Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Estetika Roba Zombieho mi zjavne uniká: s výnimkou posledných piatich minút to nemá žiadnu atmosféru sedemdesiatych rokov, je to len, ako je u neho zvykom, dlhý násilný videoklip s lacným osvetlením a frenetickým strihom a miesto filmu to pripomína skôr obskúrne lunaparkové atrakcie, ktorým je venovaný úvod. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je jeden z mých nejoblíbenějších hudebních interpretů. Jeho sólovky poslouchám opravdu denně, ale i tak jsem dlouho nedokázal sebrat odvahu k jeho filmům. Podívám se na galerii a řeknu si:"Bože, tohle ne." Po měsíci ťuknu na Roba znovu a tentokrát zkouším i trailer:"Bože, tohle tedy opravdu ne." Takže jsem si Dům tisíce mrtvol za další měsíc pustil. Předně - Rob Zombie evidentně točí film pro milovníky hororů a to hlavně těch se starším datem. Co z toho plyne? Rob Zombie netočí film pro mě. I přes tento hodnocení nesmírně ovlivňující fakt, jsem si první polovinu filmu nesmírně užil. Ale pak se Rob rozjel do šílených obrátek a vše, co se mi do té doby zdálo podivné, ujeté, úchylné vyhnal do totálních extrémů. Divák (já) sedí před obrazovkou s otevřenou pusou zírá, kam až režisér dojde. Režisér (Rob) sedí před herci, směje se a řve:"Víc, víc!" Díky šílené druhé půlce a závěru je to na 2 hvězdy, jenže...mám obrovskou chuť si hned pustit Vyvržence pekla a nakoukat staré horory a pokud se Zombiemu povedeme mě zase šoupnout k hororům blíže, tak musím tomuhle strašidelně úchylnému domu přihodit třetí za zásluhy. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Úchylné? Možno, Geniálne? Možno, Skvelé? Určite. Prvoradé je to, že Zombie nenatočil žiadny mainstreamový horor pre širokú verejnosť, ale dal skôr prednosť ľuďom ako je on sám. Natočil film pre fanúšikov hororu. On sám je veľký fanúšik B-éčkových hororov a tak aj jeho film sa radí do tejto kategórie + je to taká pocta pre staršie podobné horory 70. či 80. rokov. Suma sumáru, pre hororových fanúšikov povinná jazda a pre tých nehororových... Tím sa to bude zdať ako úchylné, nudné a bez štipky originality. Celá recenzia: TU ()

Dever odpad!

všechny recenze uživatele

Soundtrack Scott Humphrey a Rob Zombie: 1. Howdy Folks [0:31] ,2. House of 1000 Corpses - Rob Zombie [3:43] ,3. Saddle Up the Mule [0:17] ,4. Everybody Scream - Rob Zombie [2:36] ,5. Stuck in the Mud [1:16] ,6. Holy Miss Moley [0:16] ,7. Who's Gonna Mow Your Grass - Buck Owens [2:19] ,8. Run Rabbit Run - Rob Zombie [3:01] ,9. Into the Pit [1:21] ,10. Something for You Men [0:20] ,11. I Wanna Be Loved By You - Helen Kane [2:47] ,12. P**sy Liquor - Rob Zombie [4:57] ,13. Scarecrow Attack [2:12] ,14. My Baby Boy [0:14] ,15. Now I Wanna Sniff Some Glue - The Ramones [1:34] ,16. Investigation and The Smokehouse [0:35] ,17. The Bigger the Cushion [2:26] ,18. I Remember You - Slim Whitman [2:03] ,19. Drive Out the Rabbit [0:13] ,20. Mary's Escape [1:19] ,21. Little Piggy - Rob Zombie [3:54] ,22. Ain't the Only Thing Tasty [0:26] ,23. Dr. Satan [0:19] ,24. Brick House 2003 - Rob Zombie/Lionel Richie/Trina [3:48] ,25. To the House [2:29], ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 10/10 Efekty 3/10/// +dost netradiční film, ale může se vám líbit -dost netradiční film a líbit se vám asi nebude/// Zde vznikl pokusný film u kterého se bude jedna polovina diváctva úchylně bavit a druhá znechuceně odvracet. Já osobně proti těmto filmům nic nemám, bohužel první co zklame je celkem nevyužitý potenciál. Největší zásluhu na tom má samozřejmě režisér a hlavně to, že je to jeho prvotina. O to více můžeme očekávat od jeho dalších filmů, kde jistě bude znát jeho rukopis. Vyzdvihnout musím hudební stránku, ta mě u tohoto filmu udržela po celou dobu a zazní zde nejedna vypalovačka a nejeden dobrý song. Ovšem s technickým zpracováním je to jiné. Střídají se různé kamerové filtry a občas se zde objeví nějaký rádoby efekt, který bych s trochou umu vykouzlil taky. Technickou stránku však ještě překonává obsazení a herecké výkony. Sice potěší ženská který vypadá jak Stiflerova máma, ale i ta je mi tady krajně nesympatická. To stejné platí pro ostatní kreatury a s obsazením teenagerů se jaxi režisér sekl bokem. Víte, když už se jedná o horor tohoto typu, aspoň do něj obsadím nějakou kočku, ať je na co se dívat, ale tady o to asi režisérovi nešlo. Ale v kontextu s tím, že stejně není nic vidět (2 záběry z celého filmu to nezachrání) je to vlastně jedno. Na závěr snad jen potěší, že nakonec nikdo z Teenagerů nepřežije... aspoň že tak.../// Celkem 51%/// ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Rob Zombie v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Během filmu můžeme vidět plakáty pohřešovaných chlapců. Na fotografiích jsou ve skutečnosti sám režisér Rob Zombie a jeho bratr (zpěvák skupiny Powerman 5000) jako malí kluci. (Othello)
  • Když Fireflyovi posílají do studny rakev s Denise (Erin Daniels) a Jerrym (Chris Hardwick), společně s ní tam spouštějí diktafon s úryvkem ze zpomalené nahrávky básně Aleistera Crowleyho nazvané Básník (The Poet). Tato nahrávka je jediná známá nahrávka tohoto britského okultisty. Ve filmu se dokola opakuje věta "bury me in the nameless grave" ("pohřbi mě v hrobě beze jména"). (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno