Reklama

Reklama

Třída 8.A

(pořad)
Dokumentární / Reality-TV
Česko, 2014, 8x45 min

Obsahy(1)

Tři noví učitelé přichází do velmi problémové třídy. Chtějí se u žáků pokusit změnit nejen jejich přístup k učivu. Jak se jim jejich start podaří? Nová reality show ze školního prostředí. Do problémové a podprůměrné české třídy přichází noví učitelé, kteří mají ambice i předpoklady situaci změnit. Jedno pololetí budeme sledovat příběh plný emocí, který je vyprávěný z pohledu studentů a učitelů. Podaří se žákům a jejich novým učitelům uspět? Jak dopadne konfrontace nových učitelů s těmi stávajícími? Česká televize představuje inovativní formát veleúspěšné švédské docu-reality show, který by měl otevřít veřejnou debatu na téma motivace žáků a kvality vzdělání na druhém stupni základních škol. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Antické drama o trojici Don Chichotů, kteří se snaží pohnout Zemí a naučit žáky elitní 8.A. spočítat rovnici 3x+1=7 nebo přečíst bez chyby dva řádky textu. Výsledek předem známe, a nezbývá než si jen povzdechnout nad zpackaným zpracováním - přestože tvůrcům docvaklo, že v přítomnosti kamer se žáci asi nechovají úplně autenticky, skrytých záběrů nabídli všeho všudy asi 2 minuty.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jsem taky učitel, mám za sebou necelé 4 roky vyučování na ZŠ, takže jsem v tomhle vlastně pořád na začátku a tenhle pořad mi přišel zajímavý v hodně aspektech. Jedna věc mě dost překvapila, kolik asistentů a různých pomocných metodiků na té škole bylo. Pak mě naopak nepřekvapilo, že většina těchto dětí o vzdělání nemá zájem, protože o něj nejeví zájem ani rodiče. A to je ten zásadní problém dnešní doby. Je to fungování rodiny a výchova. Ta bohužel selhává. Druhý problém je, že naše školství je v jakési slepé uličce. Rušíme kvalitní praktické (zvláštní) školy jenom aby neexistovala diskriminace. Naopak inkludujeme spoustu nevzdělavatelných dětí, kteří by byli mnohem šťastnější, kdyby pracovali, sportovali nebo třeba pekli chleby místo učení lineárních rovnic. Snažíme se přiblížit západní Evropě, která je sice multikulturní a všichni mají na vše právo, ale rozhodně neprodukují o nic chytřejší lidi než naše veřejné školy. Je třeba přemýšlet nad velkou školskou revolucí, ale vzorem by nám neměl být západ, ale zkušenosti ze všech koutů světa. Je třeba hodně věcí měnit, ale ta největší změna musí přijít v rodinách. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Páně dějepisářova praktická cvičení znám ze seminářů - nápaditá, ale v praxi (lehce) nepoužitelná; matikář mi přišel nejpřirozenější. "Zpívající" modelka odhalila při Cestě scénáristické vedení - po její verzi následovaly titulky podbarvené originální Cestou. Ve 2. díle zajímavý pohled do třídy "bez kamer". ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Osm neziskových organizací sepsalo nějaký protest, že seriál utvrzuje předsudky vůči Romům. Podle jeho zastánců je však prospěšný, neboť upozorňuje na nedostatky českého školství. Mě se zdají tyhle kritiky absurdní. Co z těch dětí může být, když jejich rodiče nikdy nepracovali a od mala se domnívají , že peníze vznikají jejich vyzvednutím na poště. Oba učitelé a učitelka jsou sympaťáci. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem kdysi koukal na Blackboard jungle (1955, USA), tak by me nenapadlo, ze americke realie tu budeme mit za chvili taky. Nebo jsme je tu mozna na nekterych skolach davno meli, jen se o tom nevedelo. Je to celkove smutny pohled... Cele to pripominalo spis pomocnou, nez zakladni skolu. Nekterych tech deti mi bylo lito, kdyby se jim doma nekdo trochu venoval, nemuselo to s nimi dopadnout takhle. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama