* a tato záležitost je prostě víc hlavně díky excelentním výkonům Trintignanta a Brasseura. I hudba šlapala do pedálů pěkně ikdyž Cosmova parketa je hudba ke komediím, kde se může pořádnějc vyřádit a šlápnout do pedálů :-) ... Doplňuji ještě po dalším shlédnutí k tomu dabingu pánů Mrkvička, Cupák... tedy to je zase naše česká "luxusní záležitost" - naprosto. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Uff, hodně zvláštní film - aspoň na naše dnešní poměry. Začátek je totiž celkem zvláštní, až zmatený. Postupně se divák dostává do obrazu, ale to se zase začnou střídat divné scény s těmi bizarními. Rozuzlení je překvapivé tak na půl, ale funguje to. Vskutku zvláštní počin, ale odnáším si spíše pozitivní pocity. 3,5* ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Slušná francúzska kriminálka s dobrou dramatickou zápletkou. Je či nie je dobrý priateľ komisára Servollu vrahom alebo nie. Neustále pochybnosti, hľadanie dôkazov pre a proti, tvoria výbornú psychologickú hru. Produkcia je dobrá a herci ako Claude Brasseur a Jean-Louis Trintignant nie sú žiadni amatéri. Po úvodných vraždách však už opadne napätie a snaha komisára usvedčiť Krepsa skĺzava až ku komédii. 70% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Herci nie sú žiadny krasavci,žiadne pekné ženy v popredí,žiadny sex,žiadna akcia stredajúca akciu,tempo skôr pomalšie a napriek tomu je to super.Postupne film naberá na obratkach a chystá sa špurt ako v cyklistike.Je to skôr film psychologický čo ja moc nemusím a i tak mňa dostal.K tomu gerniálny český dabing zo starej školy -Mrvička vs Cupák .Parádička rokov 8O-tych. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Nicolas Ribowski natocil jeden z najlepsich francuzskych filmov. Akcia ziadna, tempo je prvu polku filmu neskutocne pomale a Trintignant a Claude Brasseur nie su sympataci, ale potom v druhej polke filmu sa tempo rozbehne a odzneju nadherne dialogy a k tomu plus doslova perfektna rezia. Dal by som 5 hviezd, ale prva polka si to proste nezasluzi. 86 % ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama