Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (648)

Lima 

všechny recenze uživatele

Čistě řemeslně je to celkem o.k. (má to působivou výpravu postapokalyptického světa), nicméně můj dotaz směřuje k literární předloze: kdo píše tyhle verbální průjmy a hlavně - kdo je pak čte? Twilight, Divergence, Labyrint, Hunger Games - prostě jeden literární výblitek vedle druhého, vše zřejmě určeno pro teenagerovské čtenáře, jejichž duševní svět nechápu a ani nechci. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to o chlp viac ako predošlý Útek. Zhorenisko pokračuje presne tam, kde skončil prvý film a začína takmer okamžite. Lepšie napísané, Scorch Trials už začína rozbehnutý. Úvod ma veľmi potešil, žiadne zbytočne zdržiavačky alebo nudné vysvetlovačky. Ide sa hneď do tuhého, postavy (ktoré už lepšie poznáme) vás hneď chytia, za skromnejší rozpočet sa podarila aj vizuálna stránka post-apokalyptického sveta, atmosféra sa opäť tiež našla a celé to prvú hodinu ešte bičovala akčná hudba Johna Pasana. Potom už prišiel utlm v podobe dlhého putovania v štýle Walking Dead. Prvá polovica bola skoro až vynikajúca, ale čím viac sa to v závere naťahovalo, tým viac strácal film svoju údernosť, ktorú si nádherne vybudoval, za prvú polovicu. Oblúbený soundtrack: Tired of Running. 70% - 3* ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $81,697,192Tržby Celosvetovo $312,325,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,799,205 Tržby za predaj DVD v USA $12,718,067 ║ za ten skromnejší rozpočet je tam v rámci výpravnosti a post-apo atmosféry na čo pozerať, aj keď výsadok s dvomi helikoptérami na väčšiu bandu vzbúrencov moc nadšenia a veľkoleposti nepriniesol, dejovo to už je horšie lebo tieto mládežnícke filmy(Hunger games, Insurgent a iné ešte menej nevydarené počiny) sú už na jedno kopyto a schematicky musíme sledovať stále podobne suché obdobné scény, dokonca mixnuté opäť z Matrixom, hlavne keď sú ľudia napichaný na hadičky ako pokusný králici a ešte keď sa k tomu na vrch dajú zombíci, tak to má už iné spektrum útrumu prekombinovania, priemer všedný /videl v kine: 60%/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dějově stereotypní dystopická sci-fi, nebo spíše fantasy o hrdinských teenagerech, kteří touží po svobodě. Napětí je jen v jednotlivých scénách a film se mi zdál únavně dlouhý.Dystopická sci-fi Labyrint ve druhém dílu odhaluje, že zatímco filmařsky už adaptace dívčích románů nároky splňují, dějově jde stále o stejné banality. Přestože scénář nastoluje zajímavé morální otázky, nijak je nerozvádí, postrádá logiku a je založen na nesmyslné nahodilosti. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby si Cameron pomaličku vychovával nástupce. Vážně. Wes Ball už minule ukázal, že umí vést herce, budovat napětí i točit akci, a druhý Labyrint je ve všech směrech nadstavbou. Casting je bez výjimky výborný a každých 20 minut budete plesat nad tím, kdo urval další novou postavu. Příběh je patřičně mysteriózní, má pár fajnových zvratů a sem tam přihodí výborný hororový moment. No nejvíc potěší veškerá akce, která je skvěle rytmizovaná i ozvučená, dává důraz na cameronovské podhledy a servíruje přesně to, co chcete vidět. Druhý Labyrint je zkrátka jedna velká stylovka, která podává i ta největší klišé schůdně a drtí PG-13kový rating až na kost. Takže budete smutní jen z toho, že se Ball musí držet v pitomých mantinelech knižní předlohy a od půlky je film až příliš zatížený žánrovými úkroky a probrečenými dialogy. Pořád v něm ale je spousta pasáží, které působí jako kříženec The Last of Us a Vetřelců. Což je pro lacinou young adult sci-fi luxusní vizitka. (7/10) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 61 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama