Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Estetika Roba Zombieho mi zjavne uniká: s výnimkou posledných piatich minút to nemá žiadnu atmosféru sedemdesiatych rokov, je to len, ako je u neho zvykom, dlhý násilný videoklip s lacným osvetlením a frenetickým strihom a miesto filmu to pripomína skôr obskúrne lunaparkové atrakcie, ktorým je venovaný úvod. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zombie má 70-ky poctivě nakoukáno a mimo trend jednolitých slasherů poslední doby dává přednost neurvalému exploitation, v němž má navrch solidní psycho atmosféra amerického zapadákova ztělesněná rodinou Fireflyových. Závěr je absolutní peklo, které vám klidný spánek rozhodně nedopřeje. Pravda, kdybych Zombieho muzikou v poslední době neměl napěchovaný krom WinAmpu i mp3 přehrávač a neměl z žánru něco málo za sebou, asi bych si to tak dobře neužil. Chce to hold kousek zvrácenosti a kus benevolence. Horor jak lusk, u kterého prvotní pohnutky studia Universal docela chápu. 4 ½. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It's all true. The bogeyman is real and you found him.“ Pokud s oblibou spíte v rakvi, obědváte polévku s babiččiny lebky a hlavně, jste-li geek orientovaný na hixploitation a slashery ze 70´s, nebudete Zombiem rovnou hozeni s půl tunovým závažím do zatopeného hrobu. Jinak vám to totiž může připadat jako dílo Krustyho Klauna, jemuž sebrali Protazin, levný bourbon a doutníky připalované rychle uhašenou stodolarovkou a na měsíc ho zavřeli do cely s Jeffrey Dahmerem, kde pokuřujíc kvalitní afgánský hašiš od Leváka Boba prožil ty nejhorší noční můry, v níž králíčka z reklamy na Duracell opakovaně análně znásilňoval Cryptkeeper (považuji za úsměvné, že se ani jeden z těchto přístupů navzájem nevylučuje).. Abych panu Cummingsovi zase jen nekřivdil, musím pochválit sympatický vzhled Dr.Satana, scénu s likvidací policejní patroly a hlavně výkon Sida Haiga v roli Cpt.Spauldinga (pokud se někdo pokusí o remake TO, tak TO musí být ON). Jinak ale dost málo na "Jízdu smrti", co říkáte..? ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dej vystavaný na pôdoryse príbehov o dome, v ktorom sa sústreďuje zlo. To tentoraz nie je sofistikované, ani záhadné - predstavuje ho rodina dementne pôsobiacich úchylov, milujúcich zohavovanie. Zvolená forma sa míňala s mojimi požiadavkami na horor plný temného napätia a vzrušujúcej fantázie (alebo aspoň výdatnej porcie humorného odľahčenia). Narýchlo splácaná bábovka zložená zo scén, ktoré nedesili, z úvodnej odľahčujúcej polhodinky s primitívne "tvrďáckymi" hláškami (nebolo ale veľmi od čoho odľahčovať : očakávané hrôzy sa nedostavili), z prestrihov na TV obrazovku, ukazujúcich zábery z hororov či správ o násilí a to všetko korunované prehrávaním slabučkých hercov. Vidiecke hororové B - disko. Usledovateľný bol ako-tak jedine záver začínajúci pohrebom zaživa. 10% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl slusnej masakr. Diky Zombieho stylu to ale neni ani tak moc horor, jako zatracene cool pocta a to zvlast Texaskymu masakru. Misty tu bylo precejen moc zaberu na televizi, ale spolu s vynikajicima scena masakrovani to dalo vybornou atmosferu. Navic tu jsou vynikajici postavy a i kdyz to jsou nejvetsi uchylaci, jaky si dovedete predstavit, porad jsou sympaticky. Nejvic se mi asi libil Sid Haig a Bill Moseley, ale precejen Bill tu jeste nedostal tolik prostoru. Pribeh je sice ke konci uz krapet preplacanej a misty uz to je docela fantasmagorie, ale po celou dobu jsem se skvele bavil. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Muž, který čte zprávu o pohřešovaných roztleskávačkách, je Bill Moseley. Když budete pozorně poslouchat, rozpoznáte jeho hlas a způsob mluvy. (Othello)
  • Během filmu můžeme vidět plakáty pohřešovaných chlapců. Na fotografiích jsou ve skutečnosti sám režisér Rob Zombie a jeho bratr (zpěvák skupiny Powerman 5000) jako malí kluci. (Othello)
  • Poslední film Dennise Fimple. Již během natáčení trpěl zhoršující se srdeční chorobou a některé scény musel již natočit pouze vsedě. (Othello)

Reklama

Reklama